Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

3D-s lett szinte egész Szeged - egy ufóval kiegészítve

Friss műholdképet készített a Google Szegedről, de még Algyő, Deszk és Szőreg is felkerült a térképre. Viszont Budapest nincs lemodellezve.
Atomboy nevű olvasónk volt szemfüleg, amint a Google Earth-ön nézelődött.

Szeged
Szeged

"A Google Earth-n akartam Szeged környékét megnézni, amikor feltűnt, hogy friss műholdkép készült, így megnéztem Szeged belvárosát. Legnagyobb meglepetésemre nem csak ez volt az újdonság, hanem az, hogy szinte egész Szeged 3D-s lett, sőt, közvetlen közelben lévő települések is (Algyő, Deszk, Szőreg). A felfedezés után megnéztem a többi nagyobb magyar várost, azokon ilyet nem lehet látni, sőt, Budapesten sem (mondjuk, a fővárost lelkes amatőr modellezők majdnem teljes egészben lemodellezték, köztük én is). Viszont Székesfehérvár és Dunaújváros is le vannak modellezve.

Bern
Bern

Több amerikai nagyvárosban is látható, hogy a Google automatikus modellező programja készítette el. Európában viszont nem mindenhol van. Ahol mégis, többek között Bern, Linz, Párizs, Lyon, de az ausztráliai Perth is. Furcsa, hogy Szeged is megkapta ezt a megtisztelést.

Székesfehérvár
Székesfehérvár

Leginkább úgy lehet kiszúrni, hogy még a fákat is lemodellezték, igaz, érdekes formák lettek belőlük. Mi több, a buszokat is, lásd SZKT vagy Tisza Volán telephelye. De a Rókusi hipermarket parkolója felett lebegő ufót is érdemes megcsodálni. Egyik szemem örül, másik sír. Örülök, mert egyrészt így, különösen városunkban látogatóknak könnyebb lesz (utazás előtt) virtuálisan bejárni a várost, másrészt az országban, ismeretlen okokból először (többek közt) Szegeden tették elérhetővé. Viszont elszomorít, hogy az lelkes modellezők által készített modellek (pl sajátjaim közül TIK vagy Árkád) így nem láthatóak, csak akkor, ha korábbi műholdképet töltjük be."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősszel sárban, nyáron porban járnak a kecskéstelepiek

Olvasónk Kecskéstelepről küldött be fotót a környékén kialakult helyzetről. Nem tudja, miért nem… Tovább olvasom