Tudósító

2016.07.19. 09:29

Amikor a szamár után a kecske is jó

A Sárgán találtuk meg a hétvége legmagányosabb kecskéjét, de sajnálni nem kell, a tányéron is végezhette volna.

K. A.

Túl vagyunk a nyár legpocsékabb hétvégéjén, ebbe sikerült némi vidámságot csempésznie egy fiatal kecskének a szegedi Sárgán az Öreg Honvéd kisvendéglőnél. A lényeg ott van az ajándék  állat nyakába akasztott táblán, bent a sátor alatt egyebek is kiderültek. Nevezetesen az, hogy Misi az ünnepelt.


Erről jut eszembe, hogy az elmúlt néhány évben tucatnyi 50. születésnapra voltam hivatalos, de kizárólag az erősebbik nemnél kezdett el forogni a korong B-oldala.  A hölgyek ennek nem tulajdonítanak olyan nagy fontosságot, vagy szökőévnek számítják...

 

Fotók: Kovács András

Fotók: Kovács András

Visszatérve a Sárgára, kiderült 10 évvel ezelőtt egy szamár volt az ajándék. A trendet nézve pulyka, tojótyúk és naposcsibe jöhet a sorba. Arról nincs információnk, mi lett a szamárral,  de a kecskének óriási szerencséje volt. A vendéglős ugyanis felajánlotta az 5 órára érkező ünneplő közönségnek, hogy fél tízig a tányérjukra kerülhet az állat, a kívánt étel formájába.


A vágást és a nyúzást megúszta, a várakozás közben azonban megéhezett és elkezdte fogyasztani a vendéglő kerítésére felfutó szőlő zsengébb hajtásait. Más hasznos időtöltése nem igazán volt a kecskének és a jövő-menő strandolókat sem nézegethette, annyira azért nem verték fel a port.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!