Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Tandi Flóra: gyengédség és érzelem a zenében

Tandi Flóra énekesnő jogászhallgató a Szegedi Tudományegyetemen. Kedves műfaja a Lara Fabian és Céline Dion által sikerre vitt érzelmes új sanzon.
Miklós Erika és Tandi Flóra - közös daluk siker volt.
Miklós Erika és Tandi Flóra - közös daluk siker volt.
Tandi Flóra kedvenc zenei stílusa egyben az a stílus is, amelyet a legszívesebben ad elő. Lara Fabian és Celine Dion dalai inspirálták és terelték abba az irányba, amelynek stílusában ma előad a színpadon. A stílust nouvelle chanson-nak hívják és a klasszikus sanzon keveredését jelenti a könnyűzenével. Ez egy kevert műfaj, ami Európában nagyon közkedvelt és Flóra reményei szerint Magyarországon is az lehet.

„Tele van érzelemmel, finomsággal, gyengédséggel – ez, amiért szeretem ezt a műfajt." Lara Fabiantól vagy Céline Diontól már csak abból is tanul, hogy hallgatja a zenéjüket és megnézi koncert dévédéiket. Flóra szerint egyébként a két énekesnő személyisége teljesen eltérő: míg Celine Dion igazi díva, addig Lara Fabian a kedves lány a szomszédból típusa.

A magyarok közül Miklósa Erika operaénekesnő a példaképe és inspirálója, és nem utolsó sorban a mentora is. Molnár Gábor megírta a Hazatalál című dalt Flórának és Erikának, melynek premierje a Szegedi Ifjúsági Házban tartott, Dalok a zongora mellől című Tandi Flóra-koncerten volt, a 2012-es Őszi Kulturális Fesztiválon. Flóra szerencsésnek tartja magát, hogy ismerheti és együtt dolgozhat az operaénekesnővel, akihez akár magánéleti kérdésekkel is fordulhat.

Tandi Flóra: Ha jogászként dolgozom, és mellette énekelek, nekem az is tökéletes lesz!
Tandi Flóra: Ha jogászként dolgozom, és mellette énekelek, nekem az is tökéletes lesz!

Flórának eddig két videoklipje készült el. Az egyik Győry Balázs rendezésében jelent meg 2010-ben HungÁria címmel, a másik pedig az Aimer d’amour, aimer d’envies című francia nyelvű dalhoz készült a Zengo Video Productions gondozásában. Fellépéseinek dallistáját igyekszik vegyesen összeállítani: a feldolgozások mellett saját dalok is szerepelnek a repertoárjában. Rendszeresen 2009 óta koncertezik itthon és külföldön, például Párizsban.

Tandi Flóra: Aimer d’amour, aimer d’envies

Tandi Flóra honlapja és Facebook oldala.
Nem könnyű az éneklést és a tanulást Flórának összeegyeztetnie. Ez a vizsgaidőszakok idején ütközik ki leginkább, ami azért is nehéz, mert a karácsony környéke nem csak a vizsgákról szól – ez jellemzően olyan időszak, amikor sok a fellépés is. Flóra azért bízik benne, hogy hamarosan meglesz a diplomája is. A jövőjét is énekesnőként képzeli el , bár nem azért énekel, hogy mindenáron ebből éljen meg. „Ha jogászként dolgozhatom, és mellette énekelhetek, számomra az is tökéletes lesz. Természetesen azon dolgozunk, hogy karriert futhassak be énekesként, de egy B terv, az mindig kell."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ganxsta: Hatalmat a népnek!

Szegeden is bemutatta Hatalmat a népnek! című új albumát a Ganxsta Zolee és a Kartel. Tovább olvasom