Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

A szobamérleg és a 12 század gramm permetszer

Géza „elesett", megvette élete első permetszerét. Eddig bio volt a meggy és a málna is, ám a rózsákat most ellepték a levéltetvek...
Levéltetvek tárgyában kaptunk levelet rendszertelenül jelentkező, bruttó 55 éves, petőfitelepi olvasó-tudósítónktól, aki megírta, elesett. Géza eddig minden tekintetben bio volt: nála nem látott permetszert se málna, se megy, se szilva, de még a nettó 12 négyzetméteres zölségeskertje sem a telek végén.

Minden kezdet nehéz. Fotó: olavasó-tudósító (képgaléria)

Eddig. Mert most levéltetvek jelentek meg a kapubejáró rózsáin, az pedig az asszony felségterülete, így jobb a békesség. – Megvettem a gazdaboltban életem első permetszerét – írja, s mindjárt adagolási tanácsot is kért az eladótól. 0,6 grammtól 5 grammig tehet 10 liter vízbe, vagyis ezzel nincs sokkal előrébb, tudta meg a mindig segítő, sokat látott gazdaboltostól.

A tetves rózsák és a szomszéd tetűmentes kutyája Fotó: olavasó-tudósító (képgaléria)

– Mielőtt hozzákezdtem, megfogadtam, az adagolás alsó értékét fogom alkalmazni, de ott álltam, a kétliteres, tescós hobbipermetezővel, abba kellett volna 12 század gramm vegyszert tennem a 4 grammos csomagból. Amióta átmenetileg elpusztult a konyhamérleg, azóta a fürdőszobai az egyetlen alkalmatosság a házban, ám ez ide túl nagy hibahatár, így maradt a saccolás – írja. Ez volt a terv, a zacskó azonban megbillent, és jött a felső határ, vagy annál is több, tudtuk meg.

Több mint 12 század gramm: rázva, nem keverve! Fotó: olavasó-tudósító (képgaléria)

– Próbáltam volna utána olvasni egy kicsit az egésznek, ám a bővebb használati utasítás olyan jól teljesítő ragasztóval volt a tasakhoz erősítve, hogy „szétoperáláskor" a legnagyobb gondosság ellenére is kiszakadt belőle egy darab. Nem a legizgalmasabb résznél, de bosszantó – írta hullámzó stilisztikai igényességű levelében Géza.

Permetező premier. Fotó: olavasó-tudósító (képgaléria)

Megtudtuk még tőle, hogy lejárt a lappangási így ő biztosan megmarad, nyugodtan kurziválhatjuk a nevét. És a szomszéd mindig segítőkész, de ezúttal láb alatt levő kutyája sem mutat rendkívüli tünetet az amatőr permetezési gyakorlat elmúltával.

Közelkép. Napjaik - a tetveké - meg vannak számlálva. Fotó: olavasó-tudósító (képgaléria)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mi történhetett vele?

Olvasó-tudósítónk tanácstalan: nem villámlott a napokban, a szél pedig nem „akadna bele csak félig". Tovább olvasom