Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

A régi 5-ös úton még mindig kint vannak a kerékpározást tiltó táblák

Bozsó Anikó olvasónk arról osztja meg tapasztalatát, hogy a régi 5-ös úton még azután is tilos kerékpárral menni, hogy már készen van az autópálya:

- A kerékpározás létszükséglet, főleg az olyan helyeken, ahol a tömegközlekedés nem túl kielégítő vagy egyeseknek messze van. Itt helyben, a Kistelektől kicsivel távolabb eső házaktól 15-25 perc alatt kényelmesen beérünk a kisvárosba. A könnyen megközelíthető, út melletti házakat egyre többen lakják családi házként Kistelek-Félegyháza irányában is. A régi 5-ös úton viszont a kerékpárra (is) vonatkozó tiltó táblák még mindig kint vannak, a pálya megépülése ellenére.

Kerékpárút csak Balástya és Kistelek közt épült és a pusztaszeri elágazásig tervezik. Ezek persze tervek. Innentől minden nap a "tilosban" járunk, pedig a forgalom nem tenné lehetetlenné a kerékpározást. Ésszerűsíteni kellene és nem azokat büntetni a táblák miatt,akik egyébként külterületen szabályosan(mellény, világítás, nem ittas) szeretne eljutni munkába, orvoshoz, iskolába vagy a buszmegállóba. Nem mindenki tehetni meg, hogy autót tartson fent.

Ez a probléma elsősorban a külterületen élőket érinti az említett út mellett egyes szakaszokon, így a mi célunk szélmalom harcnak tűnik. Sajnos marad minden a régiben, legalábbis a Közútkezelő szerint. Mivel nincs másik út, így továbbra is csak ott tudunk és fogunk járni kerékpárral.Az autósok is megszokták, hogy egy-két biciklist megelőznek, sokan nem tudják, hogy hivatalosan a tilosban járunk nap, mint nap. Legyen az gyerek, felnőtt vagy idős.

Csatolok egy képet az említett útról, oldalt a buszmegálló, bár a tiltó táblákat akkor nem fényképeztem, mert épp a tél kezdetét örökítettem meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nap végére megmaradt kenyereket segelyszervezetnek adomanyozzuk

Tovább olvasom