Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

Törölte a rasszista viccet a kari HÖK-elnök

Szeged – A kar vezetése bocsánatkérésre szólítja fel Juhász Tamás Imrét, a legtöbb véleményt formáló hallgató és oktató elítéli az azóta törölt rasszista viccként elhíresült Facebook bejegyzését. Török Márk, a szegedi egyetem hallgatói önkormányzatának elnöke szerint nem kell félni a humortól.
Csütörtök este törölte azt a Facebook bejegyzést Juhász Tamás Imre, ami rasszista vicc megnevezéssel terjedt el az interneten. Megírtuk, Karácsony első napján a Természettudományi és Informatikai Kar hallgatói önkormányzatának elnöke egy fotót tett közzé adatlapján a Ku Klux Klánról, aláírta, hogy sajnos idén sem lesz fehér Karácsony.

Szénszünet miatt később


– A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) takarékossági okokból 2013. december 22-étől 2014. január 5-éig épületei nagy részét zárva tartja, ezek működését és a hivatali ügyintézést szünetelteti. Ezért az SZTE 2014. január 6. napját követően vizsgálja a történteket a TTIK HÖK elnökének, Juhász Tamás Imrének a Facebookon tett bejegyzésével kapcsolatban – közölte kérdésünkre az egyetem sajtóosztálya. 
A Facebookon villámgyorsan terjedtek az erről szóló cikkek, először az atlatszooktatas.hu számolt be az esetről. Azóta a kar vezetése közleményt adott ki, amelyben Juhász Tamás Imrét, és a viccel szimpatizáló, azaz „lájkoló" EHÖK-tagokat mielőbbi bocsánatkérésre szólították fel.

–Remélem, hogy efféle alakoknak semmilyen reprezentatív poszton nincs helye – írta a bejegyzésre reagálva egy oktató a Facebookon.

– Reméljük, hogy ilyen ostoba, tudatlan és érzéketlen emberek nem fognak betölteni semmiféle diákönkormanyzati pozíciót – kommentálta egy hallgató.

– Tudomásom szerint a bejegyzést törölték, az érintett képviselőt pedig ismerem és meggyőződésem, hogy nem tagja a Klu Klux Klánnak, nem is szimpatizál velük. Tanulsága az esetnek az, hogy a kari vagy szakos érdekképviselőknek is oda kell figyelniük minden egyes mozdulatukra. A kiírás ugyanakkor kétség kívül félreérthető, áthallásos. A hallgatói önkormányzatnak vannak külföldi tagjai, velük szeretném átbeszélni, van-e teendőm. A túlzásoktól azért óvnék mindenkit, ha valaki nem hinne nekem első hallásra, akkor ajánlom figyelmébe Quentin Tarantino Django elszabadul című filmjét. Aki látta az érintett klán, vagy Samuel L. Jackson jelenetét, az talán elhiszi, hogy a humortól nem kell annyira félni – válaszolta megkeresésünkre Török Márk, az SZTE EHÖK elnöke.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SZTE kari nyílt napok januárban

Tovább olvasom