Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

Több ezer középiskolás az SZTE nyílt napján

Karsai Krisztina oktatási rektorhelyettes köszöntőjével hivatalosan is megkezdődött a Szegedi Tudományegyetem 2014. évi őszi központi nyílt napja a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Nagy izgalommal és érdeklődéssel kisebb-nagyobb csoportokban érkeznek a középiskolások és szüleik a Tanulmányi és Információs Központba, van, aki térképpel, van, aki kísérővel. A szervezők 2014. november 27-én 9 órától egészen 15 óráig várják a továbbtanulást tervezőket az SZTE központi nyílt napjára.
 

„Ahol a szándék és tudás találkozik"


Karsai Krisztina, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese köszöntőjében elmondta: az egyetem vezetése tudja és hisz abban, hogy azért látogattak el a középiskolások a nyílt napra, mert információkat, tájékoztatást szeretnének kapni arról, hogy a választott egyetemi szakról mindent megtudjanak, vagy épp ötletet kapjanak arra nézve, hogy mely szakot, mely kart válasszák. − A Szegedi Tudományegyetem jelmondata: „Ahol a szándék és tudás találkozik". A tudás az, melyet mi képesek vagyunk az önök számára közvetíteni, a szándék pedig az önöké, hogy eljöttek ide hozzánk, és szeretnének a megalapozott döntéshez minél több érdemi információkat begyűjteni. A mi szándékunk pedig az, hogy aki itt ma megjelenik, minket válasszon a továbbtanulási döntés meghozatalakor − fogalmazott.
 

Nyílt nap az SZTE-n 2014. Fotó: Herner Donát (galéria)

Karsai Krisztina szavaiban arra bátorította a megjelent középiskolásokat, hogy kérdezzenek, beszélgessenek a megjelent szervezetek képviselőikkel, hiszen azért vannak ma itt, hogy találkozzon a tudás és a szándék.

Az SZTE a legkiválóbb vidéki egyetem


Az SZTE Médiacentrumnak azt is elmondta: a Szegedi Tudományegyetem színvonalát jól mutatja, hogy a legfrissebb HVG-rangsorban a szegedi universitas a legkiválóbb vidéki egyetem. − Mindez azért van, mert az egyetem képzésinek kiválósága vitathatatlan, valamint a Szegeden tanuló hallgatók szeretik az itt eltöltött éveket, és ebben a megfelelő környezetben a hallgatói kiválóság is támogatást nyer − fogalmazott. Hozzátette, a hallgatók a jelentkezés során csak azt a szempontot vegyék figyelembe, hogy mit szeretnének tanulni, mi az, ami érdekli őket. Ha pedig még hezitálnak, akkor látogassanak el az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ standjához, ahol egy képzési orientációs teszt segítségével megtalálhatják az érdeklődésükhöz leginkább illő területet − tanácsolta a középiskolásoknak.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fókuszban a továbbtanulás – nyílt nap és Média Túra az SZTE-n

A Szegedi Tudományegyetem 2014. november 27-én „Nyiss ajtót a jövődre" mottóval nyílt napra… Tovább olvasom