Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

A falusi háztartásoknak népszerűsítsék jobban a házi komposztálást!

Dr. Surányi Jenő olvasónk azt szorgalmazza, hogy faluhelyen népszerűsítsék jobban a komposztálást:

- Annak idején hiába próbáltam - verbálisan - akadályt gördíteni annak az őrületnek, amely az új hulladékgazdálkodási rendszer bevezetésekor eszement módon ráerőltették a falusi háztartásokra a biokukákat. Helyette a házi komposztálást javasoltam, sajnos szűkebb környezetemben is sikertelenül, a helyi önkormányzat is minimum hátat fordított javaslataimnak. Magamnak hosszú bürokratikus eljárás keretében tudtam elintézni, hogy a nem kért barna edényt visszavegyék.

Az a javaslatom is eredménytelen maradt- eddig -, hogy a sok felesleges szállítás, és az ezzel járó felesleges költségek, valamint környezetszennyezés helyett, a helyi termőföld talajerejének megfosztása helyett, hulladékfeldolgozásban jártas szakemberek a házi komposztálás egyszerű technikáját népszerűsítsék, és tanítsák meg az ettől már elszokott falusi háztartásoknak.

Ugyanis nem mindenki hajlandó és képes a számos internetes információ és újságcikk ellenére ésszerű, bár kétségtelenül munkásabb megoldást választani. Helyette inkább választják a kényelmesebb, bár ostobább és önmagának is ártó megoldást: kukát hetente kiállítani a ház elé.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekkoromban fel kellett venni, és meg kellett puszilni a leesett kenyeret

Tovább olvasom