Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

A nagy magnóliafa-fotózás

Szeged – Minden tavasszal Szeged egyik éke a Széchenyi téri magnóliafa. Fotózási versenyt hirdetünk! Ön hogyan látja a bimbózó, virágzó növényt?
Így látják olvasóink a szegedi magnóliafát a Széchenyi téren. Fotó: olvasó-tudósító (galéria)

Már több mint 200 olvasói fotóban gyönyörködhetnek!

Így látják olvasóink a szegedi magnóliafát a Széchenyi téren. Fotó: olvasó-tudósító (galéria)
Köszönjük az eddigi képeket! És ha van még a tarsolyukban, illetve a fényképezőgépük memóriakártyáján, akkor nosza, küldjék be, osszák meg másokkal is!

Így látják olvasóink a szegedi magnóliafát a Széchenyi téren. Fotó: olvasó-tudósító (galéria)

További szebbnél szebb fotókat kaptunk olvasóinktól, nézzék meg a kibővített galériát! Az Ön képe is bekerülhet! Várjuk továbbra is a fotókat a Széchenyi téri magnóliafáról!

Így látják olvasóink a szegedi magnóliafát a Széchenyi téren. Fotó: Olvasó-tudósító (galéria)

Már meg is jöttek az első képek! Azonban arra szeretnénk kérni olvasóinkat, hogy ha lehet, akkor ne tavalyi, tavalyelőtti, hanem idei, friss képeket küldjenek nekünk a magnóliafáról! Irány a Széchenyi tér! Köszönjük lelkesedésüket!
A szerkesztőség

Így látják olvasóink a szegedi magnóliafát a Széchenyi téren. Fotó: Olvasó-tudósító (galéria)


Korábban írtuk:
Mindegy, hogy a városháza tornyával fotózza össze, vagy a kedvesét állítja oda, minket az érdekel, Ön hogyan fotózza a Széchenyi tér egyik, ha nem a legszebb fáját? A képeket egy nagy galériába gyűjtjük össze, amelyet folyamatosan frissítünk. A játék egészen a virágzás végéig tart. Akár többször, több képet is beküldhet! Várjuk fotóikat!

Így látják olvasóink a szegedi magnólifát a Széchenyi téren. Fotó: Olvasó-tudósító (galéria)


Olvasóink írták

 • 16. kokorcsin 2012. április 22. 10:53
  „Sosem tudtam megérteni, hogy miért kell az egészséges fákat kivágni, amikor annyira kellene a jó levegő. Nálunk is volt fairtás, pl. egy közintézmény előtt. Nem voltak betegek, árnyékot adtak, szépek voltak, most már csupa kopasz a ház eleje. Ez most majd jó lesz, ha jön a 35 fok meleg ? A másik pedig amit szintén nem értek, hogy miért ezeket a "nem túl szép" gömbkőriseket ültetik oda is, ahol elférne egy magasabb és sokkal szebb fa is. Mekkora árnyékot ad ez egy játszótéren ? Szerintem semekkorát. Mert a városban a vezetékek miatt még csak megértem. De falun, ahol elférne más is, ott miért ez kell. Hiszen olyan sok szép díszfa van. Meg árnyék is kellene a gyerekeknek. A másik pedig, hogy ebben a pénzszegény világban miért kell állandóan cserélgetni a növényeket, azt is aminek semmi baja. Ezzel is sokat lehetne spórolni.”
 • 15. karelxx 2012. április 01. 10:40
  „Kíváncsi lettem,hogy lehet,hogy másoknak több képet is enged föltölteni a gép nekem meg nem ?”
 • 14. mittaláltam 2012. március 26. 19:13
  „A szegedi fa panorámaképét találtam a neten:
  http://www.360cities.net/image/magnolia-in-szeged”
 • 13. macs 2012. március 24. 19:48
  „Mike3,
  tényleg furcsák az emberek. Az egyik közeli ház elől hosszú "harcok" után kivágták a fákat. Az indok az volt, hogy szemetelnek és árnyékolják a lakásokat. Tavaly nyáron mást se hallottam az ott lakó ismerősömtől, hogy szörnyű meleg van a lakásban, mert félnapig besüt a Nap. Vagy le kell húzni a redőnyt, de akkor sötét van, ami szörnyű, vagy klimát kell beszerelni, ami viszont pörgeti az órát. Amikor megkérdeztem, nem volt jobb, amikor a fák árnyékolták a házat? csak nézett rám. Attól kezdve nekem nem panaszkodott. :-)”
 • 12. Mike3 2012. március 24. 14:06
  „11: Nemrég jártam újszegeden, ott is ezt csinálták. OK, értem én, hogy légkábelek, de erős túlzásba estek. Igaz, korábban ki is vágták volna őket...
  Az emberi sötétség határtalan. Az emberek imádnak pusztítani”
 • 11. vári 2012. március 23. 14:44
  „Mike3

  Azt én sem, csak még kiemelten ezt a piszlicsáré indokot nem értem. A szomszédasszony éppenséggel tudott volna napozni, ha a hosszú folyosón arrébb ül 1-2 méterrel.
  Jut eszembe, biztos láttad a töltés Makkosháza és Tarján közötti részénél a fákat - ahol gyakorlatilag elfelezték a fákat (függőlegesen), levágva a koronájuk nagy részét. (Nem most, néhány éve.) Vajon ezt is a napfényért vagy a kilátásért?”
 • 10. Mike3 2012. március 23. 12:25
  „9: Napozni én is szeretek, általában már április elejére fekete vagyok. Én azt nem értem, hogy tényleg primitív, végtelenül önző emberi érdekek miatt miért kell meggyilkolni egy fát.”
 • 9. vári 2012. március 23. 10:39
  „Mike3

  Nagyanyáméknál azért vágattak ki egy diófát az udvarban (társasház közös udvarral), mert a szomszédasszony nem tudott délután napozni a folyosón.
  Sosem értettem, miért jó, ha nincs mi árnyékot adjon, csak tűz a nap egész nap.”
 • 8. Mike3 2012. március 23. 10:32
  „5: a legtöbb embernek semmit nem jelent egy fa. a szomszédban volt egy gyönyörű diófa. kivágták, mert sok levél potyogott róla ősszel. mi szépen összeszedtük a hozzánk átasett diókat és végigültettük őket a kerítés mentén. most 30 cm körül vannak. ha szépen megnőnek, elárasztják majd a szomszéd kertjét levéllel :))”
 • 7. mazsolaszolo 2012. március 23. 07:58
  „Csak szegedi magnóliafák bimbózhatnak és virágozhatnak a kamera előtt vagy más város (más ország) magnóliafái is? A szegedi városházáza előtti magnóliafákról van már ezer képem, de otthon és természetesen régiek.

  Miért nem hírdet a DM inkább "Virágzó tavasz" vagy hasonló címmel versenyt? Sokkal több kép mehetne be, sokkal nagyobb területről.”
 • 6. Wacky 2012. március 23. 07:56
  „"A nagy magnóliafa-fotózás"
  "Fotózási versenyt hirdetünk!"
  1: ha egy igazi fotóversenyről van szó akkor nem elég a téma, a zsűri pontos megnevezése is szükséges
  2: kell meghatározott ajándéknak lenni, mert ez így csak ingyen képgyűjtés

  amúgy jó ötletnek tartom:)”
 • 5. ascendum 2012. március 22. 20:34
  „A fáról jut eszembe, a szomszédunk kertjében is állt egy jókora példány, aminek a fele átlógott hozzánk a fal fölött, gyönyörű volt minden tavasszal. Az ősszel beköltöző új lakók pedig fogták, kivágták, és raktak a helyére egy thuját. :( Nem mintha rossz szomszédok lennének, de ha tudták volna, mekkora értéket irtanak ki...”
 • 4. csopimama 2012. március 22. 20:00
  „Elnézést kérek, én egy Montenegrói magnólia fa virágáról küldtem el a képet.”
 • 3. Mike3 2012. március 22. 19:54
  „ez jó ötlet! mostanában egyre színvonalasabb a DM. így tovább!”
 • 2. Én66 2012. március 22. 16:51
  „Gyönyörű lett a fotó! GRATULÁLOK!”
 • 1. Qllancs 2012. március 22. 16:17
  „Itt a TAVASZ ! HURRÁÁÁÁÁÁ! !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fél évszázad szivárványa Szeged felett

Bruttó 53 éves vagyok, de ilyen szivárványt még nem láttam - jelezte egyik petőfitelepi olvasónk, nézze meg Ön is a képgalériát. Tovább olvasom