Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

A társasházak gyűjtsék a papírt oktatási intézményeknek!

Szabó Ágnes olvasónk írja a társasházak papírgyűjtéséről:

A társasházakban sokan kidobják a postaládájukba bedobott reklámújságokat, nálunk ezek a társasház közös szemetesébe mennek. Viszont vannak olyan társasházak, ahol a postaládák alatt kihelyeznek egy ládát, ahová ezeket az újságokat lehet elhelyezni. Gondolom, e ládák tartalma később egy szelektív szemetesbe kerül, vagy valaki elviszi esetleg elégetni.

Viszont úgy tudom, hogy vannak olyan iskolák, bölcsődék, ahol egész éven át gyűjtik a papírt és a leadásból származott bevételt fejlesztésre fordítják. Nagyon hasznos lenne, ha minden társasházban megvalósulna, hogy a papír előbb ládákba, aztán óvodákba, iskolákba kerülnének, amelyek ebből pénzhez jutnának. Minden iskolában lehetne egy "papírgyűjtő felelős", aki 2-3 naponta elvinné az iskolába az összegyűjtött papírt a hozzá tartozó körzetéből.

Csinálhatnák ezt társadalmi munka keretei között is, hiszen az az érettségihez kötelező. Így a társasházak megszabadulnának a sok feleslegesen kidobott papírtól, az iskolák, óvodák pedig jól járnának.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legyen több iskolában szelektív gyűjtés!

Tovább olvasom