Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Csatornatető foglya lett - hiába telefonált órákig

Óvodába menet parkolt le autójával olvasó-tudósítónk és az úton lévő csatornatető elmozdult az első kereke alatt.
Óvodába menet leparkoltam az autóval és az úton lévő csatornatető elmozdult az autóm első kereke alatt – írja olvasó tudósítónk, aki fotókat is mellékelt az esetről. „Teljesen kifordult, az autó kereke lógott a levegőben, szinte a kibillent aknatető tartotta. Nem mertem vele elindulni, mert féltem, hogy kicsúszik a tető a gumi alól és bebillen a kerék, az autó meg az aszfaltra. Szakadó esőben egy telefonnal a zsebemben a 112-re gondoltam, hogy majd ők talán tudnak segíteni, vagy szólni az illetékesnek. Egy rendőr megkérdezte tőlem, hogy ő mit kezdjen ezzel? Majd közölte, hogy hívjam a közútkezelőt. Mondtam, hogy kint a szakadó esőben sajnos nem tudom a számukat éppen, erre meglehetősen modortalanul közölte velem, hogy hívjam a tudakozót. Felhívtam a közútkezelőket, ők azt mondták nem tartozik hozzájuk, a környezetgazdálkodáshoz irányítottak. Ők 9 óra után fel is vették a telefont és közölték, hogy a csatornatető a vízműhöz tartozik és adtak egy telefonszámot. Ezt a telefonszámot hívogattam 3 óráig, de nem sikerült senkivel beszélnem.


- Így 3-kor, már itthonról  felhívtam a vízmű ügyfélszolgálati számát, ők azt mondták, az már valószínűleg magánterület, és nem az ő felelősségük. Megjegyezném, hogy tábla sehol nincs, hogy magánterület, honnan kellene tudnom? Ezek szerint a csatornatető is marad úgy, ahogy van, és legközelebb lehet, hogy más jár így vagy rosszabbul? - tette fel a kérdést olvasónk.

- Szóval reggel csak annyit tehettem, hogy lefényképeztem az autót és megpróbáltam kijönni vele a csatornanyílásból. Csak reménykedtem benne, hogy nem történik baja az autónak, mert nagyon rosszul állt. Szerencsére nem történt baj, de egyszerűen nem hiszem el, hogy ez így működik – fejezi be levelét felháborodott olvasó-tudósítónk.

Olvasóink írták

117 hozzászólás
 • 117. tirpák 2013. április 14. 09:51
  „de nőből van!
  amúgy szép E39 mán csak egy Mes lökös kéne előre”
 • 116. Roland1000 2013. április 13. 09:22
  „És már elnézést, de annak tudatában, hogy a sofőr ebben a helyzetben nem mert hátratolatni és attól félt, hogy a kocsi felbillen, az simán vezethetett úgy, hogy a tető megadta magát. Mivel a tető nem volt felbillenve, mikor ráállt, így nem kérdéses, hogy ki a hibás, mert fogságba került. Lehet, hogy kézifékkel próbált kifötörni onnan, aztán a tető megadta magát. Már bocsánat, de akit órát hosszat ejt rabságba egy ilyen helyzet - és akkor a szabadulás lehetőségét magában rejtő, csomagtartóban leledző emelőt még nem is firtattam -, abból én vezetés terén bármit kinézek, és nem szívesen állnék a kocsija mögé, amikor tudom, hogy előre kell(ene) indulnia, vagy elé, amikor tudom, hogy tolatni akar...:)))

  Olyan problémái vannak az embereknek, hogy még a fodrászhoz sem kell mennem, hogy a hajam égnek álljon.:) Több százezres bírság ezért? Hm!”
 • 115. Roland1000 2013. április 13. 09:13
  „Hugika, engem érdekel a csatornafedél, de - ahogy elnézem a képet - egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy a csatornafedél hibás, és hogy nem a csapdába esett sofőr profi vezetési technikája felelős a csatornatető elmozdulásáért.

  És még valami, ne aggódjunk már azon, hogy beleesik, valaki, hiszen - feltételezhetően - a hölgy, aki a cikket küldte, a helyére billentette a tetőt. Vagy nem? Ha nem, akkor nem értem. Mert ha velem fordul elő ilyesmi, akkor minimum a helyére billentem azt, ami az én kocsim miatt billent félre.

  Minél többet gondolkodom ezen az eseten, annál értetlenebbül állok a BMW-s problémája és hisztije előtt.”
 • 114. Roland1000 2013. április 13. 09:09
  „Havranek, védheted a sofőrt, de maradjunk annyiban, hogy nem a csatornatető, hanem a saját fogalmatlanságának a foglya volt órák hosszat... Ezért büntetni valakit, mert valaki - ki tudja, hogy ki - elmozdította a tetőt és ez a kocsi meg tovább billentette? Hát miért tehet erről az, akié a csatornatető? Minden csatornához őrt kellene állítani, hogy a mazsolák fenn ne akadjanak? Ugyan!”
 • 113. havranek 2013. április 12. 21:50
  „Az ,hogy milyen a vezető hajszíne úgy gondolom mellékes mint ahogy mellékes az is van vagy nincs műszaki érzéke . Ami biztos a fedél arra van tervezve ,hogy azon járművekkel BIZTONSÁGOSAN közlekedjenek . Tehát ez a fedél ennek a feltételnek nem felel meg a kép tanúsága szerint ! A jog szerint meg az üzemeltető az általa okozott kárért vagy balesetért ill. balesetveszélyes helyzet okozásáért "vétkességre való tekintet nélkül felelős" . Tehát az üzemeltető bizony nem vétlen még akkor sem ha szerencsére nem történt baleset mert bizony az a fedél egy menetben lévő járműnél is feltehetően ugyanígy viselkedne és akkor már a hajszín nem igazán volna téma .
  Ha mondjuk ez egy vállalkozás telephelyén történik bizonyosan meglenne az a hatóság amely kiszabja a "jogos" esetenként több százezres bírságot . Hát ez a másik olvasat !
  Persze én is gond nélkül letolattam volna a fedélről de ettől még az a fedél HIBÁS és javításra szorul én a "gazdája" helyében ezt gyorsan megtenném .”
 • 112. Hugika010 2013. április 12. 19:28
  „itt még mindig az a lényeg, hogy senkit nem érdekel egy rosszul záródó csatornafedél... és ha egy gyalogos esik bele??? vagy azóta az illetékesek, ha vannak, megjavították?
  Roland1000, már ne haragudj, de attól hogy BMW, nem vagyok tőle elájulva...elnézést a tulajtól, de nem esek hasra egy ilyen kannakék kocsitól.... szóval biztos nem ez volt a szándéka...”
 • 111. Roland1000 2013. április 10. 18:14
  „Lukrécia, te tutira egy szőke nő vagy. És egy kérdés, hogy állhattál meg ilyen ferdén azzal az autóval? Tanulj meg vezetni, és máskor - ha így jársz - a férjednek telefonálj, ne a hatóságokat ugráltasd! És szerintem legközelebb ő vigye a gyereket az oviba... - biztos, ami biztos.”
 • 110. Roland1000 2013. április 10. 18:11
  „Lukréciának nincs igaza. nem tudna a kocsi beleesni semmiféle gödörbe, és a két hátsó kereke fekszik, a képen pedig látszik, hogy amennyiben a sofőr nem egy béna béla, és elkezd hátrafelé menni, abban az esetben simán kint van...

  Bocsánat, hogy ezt írom, de ez egy női sofőr... Lukrécia, te voltál az?:)))”
 • 109. Roland1000 2013. április 10. 18:07
  „Jaj, ne már! Ez valami vicc? Szerintem egyértelműen látszik, hogy amennyiben elindul az autó, nagy baj nem lehet, semmi olyasmi nem történhet, ami a kocsit felboríthatná, vagy amitől megsérülhetne. Azért ez vicces, hogy ezt a balfékséget valaki meg akarja osztani a nagyközönséggel. Órákig telefonálgatott és dekkolt egy helyben teljesen fölöslegesen. :)))

  És fölösleges emelőt javasolni, hiszen csak hátra kellett tolatni - ahogy amikor ezt megtette, el is tudott menni...

  "Felháborodott olvasó-tudósító"... Sok hűhó semmiért. De tényleg!

  Emelőt javasolgattok neki, amikor simán el tudott haladni, amikor senki nem jött neki segíteni... De az is igaz, hogy az emelővel is meg lehetett volna oldani, és a tető helyreigazítása után minden izgalom nélkül elhaladni.

  A lényeg, hogy aki ezt a cikket beküldte, a kocsi sofőrje, egy igazi mamlasz. Vagy csak a kocsijával akart menőzni?:)”
 • 108. Carlo 2013. április 08. 15:14
  „emelő minden autóban van a kerékcseréhez, itt csak emelni kellett volna, helyreigazítani a fedelet, és kész emelő vissza, és lehet máris letolatni...
  Jártam így IFÁ-val , kissé nagyobb fedlappal....”
 • 107. Besenyő_Pistabácsi 2013. április 07. 22:15
  „Le tudott onnan jönni a tisztelt világos hajú, két diplomás drága vezető önerőből? Le. Akkor miről beszélünk?!”
 • 106. v.imre 2013. április 07. 21:35
  „Hát, van igazsága 103. lukrecianak, de a probléma az emelő alkalmazás-fedlap vissza mód mellett úgy is orvosolható, hogy a jobb hátsó ülésre beültetni egy "túlsúlyos" járókelőt, vagy kettő könnyebbet, majd a volán mellé beülve visszatolatni. Ha szabadna nekem is ötletelni. :-)”
 • 105. p79 2013. április 07. 19:56
  „103. lukrecia 2013.04.07. 18:27

  Ez nem egy szekér, hanem egy autó. A képen egyébként jól látszik, hogy a bal első kerék nem a levegőben lóg, és legfeljebb csak úgy 10 centit süllyedt a talajszinthez képest.”
 • 104. haresz 2013. április 07. 19:15
  „lukrecia Ez nem a titanic. Szerintem fizikából úgy mentél át, hogy <moderálva> a tanár bácsit. :D”
 • 103. lukrecia 2013. április 07. 18:27
  „Egyebkent. ti uberokos ferfiak tudhatnatok:)) egy orrnehez BMW ha beleesik az elso kerekeivel egy godorbe az billenest okoz az auto futomuveben. Azaz atlosan az eleje lesullyed, a hatulja felemelkedik. Annak legalabbis egyik oldala.
  Na most mar uberokoskaim, a BMW igaz hatsokerek hajtasu , de a hajtas ledifferal, (nincs sperrdiffim sajnos) es gondoljatok el a levegoben forog az egyik hatso kerek. Na most mit tennetek, uberokoskaim ha esik kint az eso , felek kiszallni az autobol, mert nem tudom en is a godorbe esek -e: ))
  Csok nektek ---szoke no :)) Es nem akartam ide irni mennyire h...k vagytok, ha ezt egy szoke no tudja , ti meg okoskodtok”
 • 102. IncontinentiaButtocks 2013. április 07. 17:33
  „101.
  Mazsom kommentje nagyon ütött, kár, hogy nem vette észre.;-)”
 • 101. macs 2013. április 07. 16:26
  „100. mazsom,
  "Mi lesz ha pl. véletlenül lefullad egy vasúti átjáróban az autójával és az nem akar beindulni? Akkor is elkezd telefonálgatni?"
  Nos, a mozdonyvezető érdekében nagyon remélem, hogy előbb kiszáll az autóból, eltávolodik a sínektől, és csak azután kezd telefonálgatni. :-D”
 • 100. mazsom 2013. április 07. 14:48
  „A legnagyobb csúsztatás, hogy a balesetveszély miatt akart szólni valakinek. Kamu és még el is hiszi.
  Ennyi erővel ne üljön autóba, mert kátyúba hajthat és az bizony mélyebb mint az aszfalt.
  Néhányan adják most itt a segítségre szoruló nőt, aztán az első adandó alkalommal ugyanazok tesznek az elsőbbségadási kötelezettségükre, 47-tel bénáznak a belső sávban és telefonálás közben sminkelnek és esznek az autóban, persze biztonsági öv nélkül, vagy parkolnak teljesen szabálytalanul ´csak egy percre´.....
  A minap is egy szerencsétlen, segítségre szoruló hölgy egy szintén prémium kategóriás autóban csupán 15 percen keresztül nem vette észre 200-zal hajtva, hogy üldözik a rendőrök.
  Ha ilyen helyzettel nem tud mit kezdeni egy sofőr, akkor alkalmatlan arra, hogy részt vegyen a közúti forgalomban. Mi lesz ha pl. véletlenül lefullad egy vasúti átjáróban az autójával és az nem akar beindulni? Akkor is elkezd telefonálgatni?
  LOL”
 • 99. mivan? 2013. április 07. 14:44
  „Jó, bajba került, senki nem segített, problémát nem oldották meg. DE! Már kezd teli lenni a hócipőm az ilyenekkel, a mondvacsinált ügyekkel, azt hiszik majd felhívja az újságot azt minden rendbe jön. Hát nem!”
 • 98. l3xi 2013. április 07. 14:16
  „kocsit felemeled... fedőt visszabillented... 5 perc!!!”
117 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Géza esete a zsemlemorzsával

Olvasónk majdnem nagy árat fizetett egy húsvéti versmondóversenyen kifejtett kultúrmissziójáért – a sztoriban szerepel egy kutya is. Tovább olvasom