Délmagyar logó

2018. 11. 14. szerda - Aliz 8°C | 15°C Még több cikk.

Tör, zúz és pusztít a szél: evakuálni kellett a kangnungi médiafalut - galéria

A szervezők a nézőknek azt tanácsolták, hogy vagy valamelyik sportcsarnokban időzzenek, vagy távozzanak a parkból az erős szélre való tekintettel. 2 számot már törölni kellett szerdán.
Bár az elmúlt napok rendkívül hideg időjárása után sokkal melegebb van a phjongcshangi téli olimpia helyszínein, mégsem lett kegyesebb az idő az eseményhez, ugyanis a korcsolyasportoknak otthont adó Kangnungban jelenleg szélvihar tombol. A dél-koreai játékok során talán először van fagypont felett a hőmérséklet, sőt, a Keleti-tenger partján lévő Kangnungban a tíz fokot is megközelíti, ugyanakkor olyan erős szél fúj a városban, hogy például a buszmegállók tábláit, vagy éppen a kordonokat szét kellett szerelni, mert a szél feldöntötte volna azokat. A táblákat aztán a földre fektették, hogy aki a vihar ellenére útnak indul, az lássa, hogy jó helyen várja-e az ötkarikás létesítményekhez tartó buszokat.
Tör, zúz és pusztít a szél: evakuálni kellett a kangnungi médiafalut. Fotó: MTI - GALÉRIA

A süvítő széllökések olyan erősek, hogy több mobilsátrat megrongáltak, a fák és a közlekedési lámpák látványosan kilengenek. A járókelőknek táskájukkal vagy kezükkel kell eltakarniuk a szemüket a levegőben kavargó homok és hordalék miatt. Bár a többi helyszínen, így Phjongcshangban és Dzsongszonban is okozott gondot a szél - szerdán például már a harmadik alpesi versenyszámot kellett elnapolni az erős légmozgás miatt -, de ott legfeljebb a rendezést tette lehetetlenné, károkat nem okozott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3 snowboard-arany után Shaun White Tokióban már gördeszkában indulna

3 snowboard-arany után Shaun White Tokióban már gördeszkában indulna
Az immár háromszoros olimpiai bajnok hódeszkás Shaun White gördeszkázásban szeretné megméretni magát… Tovább olvasom