Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Kevesen veszik komolyan a szelektív gyűjtést

Németh Endre olvasónk szerint a lakosok nagy része nem veszi komolyan a szelektálást. Erről a témáról rövidesen cikket is közlünk.

Nagyon rossz a tapasztalatom szemét és hulladék ügyben. Tizenkét lakás van a lépcsőházunkban és konkrétan tudom, hogy csak öten vesszük komolyan a szelektálást és csináljuk is. A többiek is tudják, hogy mit, és miért kellene tenniük ez ügyben, mégsem teszik, talán lustaságból, talán kényelemből.

Én átlag heti két alkalommal megyek egy nagy táskáravaló hulladékkal a tőlünk kétszáz lépésre levő konténerekhez, és ott szortírozom az anyagot. A lépcsőházi kukába is kb. heti két vödörnyi szemét kerül. Megjegyzem, a feleségem háromfős háztartást vezet, és minden nap főz. A napi vásárlásnál elkerülhetetlen a három, négy, esetenként több nylon zacskó, amit a konténerek felirata alapján oda nem dobhatom. Szívesen összegyűjteném egyéb nylon hulladékokkal együtt, ha tudnám, hogy hova tegyem.

Úgy gondolom, több meggyőző reklám, és még két emberöltő kell, hogy lényegesen változzon a jelenlegi helyzet. Úgy érzem, a fiatalabbak és az idősebbek lelkiismeretesebbek ezen a téren, mint a középkorosztály. Elismerem ugyanakkor, hogy nekik a mai viszonyok között rövid távon más fontosabb dolguk is lehet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem felejthetem el a nejlonzacskóktól fuldokló állatokat!

Tovább olvasom