Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

˝Ez így elég gáz˝

Füves területen pakolt a teherautó: olvasónk szerint lehet a pakolást rombolás nélkül is csinálni.
"A mai napon, 10 óra körül, Szegeden a Kereszttöltés utca 17. számnál beszélgettem ismerősömmel, a járdán, amikor arra lettünk figyelmesek, hogy a képen látható teherautó azon kicsinyke füves területen, valami oknál fogva a gödörben áll, és próbál kikaparni belőle.Azt, hogy a járdával szegélyezett füves területre miként keveredett - holott már körbe van a járda fém oszlopokkal pakolva, megakadályozandó, hogy járdára gépkocsival felhajtsanak - nem tudom. Mint látható, megtalálják az autósok hogy lehetetlen helyeken is átverekedjék magukat, nagy ívben letojva, hogy azzal kinek milyen kárt okoznak.

Végül is igaza van a sofőrnek mert nem ő él abban a környezetben, nem neki kell nézni a felszántott füves területet, és tudom ő csak a munkáját végzi, és azt is tudom, hogy én vagyok a …, mert le mertem fényképezni. Meg se merem kérdezni, hogy a teherautó eleje melyik hasonló manővernél esett le…!Azt nem tudom, hogy Dr. Mózes Ervin, mint címzetes főjegyző, rá tudja e a terület helyreállításának költségét terhelni a jármű tulajdonosára, vagy a két személyre, aki mindezt ilyen sikeresen el bírta követni, illetőleg azt sem, hogy mennyire kell körbe oszlopozni egy járdát, hogy az autósoktól a gyalogosok védve legyenek!Azt már szinte feleslegesnek is tartanám megemlíteni, hogy az ugyanott lévő gyógyszertár előtti járdán, keresztbe álló autók miatt, gyalogosan se, nem, hogy egy babakocsival sem lehet közlekedni a járdán!


Kedves Autósok!

Nem lehetne, hogy a rendelkezésetekre álló teret, csak abban a mértékben töltitek ki, amennyire arra a KRESZ lehetőséget enged… mert ez így elég gáz…" - kérdezi olvasónk.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. CID 2013. március 02. 15:07
  „25! Azért, mert valaki nem az eszével keresi a mindennapi betevőt ,nem kellene tukko parasztnak lennie.”
 • 28. bagalas 2013. február 28. 12:49
  „@26 Jucmuc
  A József attila sugárút noveteltől körútig tartó szakasza a legjobb. Szűk is egy kicsit meg a bivikli út felüli oldalt itt ott megemelte egy egy fa gyökere. A cukrászdával szemben beláthatatlan az utca, oda öngyilkosság nagyobb sebességgel érkezni.
  Multkor elsuhant melettem egy sportbiciklis, ment kb 40-el, én láttam szemből jönni egy beszélgető párt a bicikliút oldalán és azt is láttam ahogy a sportbicajjal az utolsó pillanatban centikre kerüli ki a srácot az meg meglepetten pislog. Gondolkodtam rajta hogy esetleg közlöm vele hogy ő ment rossz sávban, de ugysem érti meg. Kiváncsi lettem volna kinek lesz a hibája ha telibe kapja.”
 • 27. csiperke73 2013. február 27. 16:38
  „25 tonnás nyerges kamionok parkolnak éjjel a lakótelepeken (Szilléri sgt, Kocsis Flóra, Wáberers stb), kellemes a reggeli gázosítós hidegindítás.

  TELEPHELYENGEDÉLYKÖTELESEK!!

  Fel lehet őket jelenteni drágáim akit zavar.”
 • 26. Jucmuc12 2013. február 27. 13:49
  „Kedves Kisrono!
  Nem szeretnék kötözködni, csak szeretném egy kicsit megvédeni a bringásakat. Én bringával járok be minden nap dolgozni a Rókusi körúton, ahol jól elkülönített, vagyis inkább jól láthatóan elválasztott gyalogút és bicikliút található. Minden nap van olyan gyalogos, aki a bicikli úton sétálgat, sokszor többen egymás mellett. Minden nap van olyan gyalogos, aki körültekintés nélkül sétál be elém a gyalogútról a bicikliútra, minden nap van olyan kutyát sétáltató, aki 10 méterre elengedett pórázzal hagyja majdnem elüttetni a kutyusát. És minden nap van olyan gyalogos, aki a bicikliúton megy át a zebrán... Mert igenis van olyan zebra, ahol biciklivel is át lehet kelni. Ha a biciklistől elvárjuk, hogy ismerje fel azon gyalogátkelőket, ahol neki a bringáról leszállva van lehetősége átkelni, akkor a gyalogos se használja a bicikliutat, majd szóljon rám feldühödve, hogy miért megyek olyan gyorsan! A bicikliúton azt hiszem, megtehetem. Biztosan van nagyon sok "terror biciklista" is, de a gyalogosokat sem kell félteni...”
 • 25. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. február 26. 08:02
  „Ismét sikerült egy melósba belekötni....
  Miféle gyepről beszélnek?
  Egyébként is 10 óra körül melózni kéne, nem ismerősökkel beszélgetni, irigylem egyesek szabadidejét”
 • 24. uborka 2013. február 14. 20:22
  „21-es. hát barátom, én nem bántalak, bántson téged a sors, és oda mész a földkerekségen ahova akarsz. Úgy látom te Szegeden még a tábláig sem voltál. Ez nem vita,hogy hol és merre jártál, gondolom szülői felügyelet mellett, kézen fogva.Vagy IBUSZ turista úton téli hónapban,mert akkor olcsó. Igaz barátom!!!??”
 • 23. Torontál 2013. február 14. 16:13
  „...és megsértődünk ha Balkánoznak Szegeden.Pedig ez a szomorú igazság.Elhanyagolt zöldterületek, folyópart.Szemetes utcák,sokfele még ott rohad az őszi lomb maradéka.Firkás, grafitis falak, kerítések.
  A város környéki erdőkről és dűlókról ne is beszéljünk.
  Igénytelen lakók-igénytelen város!”
 • 22. kisrono 2013. február 14. 15:51
  „Természetesen durva dolog ez és egyetértek a reklamáló fotóssal,de csak a sok sületlen terrorbiciklista miatt,hadd kötözködjek egy kicsit.
  A sok biciklipartizán azzal érvel,hogy a gyalogátkelőn igenis át lehet tekerni,mert nincs beleírva a Kreszbe,hogy azt nem lehet!Namármost,e gondolat mentén a Kresz azt sem tíltja,hogy autóval mezőn,szülőszobán,strandmedencében,virágoskertben állj.
  Vagy talán nem a kifogásokat és kiskapukat kellene keresgélnünk,hanem együttműködnünk?Hmm?”
 • 21. klj-54 2013. február 13. 23:28
  „@uborka:
  Kedves barátom!
  Tudod te még ahhoz is kevés vagy, hogy megsérts!
  Én annyira leragadtam Szegeden, hogy közben 3 földrészt bejártam, Ázsia egy részét, Afrikának egy részét és persze európát.
  De nem bánom, elfogadom a magyarázatod, hogy tehén volt a radiátor, ezért nem nézlek le!
  De a tettetett butaságod az szándékos, ezért megvetlek!”
 • 20. uborka 2013. február 13. 22:39
  „16-os . Gondolom Te nagyon érted a Szolg.szabot. Valóban angolul nem tudok,de egy arab nyelvről tartanák neked, meg a rendőrségi munkáról előadást.Tudod, Te túl kicsi vagy ahhoz,hogy engem itt méltass, és meg taníts különböző dologra. Valóban nekem tehén volt a radiátorom, ugyan is az arab világban az van. Nem tehetek róla,hogy Te Szeged környékén le ragadtál...Még valamit magyar nyelvű gondolkodásom valóban kicsinyes, de én nem szűkültem le mint egyesek..Remélem érted ?Örülök a nagy tudásodnak.........”
 • 19. eleonóra 2013. február 13. 20:59
  „Ez nagyon barbár dolog volt.De az is az amikor a lakótelepen a házak bejáratát állják el kocsival, hogy pukkadjon meg aki be akar jutni gyerekkocsival netán mozgássérültként.Nem is beszélve a ha mentőnek vagy tűzoltónak kéne bejutni......”
 • 18. Horthyszobor 2013. február 13. 20:59
  „Annyira <moderálva> sofőrök vannak. Ez tényleg gáz... Szerintem ilyen esetben a sofőrtől be kell vonni a jogsit pár hónapra, de nincs segílyke, hogy etesse a családot. Többet nem tenne ilyet!!!”
 • 17. KamuNeni 2013. február 13. 20:13
  „Hat ehhez mar igazi <moderálva> kell hogy ilyet tegyen. Ha olvasod es magadra ismersz akkor remelem <moderálva>”
 • 16. klj-54 2013. február 13. 18:54
  „@uborka:
  Látom tehénistálló volt a gyerekszobád!
  Akkor apád helyett tanítalak kicsit, jó!
  Ha személyt szólítunk meg, akkor néven, becenéven -angolul: nincknéven- szólítjuk azt akinek írunk.
  Nem tudom ennyiből megértetted e vagy még részletesebben leírjam, hogy elméd (ha van!( felfogja!

  Olyanba szóltál bele amiről csak rémálmaid vannak!
  Ha nem ismered a rendőrségi munka menetét akkor olvass utána az interneten is elérhető szolgálati szabályzatban.
  Persze csak akkor, ha meg is érted azt amit elolvastál.”
 • 15. tiki-taki 2013. február 13. 18:27
  „Surranó!Írtam olyat,hogy a teherautó miatt van odaépítve a felhajtó????Azt írtam,hogy ha esze lett volna,akkor NEM a sáron,zöldterületen keresztül hajt át ráadásul megkerülve az egész házat!!Egyébként meg engedéllyel felhajthat!És azt sem írtam,hogy áruszállítás céljából felhajthat!Azt írtam,hogy rendszeresen felhajt ugyanígy az áruszállító,aki a gyógyszertárnak hordja az árut!!!”
 • 14. Surranó 2013. február 13. 18:12
  „Tiki-taki! A járdán akkor is csak betegszállító, mentő, rendőrség, tűzoltóság, katasztrófavédelem, illetőleg mozgáskorlátozott személyt szállító gk. hajthat fel addig, míg az indokolt! Az árúszállítás nem tartozik bele akkor se! Tudtommal egy üzlet ha a ki és bepakolást nem tudja SZABÁLYOSAN megoldani, nem kaphat működési engedélyt! De parkolni akkor se lehet még mozgáskorlátozott kártyával SE! de magunk közt szólva az ilyen ....-k miatt azt érjük csak el, hogy ha kell a mentő se fog tudni bemenni a ház ajtajához.
  Amúgy Tiki-Taki a zebránál az a felhajtó nem a teherautók miatt van kiépítve ám, hanem pont a mentők, betegszállítók, valamint az akadálymentesítés miatt....!”
 • 13. tiki-taki 2013. február 13. 17:51
  „Ha nem az ilyen dakoták állnak és saraznak a szóban forgó ház előtt,akkor a gyógyszertárba árut szállító autó teszi ezt rendszeresen,minden alkalommal!Sajnos ez általános jelenség a ház előtt.De a <moderálva> nem jött rá arra,hogy direkt kialakított hely van a járda részén,hogy feltudjon autóval hajtani,mindjárt ahogy befordul az utcába,ahol sem sáron,sem útpátkan,sem zöldterületen nem kell áthajtania és ugyanott megtudott volna állni.Jaaa,csak ahhoz ész is kell,aminek erősen híján vannak....”
 • 12. queenmargareth1 2013. február 13. 17:50
  „jaj, az még mindig tök és paszuly vagyis bab...”
 • 11. Teo 2013. február 13. 17:49
  „A Ságvári Gyakorló konyhai bejárójánál is nap mint nap a járdát elfoglalva áll egy kisteher. Ha az úttesten maradna, + 4 métert kellene a sofőrnek megtennie.”
 • 10. Khts 2013. február 13. 17:39
  „Ez Szegeden általános jelenség! Ugyanis sem a közterületfelügyeletet sem a rendőrséget nem érdekli.
  Ahol nincs betontuskó vagy vaskorlát oda tuti feláll vki. De még ez sem akadály példa erre az Állomás előtti széttört fehér tucatnyi betonkocka. Tökön paszuron át kocsi, biciklis gyalogos. Minden kisebb ívet levágnak, mert spórolni kell néhány métert - Aradi vértanuk tere, kis Dugó tér járda íve mellett. Jellemző helyek: Nagykörút - József a sgt új társasház eőtti volt gyep. Fogklinikával szemben- autósiskola a fatöve agyontaposva, Black Noir kocsma Londoni krt. Korányi fasor vége, Gyermeklinika hajdani gyep, a spórolósoknak, csak gumicsizma kell kimászni a kocsiból. A Mozi járdán álló Mini Morison mozis matrica van, a kocsmárosé. 25 tonnás nyerges kamionok parkolnak éjjel a lakótelepeken (Szilléri sgt, Kocsis Flóra, Wáberers stb), kellemes a reggeli gázosítós hidegindítás.”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy BMW, három parkoló

BMW-vel parkolni, mint a királyok. Nem kell félnetek. Tovább olvasom