Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 31. hétfő - Erika, Bella

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Tudósító - olvasóink küldték > Ahol a bozót az úr: beláthatatlan kereszteződések

Ahol a bozót az úr: beláthatatlan kereszteződések

Szeged – Olvasó-tudósítónkat egy korábbi, makói írásunk ihlette meg, amikor lefotózott néhány a gazoktól beláthatatlan szegedi kereszteződést. Mozgalmat indítunk, csatlakozzon hozzá ön is!

Tudósítónktól - 2012.09.16. 13:58
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Veszélyes kereszteződések: csukott szem és padlógáz című makói cikküket olvasva akarva-akaratlanul, eszembe jutott, hogy Szeged is dicsekedhet ilyen szégyenfoltokkal. Nem tudom, hogy a helyi rendelet hiánya, vagy a be nem tartás okozza a problémát, de sajnálatos módon a sarki ingatlanok előtti területek sokszor akadályozzák a biztonságos közlekedést.

Én Szegeden a Gólya utca–Rákóczi utca kereszteződését hoznám fel példának, bár jómagam is kapásból tudnék akár több helyszínt említeni. Az említett kereszteződésben egyszerre fordul elő a két legsűrűbb probléma és veszélyforrás. A Rákóczi utcán érkezve, a Stop tábla vonalában megállva nem lehet kilátni egyik irányban sem. A bal oldalon az elhanyagolt kiskert miatt, a jobb oldalon a felgazlott elektromos oszlop miatt"
- írta olvasó-tudósítónk, Boldog László.

Ahol a bozót az úr: beláthatatlan kereszteződések. Fotó: olvasó-tudósító | Boldog László (galéria)

Boldog Lászlónak abszolút igaza van, s addig is, amíg az illetékesek egymásra mutogatnak, és levágják a gazt, mozgalmat indítunk: gyűjtsük össze megyeszerte a makóihoz és a most beküldött szegedihez hasonlatos veszélyes kereszteződéseket, ahol nem lehet rendesen látni a keresztút forgalmát! Mutassuk meg az illetékeseknek, hol kellene gyomlálni, gazolni! A lenti űrlap segítségével küldje be nekünk a kereszteződéseknél készült képeit, egyúttal írja le azt is, hol, melyik település, melyik kereszteződésében fotózott!

Hátha hamar(abb) levágják, és biztonságosabbá tesszük így a közlekedést!

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 6. qrumpli 2012.10.05. 08:08

Rendbe van én kivágom!
Ha a háztulajdonos vagy éppen a városi tanács nekem hajt akkor mi van?
Csak példa a kis körúton lévő jelzőlámpa a Kossuth Lajos felé,rendesen rejtve van.

Moderálásra küldöm 5. azigazitrebitsch 2012.09.17. 11:09

Régebben volt itt egy cikk arról,hogy alsóvároson büntetett a közterület,mert jó páran a ház előtti fű ill virágoskertjük védelmében vaskarókat + nagy köveket raktak az út szélére.
Nos, abban volt valami törvényre hivatkozás,hogy az út szélétől 70 centire semmilyen dolog nem rakható ki.Gondolom ez vonatkozna az út menti sövényekre,meg a bokrokra is.
Talán a kedves újságíró megkérdezhetné a köztereseket is az ügyben.
Ha igen,akkor egyszerű a dolog,közterület végigjár,felszólít,ha nem változik semmi, csekkezik egy jóízűt!

Moderálásra küldöm 4. morci 2012.09.16. 19:31

nem hinném kedves nyugdíjas ,hogy az átlag dolgozó ember,aki lót-fut nap mint és gályázik,még ezt is ő csinálja meg..van erre illetékes szerv,és fizetett dolgozóik akiknek ezt feladata elvégezni...támogatott project ezen helyek begyűjtése és a probléma továbbítása az illetékeseknek....mondjuk ha a közterület felügyelet néha ezt is figyelné nem csak a tilosban állókat,jobban pöröghetne a dolog!

Moderálásra küldöm 3. Lámpion 2012.09.16. 18:53

A sövények is ugyanúgy gátolják a kilátást, mint a gaz.

Moderálásra küldöm 2. szegedi07 2012.09.16. 17:11

Újszegeden a Marostői utca minden kereszteződése életveszélyes az azfalt sarkáig ültetett bokrok, tuják miatt. Két hónappal ezelőtt a DM fórumon a képviselő igéretet tett, hogy intézkedik ez ügyben. Az ígéret után várjuk a tetteket.

Moderálásra küldöm 1. nyugdíjas 2012.09.16. 15:26

Üdvözlöm a "mozgalmat", de fényképezőgép helyett fűrészt, fejszét, ásót, kapát´ kellene kézbevenni és beláthatókká tenni, a valóban be nem látható útkereszteződéseket.Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...