Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Uniós ankét Martonyi Lászlóval a szegedi egyetemen

A hallgatók kérdezhetik Martonyi László külügyminisztert azon a fórumon, amelyet március 18-án rendeznek az SzTE rektori hivatal dísztermében.
Martonyi László külügyminiszter is vendége lesz annak a nyilvános beszélgetésnek, amelyet Az én Európám címmel a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatal dísztermében (Dugonics tér 13.) rendeznek március 18-án 9.30-kor. Az Európai Bizottság magyarországi képviselete, Magyarország Külügyminisztériuma és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája közös rendezvénye egy Magyarország európai uniós tagságáról szóló tájékoztató kampány része.

Az eseményről szóló közlemény szerint a hallgatóinak lehetőségük nyílik a kormányzat és az EU képviselőivel beszélgetni, akár vitába bocsátkozni az EU-tagság gazdasági, társadalmi, oktatási, kulturális hatásairól. A fórumon jelen lesz még Surján László, az Európai Parlament alelnöke és Szűcs Tamás, az Európai Bizottság Magyarországi képviseletének vezetője lesznek, a panelbeszélgetést Bakos Piroska újságíró, egykori EU-elnökségi szóvivő vezeti.

A fiatalok közvetlen megszólítása érdekében „Mi lenne, ha nem lenne Európai Unió?" címmel középiskolai és egyetemi rendezvények, vitaindító beszélgetések teremtenek lehetőséget az aktív párbeszédre az Európai Unióval kapcsolatos tapasztalatokról, lehetőségekről, az európai és nemzeti identitás kapcsolatáról. A Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak is lehetőségük nyílik a kormányzat és az EU képviselőivel beszélgetni, akár vitába bocsátkozni az uniós tagság gazdasági, társadalmi, oktatási, kulturális hatásairól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Radnóti-sikerrel zárult a II. Jakucs László-földrajzverseny

23 csapat részvételével tartották meg március 8-án és 9-én a II. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny döntőjét Szegeden. Tovább olvasom