Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Atomboy egy perc alatt megoldotta: el a kukákat a kerékpársávról!

A Feketesas utcán fotózta szemfüles olvasónk ezt a képet. Egy másik olvasónk meg "rendet rakott".
Friss: egy szemfüles olvasónk szerint egy perc alatt megoldható a lent felvázolt probléma. Mindezt demonstrálta is: biciklire pattant, a helyszínre tekert és eltolta a kukákat! Köszönjük!A belvárosi, Feketesas utcán fotózta le olvasó-tudósítónk ezt a képet, ahol két kuka is a kerékpárúton pihen, és akadályozza a kerékpáros forgalmat. A képet "Mennyire jófejség már! Kukát minden bringaútra!" - megjegyzéssel jutatta el hozzánk felháborodott olvasónk.

Jogos a felháborodása?

Kukák a Feketesas utcai bringaúton. Fotó: DM/DV
Kukák a Feketesas utcai bringaúton.
Fotó: DM/DV

Olvasóink írták

113 hozzászólás
 • 113. okz63 2013. szeptember 10. 07:07
  „112. ifj. Nagy Gábor 2013.09.09. 17:26
  "Te meg a bicikliseket szapulod a dm-fórumon, úgyhogy dettó. Máséban a szálkát is, magadéban a gerendát sem."

  Ok és okozat! Én pontosan ezért csinálom, mert a ti autós-szapulásaitokból lett elegem! Sajnos még mindig nem vettétek észre, hogy nem vezet sehová, csakis ellentétet szít. A barátaim közül egyébként többen megjegyezték, hogy nem normális ember az, aki állandóan kamerával a fején közlekedik. Kifejezetten beteges személyiségre utal. ;-)”
 • 112. ifj. Nagy Gábor 2013. szeptember 09. 17:26
  „105. okz63
  "Itt nem az a fő gond, hogy EZ felkerült, mert kit érdekelt volna, ha csak ez kerül fel. Bakker, nézd meg atomboy83 videoit a Youtube-on, mással se tölti az idejét, csak azzal, hogy az autósokat szapulja ott (is)."

  Te meg a bicikliseket szapulod a dm-fórumon, úgyhogy dettó. Máséban a szálkát is, magadéban a gerendát sem.”
 • 111. okz63 2013. szeptember 09. 11:03
  „110. Hubi 2013.09.09. 08:42
  "meg kell nézni az Andrássy utat a csúcsban szinte olyan mintha Kínában lennél."
  Én ma 8-ra mentem reggel kezelésre és a sok idióta autós mellett megfigyelhettem, hogy 6-ból 3 kerékpáros annak ellenére átment a Hősök kapujánál a piros lámpán, hogy a másik oldalon a gimnázium előtt két rendőr is volt (bár azokat érdekes módon ez nem érdekelte). Ezen kívül láttam egy másik idióta kerékpárost, aki a Kossuth L. sgt-on a páros oldalon a járdán érkezve áttekert a zebrán, majd a megyei rendőrség előtt az úttesten tekert tovább, pedig még egy, a járdához helyezett tiltó tábla alapvetően azt is elmagyarázza neki, hogy a másik oldalon kerékpárút van és kötelező lenne használnia, ha egyáltalán ismerné a KRESZ-t (no de valószínűleg lövése sincs róla). Ezek után a Belvárosi híd kerékpár átvezetésénél nagyjából 3-szor nagyobb szélességben jöttek át a kerékpárosok egymást is akadályozva, keresztül kasul a járdaszigeten és annak két oldalán is, mert az már nem megy, hogy esetleg egy-egy lámpánál valaki ne férjen át, muszáj mindenkinek átdúródnia. Szóval inkább hagyjuk ezt tényleg, mert itt Szegeden a kerósok még egymást se tisztelik, nemhogy a többi közlekedőt. :-(”
 • 110. Hubi 2013. szeptember 09. 08:42
  „107. CsImre 2013.09.08. 00:23
  "Nincs autós, nincs biciklis"
  Na pontosan erre akartam utalni én is,hogy aki a forgalomban részt vesz,azt egyenrangú partnerként kell kezelni,legyen az bármilyen jármű vagy láb busz.Viszont azért is fejtegetem ki ilyen hosszan a mondandóimat,mert én úgy érzem,itt ebben nem partner senki,nem úgy mint egy sokkal nagyobb városban.

  108. okz63 2013.09.09. 06:46
  Azzal azért tudnék vitatkozni,hogy nem kerékpároznak annyian,de nem teszem :) mondjuk pl. meg kell nézni az Andrássy utat a csúcsban szinte olyan mintha Kínában lennél.Vagy mondjuk a liget környékét.Van azért ott elég biciklis.De akár írhattam volna bármelyik magyar faluhelyet is.A másik dologgal kapcsolatban meg szerintem sokan így vannak,ha fel kerülnek Pestre kicsit tartanak a forgalomtól,mert sokkal pörgősebben vezetnek,mert általában a nagy körutakon 70-el lehet menni és ez elég szokatlan lehet az olyan sofőröknek,akik az 50-hez szoktak és mégis 40-el döcögnek a belső sávban. :) Ezt sokszor ki is lehet szúrni a forgalomban,hogy ki az aki nem sűrűn vezet az ottani viszonyokhoz szokottan.De azért gondolj bele itt kocsival kb. negyed óra alatt ott vagy bárhol,ott meg lehet fél órát töltesz a dugóban a csúcsban és ahogy megindul a forgalom,mindenki rohan,hogy odaérjen a dolgára.Én inkább a dinamizmusra és az egymást elősegítésére gondoltam,amikor felhoztam a példát.De mint említetted Te is " lehet, hogy előzékenyebbek", ezért nem hiszem,hogy nagyon tartani kell,mert ha szeretnél mondjuk sávokat váltogatni és határozott vagy,akkor nem kell órákat álldogálnod,hogy vajon ki hajlandó beengedni,hanem tök természetes a haladás érdekében,hogy át fognak engedni.És fel kell venni az ottani tempót,mert ha úgy érzed,hogy körülötted mindenki baleset veszélyesen vezet,akkor valószínű nem a mindenkivel van a baj.Édesanyám már nyugdíjas korú,de ha ritkán feljön meglátogatni a fiait,akkor mindig mondogatja,hogy sokkal jobban szeret ott vezetni mint itthon.De nem ecsetelem tovább,hogy miért is másabb,mert itt,mint írtam is már lentebb,sokan azt hiszik,hogy mennyire profin ismerik a KRESZT (papíron),de amikor kikerülnek a forgalomba,akkor meg úgy közlekednek,mintha csak ők léteznének az úton és a többiek meg csak az ő bosszantására tette ki a lábát az utcára és le kell őket vadászni.Ja és ha elkerülnek egy teljesen más forgalmi rendhez és tempóhoz szokott helyre,akkor meg ők érzik magukat vadnak.Ezzel nem rád célozgatok,rengetegen vannak így.Kicsit olyan ez mintha ebben a városban direkt provokálnák egymást az emberek.És én kimondottan az autósokra gondolok,pedig én is az vagyok.Azt hihetik sokan,hogy megkapták a jogsijukat és ezzel egyidejűleg felhatalmazást is kaptak arra,hogy kioktassanak másokat a szabályokról,ha pedig elkerülnek máshova,akkor ott is ők a rendes,szuper sofőrök és az ő szemükben olyan mintha a többiek egy össze-vissza rohangáló hangyaboly lenne,pedig sokkal rendezettebb az a hangyaboly,mint azt a delikvens látja.Ott ő érzi magát a káosz közepén az áldozatnak.Szerintem.Én így látom a dolgokat.Na ezért is lett ebből a kuka témából egy "áldozat jelölt" szemében,teljesen más szálon futó dolog,pedig itt a morál a lényeg,hogy ki hogy áll a dolgokhoz és egymáshoz.Örömteli szép napot embertársaim. :D”
 • 109. okz63 2013. szeptember 09. 07:07
  „107. CsImre 2013.09.08. 00:23
  "Nincs autós, nincs biciklis, ez csak okz felosztása arra, hogy viszályt szítson."
  Szerintem az szítja inkább a viszályt, aki nagy nyilvánosság előtt pinokkió orrot rajzol az alpolgármesternek egy fotón, mert nem az valósult meg a Boldogasszony sgt-on, amit a kedves kerékpáros aktivisták szerettek volna. Meg azok az izgalmasnak számító "hőstettek", amikor egyesek leszerelik a közlekedési táblákat illegálisan, hogy azt hihessék, ezzel bármi is megoldódik. Érdekes, évek óta működik a Boldogasszonyon az az infrastruktúra, még ha néha egy-egy agyament bringás szembe is teker a forgalommal, mert neki nem tetszik átmenni a saját oldalára...és persze még említhetnénk a Hősök kapujánál a piros lámpánál történő megállást is. Azt sajna a fele kerékpáros minimum letojja. :-(”
 • 108. okz63 2013. szeptember 09. 06:46
  „106. Hubi 2013.09.07. 12:23
  "amikor hetente egyszer hazajövök Pestről,hát mit is mondjak,katasztrófa ahogy itt egyesek közlekednek"
  Érdekes, én ezt mindig pont fordítva látom! Amikor Pestre megyek, mindig kicsit remegek, hogy ott kell vezetnem, mert lehet, hogy előzékenyebbek, de hogy ott mindenki megy, mint a meszes, az tuti. Nagyon oda kell figyelnem, hogy ne kerüljek balesetveszélyes helyzetbe. :-(

  "Ott nem ekkora a probléma a biciklis autós konfliktus,legalábbis ahogy én látom."
  Szerintem a lakosság számához mérten nem is kerékpároznak ennyien fenn! Itt a 150 ezres lakosság egy jelentős része kerékpározik, akik ebben a méretű városban azért jobban szemet szúrnak mindenkinek, ha tesznek a szabályokra. :-(”
 • 107. CsImre 2013. szeptember 08. 00:23
  „106. Hubi:

  Nincs autós, nincs biciklis, ez csak okz felosztása arra, hogy viszályt szítson. Atomboy videói között sok érdekes, és tanulságos van.”
 • 106. Hubi 2013. szeptember 07. 12:23
  „Annyira azért nem akarok belemerülni,hogy nézegessem a videókat,mert nyilván én is felhúznám magam azon,ha az autósokat folyamatosan kritizálják meg általánosítanak.Igaz többet használom a kocsit mint a biciklit,úgyhogy inkább autós vagyok,de szerintem az ellentétek mindig is meglesznek,van mindenféle közlekedőből éppen elég idióta.Gondolom ha megkérdeznénk a kamionosokat meg a buszosokat az autósok közlekedéséről,akkor valószínű ők is tudnának mit mondani rólunk.Főleg itt Szegeden.Nem akarok bántani senkit,de amikor hetente egyszer hazajövök Pestről,hát mit is mondjak,katasztrófa ahogy itt egyesek közlekednek és pár perc alatt felhúzom magam.És itt most az autós társaimra gondolok.Ott nem ekkora a probléma a biciklis autós konfliktus,legalábbis ahogy én látom.Nemegyszer lehet látni,hogy nem az előírtaknak megfelelően közlekednek a bicajosok,mégis valahogy mindenki előzékenyebb,mert így halad a forgalom normálisan,rugalmasan.És egymással is előzékenyebbek az autósok,ott sem tökéletes minden,de azért sokkal gördülékenyebben mennek a dolgok.Ebben a kis városban meg nem fér meg egymás mellett senki.Félreértés ne essék,Szegedi vagyok csak többet tartózkodok Pesten egy pár éve mint itt.Úgyhogy én mint autós is,úgy veszem észre az autós társaimon,hogy itt mindenki meg akarja mutatni,hogy ő mennyire profin ismeri a szabályokat,de a lentebb említett alapokat már nem is ismerik.Csak egy-két példa, zebrán áttekerés,tiltja a KRESZ de ott már fel sem veszik ezt,mert a legtöbben odafigyelnek mindkét oldalról (bicajos,autós),hogy ez azért működik egymás akadályozása és veszélyeztetése nélkül is,vagy mondjuk az autóbusz kiengedése az öbölből ott ez alap,itt meg még rá is gyorsít a sok (nem mondom milyen jelző jut most eszembe),de ugyan ez sávváltáskor is,nehogy már beengedjem,mert akkor uram bocsájts,még a végén jó fej leszek,de még lehetne sorolni a végtelenségig.Persze nekem is vannak rosszabb napjaim amikor türelmetlenebb és ingerültebb vagyok,de megpróbálom nem a többi közlekedőn levezetni legyen az bármilyen jármű vagy gyalogos,mert az autóval nagy kárt lehet okozni életben meg értékben is.Na csak ezekre akartam én utalni az egymással szapulásban,hogy vannak nyilván vélemény különbségek,de azt meg lehetne szerintem higgadtabban is oldani,mert egyikünk sem tud 100%-ban,mindig mindent betartva közlekedni.Ráadásul a szabályokat néha felülírja az élet.Na befejeztem,szép napot mindenkinek és balesetmentes,nyugodt közlekedést kívánok minden forgalomba résztvevőnek.”
 • 105. okz63 2013. szeptember 07. 10:37
  „104. Hubi 2013.09.07. 07:48
  "És hogy fel lett rakva mondjuk pont ide,mert kamera van a fején és ezt is felvette,azt meg el kell fogadni,ilyen modern világban élünk,ez minden napos dolog."

  Itt nem az a fő gond, hogy EZ felkerült, mert kit érdekelt volna, ha csak ez kerül fel. Bakker, nézd meg atomboy83 videoit a Youtube-on, mással se tölti az idejét, csak azzal, hogy az autósokat szapulja ott (is). Amit kapott a fejére, azt ő bőségesen megérdemelte. Részemről ez egy személyes kritika volt, de legalább lehullt a lepel a többiekről is, bár ők eddig sem rejtették véka alá a véleményüket, ha valaki nem "tapsol" nekik.

  Te egy nagyon normális átlag-autós vagy, maradj is az!”
 • 104. Hubi 2013. szeptember 07. 07:48
  „Köszi a választ,de azért utaltam arra,hogy nem szeretnék vagyis pontosabban lusta vagyok végig nyálazni a jogszabályokat a kötelező felszerelésekről,mert egy bicaj nem egy bonyolult szerkezet és sok mindent nem lehet rápakolni,gondoltam egy pár mondatban le lehetett volna írni mi is a kötelező felszerelés mostanság.De mindegy már nem is érdekel,el is ment a kedvem a bicikli használatától. :) Azért remélhetőleg az utakon nem így viselkedtek az embertársaitokkal,ahogy itt személyeskedtek,mert akkor hova lesz a bizalmi elv amit tanítottak,meg a lemondok az elsőbbségemről,ha a forgalmi helyzet úgy kívánja,ami szerintem rég kihalt sok közlekedőből,mert inkább ki ha én nem stílusban közlekedik.Tudom ez megint nem ide tartozik,viszont ezért is ilyen a közlekedési morálunk,mert ha már egy fórumon is képesek emberek ennyire pocskondiázni egymást,akkor mit várhatunk az utakon.A lényegtől már rég eltér a téma is,valaki segített,hogy a közlekedés biztonsága érdekében megszüntesse a forgalmi akadályt,ennyi.Az hogy ezt csak úgy lehetett megoldani,hogy esetleg ő is akadályt képezett arra a kis időre és ebbe belekötni,szerintem ez már kukacoskodás.És hogy fel lett rakva mondjuk pont ide,mert kamera van a fején és ezt is felvette,azt meg el kell fogadni,ilyen modern világban élünk,ez minden napos dolog.Kár dobálózni oda-vissza a KRESZ és jogszabályokkal,mert az élet,mint látszik is nem mindig azt hozza,amit a könyvekben leírnak.Nekem inkább az szúrt szemet,hogy mit keresnek egész nap kint a kukák egy belvárosi utcában.”
 • 103. okz63 2013. szeptember 07. 06:23
  „99. K.T. 2013.09.06. 22:06
  "ha pépesre törné valaki a kezeidet"
  Ha már bírósággal fenyegetőztél, vajon elolvastad-e ennek a büntetési tételét?

  164. § (3) Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség nyolc napon túl gyógyul, az elkövető súlyos testi sértés bűntette miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
  (6) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a súlyos testi sértést
  a) aljas indokból vagy célból,
  e) különös kegyetlenséggel
  követik el.
  (8) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a testi sértés életveszélyt vagy halált okoz.

  Tényleg megéri? Gondolkodj! A börtönben nem fognak engedni sem téged, sem a haverjaidat, hogy fórumozzatok! ;-)”
 • 102. okz63 2013. szeptember 07. 06:18
  „100. CsImre 2013.09.06. 23:29
  "Miért, ha valakit elítélnek rágalmazásért, az utána megtanul kulturáltan fórumozni?"
  És ha valakit elítélnek közlekedés biztonsága elleni bűncselekményért - tudod, BTK. 232. § - az meghúzza magát? Na ne röhögtess! Inkább megy a Legfelsőbb bíróságra sírni a bírónak, mi? Pedig az azért sokkal súlyosabb vétek volt, nem gondolod? Mi több, 3 évig terjedő börtönbüntetéssel büntethető! Szerencsére akinek ez a dolga, az nem nemzeti hősként tisztel benneteket, hanem szimplán szánalmas bajkeverőknek tart.”
 • 101. okz63 2013. szeptember 07. 06:08
  „99. K.T. 2013.09.06. 22:06
  "Jól gondolom, hogy ha pépesre törné valaki a kezeidet, akkor nem hogy bőgőzni nem tudnál, de az ideírogatással is felhagynál?"
  Legalább az elkövetőjét se kellene sokáig keresni, hiszen a kommentek mindent megőríznek, nem gondolod?
  No de hát amit leírtál, ahhoz legény is kéne szálas, nem ilyen nyálas, mint amilyen te vagy. ;-)

  "Szerintem sokat kockáztatsz J. G. felhergelésével."
  Szerintem ő saját magát hergeli, nem kell ehhez semmilyen külső tényező. Biztos rossz napja van mostanában a bankban. Valószínűleg veszélyben az állása, mert túl sok devizahiteles pereli őket mostanság. :-D”
 • 100. CsImre 2013. szeptember 06. 23:29
  „96. okz63:

  Miért, ha valakit elítélnek rágalmazásért, az utána megtanul kulturáltan fórumozni? Nah, ne nevettess! :D”
 • 99. K.T. 2013. szeptember 06. 22:06
  „96. okz63
  Naggyon kemény! :)))
  Jól gondolom, hogy ha pépesre törné valaki a kezeidet, akkor nem hogy bőgőzni nem tudnál, de az ideírogatással is felhagynál? Szerintem sokat kockáztatsz J. G. felhergelésével. Én nem tenném a helyedben!”
 • 98. ifj. Nagy Gábor 2013. szeptember 06. 21:58
  „95. Hubi
  "De a biciklis duda az szabályos nem?Aminek ilyen gumi vége van és tölcsér eleje.:)"

  Ott van a KÖHÉM-ben ez is:

  "116. § (1) A kerékpárt fel kell szerelni
  (...)
  c) hangjelző berendezéssel, amely csak csengő lehet,"”
 • 97. ifj. Nagy Gábor 2013. szeptember 06. 21:56
  „96. okz63
  "94. ifj. Nagy Gábor 2013.09.06. 18:02
  "Ez nem csak egy kérdés volt?"
  Nem bizony, ez egy rágalmazásban bővelkedő feltételezés volt"

  Hogy tőled idézzek: "Tévedsz, ez egy nagyon gyenge belemagyarázás!"”
 • 96. okz63 2013. szeptember 06. 20:04
  „94. ifj. Nagy Gábor 2013.09.06. 18:02
  "Ez nem csak egy kérdés volt?"
  Nem bizony, ez egy rágalmazásban bővelkedő feltételezés volt, amit a kedves haverod úgy gondolt, hogy megengedhet magának. Hát tévedett, úgyhogy ezért most felelnie kell. Engem gyilkosság határozott szándékával vádolt, úgyhogy ideje elgondolkodnia, hogy tovább játszik undorító patkányt a fórumon - amely jelzővel érdekes módon engem illet meg rendszeresen, közben meg inkább saját magáról veszi a példát - vagy pedig megtanul kultúráltan fórumozni. Ha másként nem megy, akkor bírósági ítélettel a nyakában. :-O”
 • 95. Hubi 2013. szeptember 06. 19:41
  „93. okz63 2013.09.06. 17:59

  De a biciklis duda az szabályos nem?Aminek ilyen gumi vége van és tölcsér eleje.:) Na nem mintha az én bringámon bármilyen is lenne.Fel kéne raknom mind a 3 félét és a helyzetnek megfelelően használni.Aztán a csengő,duda légkürt kombináció már többet is érne,mint az egész biciklim.:)A lámpát csak azért kérdeztem,mert azt hittem valami extrém esettel találkoztál.Na mind egy,inkább járok gyalog,abból nem lehet nagy baj.Bár ha már írnak ide tényleg biciklis aktivisták,akkor leírhatnátok pontosan,mi most az aktuális szabály a bringák felszerelésében.Tudom,hogy vannak helyek ahol utána lehet olvasni,ha nem lennék rá lusta,így inkább itt olvasnám el,ki mit tud pontosan.Ja és a cikkhez is írnom kéne valamit.Nekem tetszett Atomboy reagálása a helyzetre,ha én járok arra,akkor valószínű én csak kikerülöm a kukákat,ahogy a legtöbben tették is.”
 • 94. ifj. Nagy Gábor 2013. szeptember 06. 18:02
  „92. okz63
  "Nos, ez már a rágalmazás kategóriája nagymértékben"

  Ez nem csak egy kérdés volt? :-)”
113 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi cukiság: kis alpaka született a Vadasparkban

Olvasó-tudósítónk éppen ott volt, amikor a szegedi Vadasparkban világra hozta kicsinyét egy alpaka. Tovább olvasom