Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

Éljen a nép szava! Újra állnak a korlátok Makkosházon

Szeged – Dagad a keble olvasó-tudósítónknak, joggal: anno lefotózta az elgörbített korlátokat, amelyeket most rendesen(!) megcsináltak.
„Örülök, hogy az illetékesek is olvasták azt a néhány sort, amit a képeim mellé írtam, s amit felraktak a honlapra. Köszönöm, utólag is!

Ma megint arra jártam, s örömmel láttam, hogy a Makkosházi megállóban a korlát végre a helyén van – az aszfaltban. Mondjuk azt nem értem, hogy egyik-másik miért van faékkel megtámasztva, de lényeg, hogy erős, biztonságos. Ugyanakkor az rejtély, hogy ezt miért nem lehetett egyből így megcsinálni. Ezek után izgatottan várom, hogy hova kerül a megállóban ez esővédő házikó és a padok – ez azért is lehet érdekes kérdés szerintem, mert egy kerékpárút is fut a megállóban. Remélem, nem a végére rakják, bár igazából csak ott van neki (elég) hely.

Újra állnak az elgörbített korlátok Makkosházon. Fotó: olvasó-tudósító | Balogh Dávid (galéria)

Azt viszont szomorúan láttam, hogy ha továbbmegyünk Vértó felé a villamossín oldalában, akkor a korláttartó oszlopoknak lassan a többségéről, hiányzik a „csúcsdísz". Mire kellhet egy olyan zöld golyó azoknak, akik leszedik, letörik? Mire lehet használni? Vajon átveszi egy fémkereskedő? Ha igen, akkor mennyi lehet kilója? S vajon mennyibe kerülhet a(z örökös) pótlásuk?" – írta e-mailjében olvasó-tudósítónk, Balogh Dávid.

Újra állnak az elgörbített korlátok Makkosházon. Fotó: olvasó-tudósító | Balogh Dávid (galéria)

Dáviddal együtt mi is örülünk annak, hogy a nép szava rajtunk keresztül eljutott az illetékesekig. A felvetett kérdéseknek halottak napja után utánajárunk.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. etkarozi 2011. november 08. 10:28
  „A korlátokhoz annyit fűznék, hogy túl sok! A szintén túl sok oszloppal az együttes hatása csúf! Korláterdő, oszloperdő lett a környék. Természetesen ha már ide erőszakolták ezt a villamos vonalat, kell a védelem.
  És ha már kritika, a megállókban lévő nem tudom minek nevezzem, régen az eső, szél, forró nap elől volt menedék szerepe, és néhány ülőhely is volt az idősebbek kedvéért. Aki tervezte, bizonyára nem gondolt arra, hogy pl. szakadó esőben, hóviharban egy kisgyerekes anyuka melyik kezével fogja az esernyőt, vagy egy állni alig tudó, fájós lábú idős ember esetleg leülne arra az 5 percre is amíg vár. Összefoglalva: nagyon mutatós, de nem jó semmire, a funkcióját nem tölti be.
  Ami pedig az elektromos közlekedés fejlesztését illeti: miért is gyötörjük évtizedek óta az emberek szervezetét az óra átállítással? Miért is rendezünk hangzatos föld napját, hogy kapcsoljunk le minden áramforrást? Ellentmondást érzek.
  Visszatérve a korlátokhoz, a VANDÁLOKAT NAGYON! ELITÉLEM, legyen az bármi amit tönkretesznek. Mert mindenkinek a pénzét szipolyozzák a tevékenységükkel. A Csongrádi sugárúti benzinkútnál levő buszmegállót kb. két hónap alatt háromszor üvegezték újra, mert az erős fiúk hétről hétre újra kiverték az üveget. Most már nem csinálták újra. Bizonyára aki ezt művelte, nem ott várja a buszt. Csak egyszer kéne jól elverni, lehet, hogy felhagyna vele. Persze az ilyet nem lehet elkapni, mert gyáva módon éjjel dolgozik.”
 • 25. maradando 2011. október 31. 20:12
  „Valaki vagy valakik egyre "vadabb" tempóban gyűjtögetik a záró-süvegeket.
  Vértó irányából indult,nem kell sokat várni és letörik az összeset .Ez nem vandalizmus ! Lopás a javából !”
 • 24. jozko 2011. október 31. 16:51
  „A tervezés időszakában ez a vonal Európa második legmodernebb villamosvonalának számított.
  Mire átadják, jócskán lejjebb csúszhik a ranglétrán - köszönhetően már az első járdafelbontástól kezdve a kivitelezés folyamán végig szembetűnő tervezséi hibáknak, visszabontásoknak, újraépítéseknek...
  és a kivitelezésbe "beépített" fércmunkáknak.

  Ennyi pénzért, amennyibe ez belekerül, akár kifogástalan munkát is végezhettek volna - nem szívességet tettek!
  Vidéken ez is elmegy??!

  Ezzel együtt is örülök, ha végre át fogják adni - "megszenvedett" érte a környék lakossága
  és úgy általában a közlekedők!”
 • 23. deszkás 2011. október 31. 16:09
  „Ros-mary! 1. Éllel mondtam(irtam) hogy nyuggerek. 2. Én voltam katona nemcsak sok háborús filmet láttam-ha érted.”
 • 22. eleonóra 2011. október 31. 16:08
  „12.varadipal
  Teljesen igaza van.Ébresztő az illetékeseknek !”
 • 21. traktordj26@gmail.com 2011. október 31. 15:04
  „Azok a korlátok jelzésértékkel bírnak. Jelzi, hogy ne menj oda mert az a villamospálya. Nem azért van, hogy a nagyon megfáradt emberek, mint verebek a villany vezetékeken, rátehénkedjenek. Főleg a gyermekek miatt készülnek ezek, hogy ne szaladjanak véletlenül a sínekre, de ők nem fejtenek ki akkora erőt, hogy vasbetonba kelljen állítani ezeket a korlátokat. Az, hogy 1-1 megállóban nem tud leülni csak 3-4 ember, és ebből kifolyólag oda ülnek a korlátra ami elvileg nem azért van nem a kivitelező hibája, sokkal inkább azoké az embereké akik felmértek 1 megállót és kitalálták, hogy 3 ülőhely legyen benne.

  Könnyű persze a kivitelező felmenőit szidni, de nem tudom mennyire díjazza majd a lakosság, ha vasbetonból készült falakat húznának fel a későbbi projecteknél, mert bár tisztelet a kivételnek, a lakosság többségének az való...”
 • 20. ros-mary-53@hotmail.com 2011. október 31. 12:40
  „18. véleményéhez: Épp erről beszélek, de 16. deszkás kétségbe vonja állításomat. Nem hisz a saját szemének sem.”
 • 19. ros-mary-53@hotmail.com 2011. október 31. 12:37
  „16. deszkásnak
  Miért vonod kétségbe amit mondok? Te jársz arra naponta többször? Nem a nyuggerek ülnek rajta.”
 • 18. vélemény 2011. október 31. 11:40
  „Az 1-es kép szerint a tudósító leleplezett egy "garázdát", aki a hátsó felével éppen a korlát kidöntésre készül. :)”
 • 17. macs 2011. október 31. 11:25
  „Bocsi, de nem értem. Mit kéne a sínek mellé rakni, tankcsapdákat, betonfalat, golyóálló üvegből készült esőbeállókat? Miért nem lehet elfogadni, hogy itt a korlát szerepe annyi, hogy az emberek ne menjenek a villamos alá?
  Kinek kell a gömb az oszlop tetejétől, azt nem tudom, mint ahogy azt se, hogy kinek kell az oszlop. A Centrum megállónál a könyvesbolt felőli oldalon az egész oszlopot kifűszelte valaki. Nagy zajjal járhatott,senkinek se tünt fel?”
 • 16. deszkás 2011. október 31. 11:25
  „Télleg én is láttam ültek a nyuggerek a korláton mert igy szokás. Ne viccelj Ros-mary.”
 • 15. vélemény 2011. október 31. 11:19
  „"4. kötekedő 2011.10.30. 15:58
  A korlátok Újrókuson(!) állnak a Makkosházi körút megállóban, ami a Rókusi körúton helyezkedik el! Tudósító, ejnye-ejnye."
  Jogos.
  A Makkosházi körút a a Csongrádi és a József A. sugárút között található.
  Arra még nem jár a villamos. :-)
  Igaz, hogy még a Rókusi körúton se. :-(”
 • 14. ros-mary-53@hotmail.com 2011. október 31. 10:21
  „Naponta járok erre, és amit látok, azt leírom. A korlát anyaga silány, nem kell nagy erő az összenyomásához. Hogy bedőlt, az annak köszönhető, hogy a várakozók nekidőlnek, ráülnek, mert "így szokás". Csakhogy a korlát egy öklömnyi rossz minőségű habarcsba van beleállítva, pár centire a földtakaró alatt.”
 • 13. deszkás 2011. október 31. 08:51
  „És az előnevelt fák tavasszal nem biztos hogy kizölldelnek mert nem volt ember aki egy vödör vizet vigyen a telepités után. Egyszerűbb a hányszáz fát vágtak ki.”
 • 12. varadipal 2011. október 31. 08:00
  „10., Eleonora: Murphy törvénye szerint nem a gép a hibás. Alvó monitorfigyelőnek jelezheti a redszer, ahogy akarja. Amíg a fény és hangjelzést nem követi egy autómatikus gépi erős hátbavágás, addíg a hiba hiba marad, a horkoló meg horkol.”
 • 11. jozko 2011. október 30. 23:50
  „A korlátot 3. napra a rongálás után kijavították-
  a buszmegálló mögötti szakaszának oszlopait a járda aszfaltjába fúrt lyukakba ültették - így viszonylag satbilabb.
  Ez az újabb tudósítás kicsit megkésett - de illett megjelentetni, az tény.

  Sajnos a hiányzó gömb zárófejek továbbra is hiányoznak az oszlopokról sokfelé a városban!
  Gondolom, azok pótlására esély sincs.”
 • 10. eleonóra 2011. október 30. 20:26
  „1.varadipal
  Teljesen jogos a megállapítás . Ezt az életveszélyes helyzetet / műszaki hibát / nem jelzi vhol a rendszer?Ez a kőrforgalom jó is lehetne, de nálunk semmi nem megy elsőre.Csak remélni lehet, hogy egyszer megjavul.”
 • 9. tol 2011. október 30. 19:39
  „lehet jól is csinálni?!? Hm... Hajrá, magyarok!!!!!”
 • 8. Zsoltee0716 2011. október 30. 19:21
  „1. varadipal 2011.10.30. 15:17

  Azért, mert állították, akkor szokta ezt csinálni. de legjobb mikor mind a 3 világít:D”
 • 7. billan 2011. október 30. 18:39
  „Vajon mi fog történni, amikor fél év múlva az ott látható faék kirohad?
  (Nem kötekedni akarok, csak a faéknek megvan ez a rossz tulajdonsága.)”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viharvert villanyóra-szekrény vagy egy szomorú robot?

Vajon mit vétett ez az ártatlan villanyóra-szekrény Domaszéken a Deák Ferenc utcában a Panzió ABC mellett? Tovább olvasom