Tudósító

2013.10.17. 21:29

Itt valami nem stimmel... Nagyon nem

Szeged – Nem sikerült jól kitölteni a tájékoztató matricát. Avagy hova és hogyan tűnik el három ember egy trolibuszban?

Tudósítónktól

„A szegedi közlekedés örök téma, legyen szó gyalogosról, kerékpárosról, motorosról, autósról és tömegközlekedésről. Nos, az utóbbi a 'legkedvesebb' számomra: drága, pontatlan, ritka, csatlakozásnélküli. Viszont kell, és használjuk, mienk, közös.
Egy ilyen 8-as troli utazása közben lettem figyelmes bizonyos adatokra:
Férőhelyek száma: 151
Ülőhely: 45
Állóhely: 109.
Miután összeadtam, kivontam, nem jöttem rá, mi lett három álló-, vagy ülőhellyel. Miközben lehet, hogy teljesen egyszerű és ésszerű a magyarázat. Például: nem férőhelyek száma: három.
Hogy miért kötök bele?! Minimum tíz percem volt, hogy elnézegessem. Nem zavar egyébként, mert biztos vagyok benne, hogy reggelente bizonyos járatokon több ember utazik 151-nél vagy 154-nél. Legyen akármennyi is az a bizonyos férőhely.
Mindenkinek jó utat!"


Szegény 621-es... Pedig ő nem tehet semmiről. Fotó: olvasó-tudósító | queenmargareth1

Szegény 621-es... Pedig ő nem tehet semmiről. Fotó: olvasó-tudósító | queenmargareth1
Olvasó-tudósítónk, lelkes kommentelőnk, queenmargareth1 fotója és sorai. Ha valaki „arra jár", és van nála egy alkoholos filc, akkor egy mozdulattal orvosolni tudja a matematikai hibát: húzzon egy vízszintes vonalat a 151 „hátsó" egyesén a megfelelő helyen, és máris négyessé változik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!