Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

˝Croydonban egész nap pánik hangulat volt˝

A bolt tulajdonosoknak mar délben javasolta a rendőrség hogy zárjanak be és a legtöbb irodából is már háromkor haza küldték a dolgozókat.
"10 éve Croydonban lakok és még sose láttam ilyen zavargásokat mint tegnap este (08/08/2011). A csatolt képek ma reggel készültek a 144 éves bútorboltról amelyik tegnap esti zavargások áldozata lett. A bútorbolt mar öt generáció óta a család tulajdonában van és két világháborút túlélt. Minden reggel a bútorbolt mellett sétáltam el munkába mellett és most elég nehéz elhinni hogy ilyen gyorsan megsemmisült. Croydonban egész nap pánik hangulat volt aki tudott be ment dolgozni de a munkahelyen mindenki különböző történeteket hallott hogy éppen hol vannak zavargások.

Reeves bútor bolt tulajdonosa, Maurice Reeves megérkezik a zavargásokban felgyújtott 140 éves üzletéhez az angliai Croydonban.
Reeves bútorbolt tulajdonosa, Maurice Reeves megérkezik a zavargásokban felgyújtott 140 éves üzletéhez az angliai Croydonban. Fotó: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2023975/London-riots-2011-Croydons-House-Reeves-razed-ground.html


A rendőrségi helikopter majdnem egész nap a város felett körözött és mikor reggel bementem dolgozni különböző helyeken meg mindig lehetett füstölő épületeket látni.

A felgyújtott bútorbolt. Fotó: Nolan Enikő
A felgyújtott bútorbolt. Fotó: Nolan Enikő


A bolt tulajdonosoknak már délben javasolta a rendőrség hogy zárjanak be és a legtöbb irodából is mar háromkor haza küldték a dolgozókat.

Fotó: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2023975/London-riots-2011-Croydons-House-Reeves-razed-ground.html
Fotó: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2023975/London-riots-2011-Croydons-House-Reeves-razed-ground.html

Mint a hírekben írták elég sok boltot kiraboltak. Én saját szememmel nem láttam a zavargást de hazafelé jövet tegnap este a vasútállomásról láttam kb. 200 vagy 300 fiatalt gyülekezni a Collies Wood-i bevásárlóközpont körül ahol később szinten kitörtek a zavargások ami elég félelmetes látvány volt." – írja olvasónk.

Kirabolt üzlet Croydonban. Fotó: Nolan Enikő
Kirabolt üzlet Croydonban. Fotó: Nolan Enikő

A csatolt képek sajnos túl kicsik, így azokat még nem tudjuk bemutatni. Ha tudósítónk újra elküldi, a hiányt pótoljuk.

Olvasóink írták

 • 13. Csiga 2011. augusztus 11. 12:03
  „Health & Safety Land... Ezért nem csinál a rendőrség semmit. Ja meg Human Rights.”
 • 12. sajtkukac 2011. augusztus 11. 05:10
  „És még a ráadás a médiából, hogy mindez Észak-Londonban van. Legalább venné a fáradtságot, hogy megnézi melyik tájon van Croydon, mert az én emlékezetem szerint, amikor ott laktam, éltem, az mindenhol volt, csak északon nem! És valóban, nem a "vendégmunkások" csinálják a feszkót, hanem az ottani, elégedetlen, unatkozó, az iskolában totálisan egocentrikusnak nevelt, tizenévesen szült kölykök, mert az olyan jó! Azért a rendőrséget nem értem valójában, egy jegy nélkül utazót a villamosról öten kapnak le, mint egy gyilkost, és ezt meg napok óta nem tudják megállítani? És ami még megdöbbentő, tudják ezek a fiatalok, hogy egész London bevan kamerázva, hogy egy utcán nem tudsz úgy végigmenni, ahol ne lenne kamera, egy buszra, villamosra nem tudsz úgy felszállni, hogy ne lenne kamera, mégis tombolnak!?”
 • 11. Apátfalvi** 2011. augusztus 11. 02:01
  „8. tényleg nem akarok veszekedni, de rohadtul tele van a hócipőm ezekkel a pesszimista, már-már apokaliptikus szövegekkel.

  Hova nem lehet innen menni...? Épp ellenkezőleg, nyugodtan lehet menni külföldre dolgozni, akár raktárosnak, akár orvosnak, akárminek. Főleg a fizikai munkákat könnyű megtalálni.

  Miért írsz hülyeségeket, ha szabad megkérdeznem?

  A zavargásokban részt vevők között véleményem szerint igen felülreprezentáltak a színes bőrűek. Aki régebb óta követi kommentjeimet, az tudhatja, hogy mindenféle faji alapú megkülönböztetést elítélek, azonban azt is hülyeségnek tartom, hogy egy ilyen krízishelyzetben még mindig "Angliában született feketékről meg arabokról" beszéljünk. Természetesen ezen utóbbiak nem számítanak bevándorlónak, de valljuk meg becsülettel, angolnak sem. Ezek idegenek, nem angolok, hiába a szigeten születtek. Mivel az előbb írtam, hogy távol áll tőlem a rasszizmus, ezért most jegyzem meg, hogy itt ezek a barmok nem valamiféle faji determinizmustól fogva őrjöngenek- ezek csak egyszerűen, mint azt már többen leírták, olyan tróger környezetből másztak elő, ahol ez a mocsok viselkedés elfogadottnak számít. Ilyen aljanépeket lehet sajnos Magyarországon is találni, és itt is van köztük cigány, bevándorolt román, és tősgyökeres magyar is. Ezeket nem lehet más elnevezéssel illetni, faji hovatartozásuktól függetlenül, mint hogy alja férgek, trógerek, csőcselék, stb.

  A rasszizmusnak nincs értelme - mint ahogyan annak sem, hogy más köntösbe burkolva adjuk elő a problémát. Anglia, és a többi ny.-európai ország is azt az elcseszett integrációs politikát követte, mint sajnos Magyarország. Persze, hogy az elmaradott helyekről odaáramló, már hazájukban sem dolgozó <moderálva> azt hitték, hogy a Kánaánba ékeztek. És ahelyett, hogy a kezükbe nyomtak volna egy kapát a reptéren, és közölték volna velük, hogy pajtás, itt melózni kell, inkább segélyekkel meg támogatásokkal tömték őket. Itt az eredménye.

  Azok a feketék, arabok, ázsiaiak, akik normálisan dolgozni, élni akartak/nak, azok megtalálták számításaikat - ezért van az, hogy pl. egy fekete építész fia nem fog menni törni-zúzni a belvárosba.”
 • 10. Evelyn_26 2011. augusztus 10. 14:51
  „A liberális nevelés nem arról szól, hogy lopjunk, törjünk be, gyújtsunk fel mindent. Vagy a 2006-os budapesti zavargások résztvevői, a rendőrökre támadók, a kukákat felgyújtók, autókat felborító maszkos fiatalok nem is neonácik hanem liberális neveltetésű budai úri gyerekek voltak? Ne csináld már.”
 • 9. IVY 2011. augusztus 10. 13:46
  „Mi, magyarok leszünk az utolsók, akik ilyen módszerekhez nyúlunk majd.......”
 • 8. kowalsky 2011. augusztus 10. 13:34
  „Az a kérdés, hogy sehol nem lesz elegendő munkahely Európában (Keletről már nem mehetsz Spanyolországba, Olaszországba vagy Angliába dolgozni), majd becsődöl még 1-2 ország, akkor a sok elégedetlen ember ha már kifosztotta a saját hazáját, vajon mit fog csinálni? Unalomból megtámadnak egy másik országot?”
 • 7. 620829 2011. augusztus 10. 11:47
  „Sok élősködő ott is megnyilvánult...kicsit komollyabb retorzió kellett volna...mert én csak simogatást láttam.”
 • 6. arrival 2011. augusztus 10. 11:16
  „@igazságkereső:

  Sajnos nem találtad meg az igazságot, mert ennek az egésznek semmi köze nincs a bevándorlókhoz.
  Ezeket FEHÉR ANGOL fiatalok, és itt született fekete brittek csinálták. Nem a bevándorlók.
  Én is itt lakom, a cikkben említett Colliers Woodtól 10 percre, abba a bevásárlóközpontba jártam amit teljesen kifosztottak.
  Lezülött, iskolázatlan, iszákos, 14 évesen babakocsit toló kamaszok ezek mind. Némelyik képen lehet látni, hogy sok a 10 év körüli. Elszomorító, de valószínű épp a 35 éves szüleivel ment fosztogatni.
  Ilyen aljanépség mindenhol van, hát ezek most kitörtek.”
 • 5. alex007fl 2011. augusztus 10. 11:04
  „És tudjátok miért nem használnak a rendőrök könnygázt a randalírozók megfékezésére? Mert káros az egészségre... :)”
 • 4. saturnus 2011. augusztus 10. 10:48
  „Már a szociológusok nyilatkozzákamit itt mi már régóta tudunk az elszegényített nép fellázadt. És fel is fog egész európában. Csak idő kérdése ide mikor érkezik meg.”
 • 3. fili-busz 2011. augusztus 10. 10:38
  „2. alex007fl 2011.08.10. 09:06

  Jól látod.
  Beért a liberális nevelésmód gyümölcse, amit vakom követnek Mo-on is, sajnos.
  A rendőrök tétlenül szemlélték a randalírozókat, mert meg van a kötve a kezük, az emberi jogok miatt.
  Mert a randalírozóknak több joguk van.”
 • 2. alex007fl 2011. augusztus 10. 09:06
  „Tisztelt igazságkereső!

  Nagyon szép amit ide leírtál, viszont el kell, hogy keserítselek. Ezt a felfordulást nem a törökök, meg arabok csinálták, hanem ANGOL FIATALOK. Ha hiszed, ha nem. Agyatlan barm...k. Úgyszintén ha mondjuk elutazol Svédországba, nézz szét Göteborgba. Teljesen mindegy, hogy "jókörnyék" vagy "rosszkörnyék", csak decemberben több, mint 400 autót gyújtottak fel heccből a fiatalok, rengetek autónak be van törve a ablaka, teljesen kipakolták. Hidd el, tudom, hogy miről beszélek.”
 • 1. igazságkereső 2011. augusztus 10. 07:58
  „Nincs ebben sajnos semmi különleges,mert amikor az európai munkavállalókat annak idején nem engedték be,de beengedték a törököket és minden más idegen nációt,gondolhatták volna,hogy az európai kultúrától merőben eltérő szokásaik bizony ezt fogják eredményezni! Hasonló a helyzet a németországi törökökkel, akik az árokparton csoportosulva terjesztik a "nyugat-európai"kultúrát! A mai napig nem tudják megmondani sem a németek,sem az angolok,hogy a ´90-es évek közepén miért nem engedték be munkavállalás céljából a kelet-közép európai államok polgárait, ugyanakkor a fejletlen kultúrájú nemzetség embereit igen! Körülbelül erre szokták azt mondani,hogy "egyétek meg amit főztetek"nos lehetséges, mert " a tűz meg van hozzá"!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sárgarépa 2.0 Hattyason

Nemcsak a föld felett, a föld alatt is teremnek érdekes alakú növények. Tovább olvasom