Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

A főpróba nem sikerült

Szeged - Csütörtökön és pénteken új útvonalon járnak a szegedi trolibuszok, ám a Gutenberg utca „szűkecske" az új csuklós Skodáknak.
Olvasó-tudósítónktól kaptunk néhány fotót a „bejárásról", amiből úgy tűnik, nagyon figyelni kell majd mind a trolivezetőknek, mind az utcában parkoló autóknak.

– Kijöttünk a suliból körülbelül 15:10-kor, és 13 körül vettem észre, hogy jön itt egy troli, azonnal fényképeztem is. Aztán ment tovább szép lassan, és egyszer csak látom, hogy működik a vészvillogó és félkanyarban áll. Odamentem és láttam, hogy nekiment egy régi kék Opel Kadettnek kanyarodás közben. 10 percig nem nagyon történt semmi, aztán jött az SZKT-tól a hibaelhárítós autó, illetve kb. 20 perc után egy pók, ami arrébb húzta a kocsit. A troli kb. fél óra múlva ment tovább a Bartók tér felé – fejezi be tudósítását Dávid.

Fotó: olvasó-tudósító
Fotók: olvasó-tudósító

Nem tudjuk, hogy pontosan mi történt, de a következő két napon a kis szabálytalanság is azt jelentheti, hogy beszorul a trolibusz. Mint ahogy a képen látható is festékhibás lett, csak úgy, mint az Opel Kadett. Azt nem tudjuk, melyik vezetője lepődött meg jobban, hogy mit keres(ett) ott a másik jármű.

Most sokan kérdezhetik, hogy mit keres arra a trolibusz? Így tettünk mi is, ám kiderült, nagyon régóta van már felsővezeték a Gutenberg utcában. Sokkal régebben, mint amilyen a díszburkolat, ám az úgynevezett „munkavezetéket" nagyon ritkán használják.

Miért van szükség a bűvészmutatványra és a terelésre? Erről alant olvashatnak.


Változások a troliközlekedésben:


Közműjavítási munkák miatt október 2-án csütörtökön 8 órától 3-án pénteken késő estig lezárják az Attila utca Mars téri csomópontját. A korlátozások miatt az 5-ös, 7-es, 9-es és 19-es trolibusz vonalakon forgalmi terelésre kell számítani.

Az 5-ös, 9-es, 19-es trolik Újszeged Gyermekkórház, Lugas u., illetve Tarján, Víztorony tér irányú járatai a Mars tér és Bartók tér megállóhelyek között a Londoni krt. - Gutenberg utca - Jósika utca útvonalon közlekednek. Itt megnövekedett menetidőre kell számítani.

A 7-es vonalon a járatok Újszeged Gyermekkórház irányban terelőútvonalon közlekednek: Bakay N. u. - Gutenberg u.- Jósika u. - Bartók tér, majd továbbmennek az eredeti útvonalon. A 7-es vonali járatok az Attila utca (Mars tér) megállóhelyet nem érintik!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez így hogy?

"Ebből se ki semmi, ebbe se be semmi!" Próbáltuk, de nem tudtuk rövidebben körbeírni a rejtélyt,… Tovább olvasom