Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Géza csorbát köszörült - nem eresztette a kutya a siklót II.

Szeged - Kijavította súlyos hibáját bruttó 53 éves olvasó-tudósítónk, Géza, amikor a kutya és a sikló második találkozásánál már a tettek mezejére lépett.
Mint korábban írtuk, bruttó 53 éves (csillag) olvasó-tudósítónk, Géza házőrzője siklót fogott – a sziszegő állat a lakásbejárathoz vezető lépcső második fokáról nézett kígyószemet a szünet nélkül ugató kutyával. Galamblelkű tudósítónk nem szólt bele a természet harcába, inkább némi húsos csonttal elérte, hogy a sikló megmenekült, s visszatérhetett valószínűsíthető otthonába, a sziklakertbe.

Rosszul tette, egyrészt nem kapott ebédet, s vacsorát is csak alig, másrészt örök időkre rámaradt a sziklakert gyomlálása. Élete párja ugyanis a határozott szóbeli feddésen túl – már hogy nem takarította el a háztól a hüllőt – kijelentette, ő bizony messzire elkerüli azt a siklófészket.

Az első találkozás. Fotó: Géza (képgaléria)

A minap újból emailt kaptunk Gézától, aki örömmel újságolta, hogy visszaállította családfői tekintélyét, egyúttal megszabadult a sziklakerti gyomlálás nyűgétől. A kutya ugyanis újra találkozott a siklóval, s ezúttal sem eresztette. A család hölgy tagjai hamarjában kerítettek egy IKEA-s dobozt és a gyerek kinőtt fürdőköpenyének „madzagjával" olvasó-tudósítónk – némi habozás után – biztonságba helyezte az állatot.

Szabálytalan élőállat-szállítás - háttérben a tettek mezeje. Fotó: Géza (képgaléria)

A befogási feladatot logisztikai követte, ám erről csak sokadik kérésre volt hajlandó dokumentációs erejű fotókat küldeni Géza, arra hivatkozva, hogy nem tett eleget az élőállat-szállítás szigorú uniós szabályainak, s inkább jobb a békesség. Az egyébként a fotókon is jól látszik, hogy sehol egy lélegzőnyílás, s a vízszintestől is elég messze volt a szállítási „padlózat".

Ezzel együtt Géza, a bicikli és a sikló szerencsésen megérkezett Petőfitelep vagy inkább már Tápé szélére – erre céloztunk akkor, amikor az elején említettük, hogy a tettek mezejére lépett. A fényekből ítélve ez korán reggel történt, és itt a sikló visszanyerte szabadságát. Minden jó, ha a vége jó, s Géza bízik abban, hogy nem tűnik fel a közeli jövőben valamelyik sikló keresztgyerek a sziklakertben.

Még 4 másodperc a szabadságig. Fotó: Géza (képgaléria)

(csillag) A szerkesztő megjegyzése: Géza ugyan következetesen úgy írja alá e-mailjeit, hogy bruttó 53 éves, de portálunk más forrásból megtudta, a kerekítés szabályai szerint valójában már 54. Amikor ezt jeleztük neki, úgy megsértődött, hogy vissza akarta vonni nyilatkozatát, a fotókat, de azután szerencsére megbékélt.

Olvasóink írták

 • 12. haresz 2012. augusztus 20. 09:03
  „Az első találkozásnál tényleg sikló volt, de a két képsorozaton látszik két kígyó más. Utóbbi inkább hajaz viperára. :D”
 • 11. katika75 2012. augusztus 20. 07:04
  „Bírom ezt a Gézát :-)”
 • 10. macs 2012. augusztus 19. 11:57
  „2. Carlo,
  "Ugye tényleg minden szép? minden jó? mindennel meg vagyunk már elégedve?"
  Hát, ha jól belegondolok, minden szép, minden jó és mindennel meg vagyunk elégedve, hiszen a sikló megszabadult a kutya jelentette veszélytől, Géza a sziklakert gyomlálásától és Géza feleségének se kell rettegni. Mit szeretnél még?”
 • 9. partizánok 2012. augusztus 19. 11:43
  „"Géza, arra hivatkozva, hogy nem tett eleget az élőállat-szállítás szigorú uniós szabályainak"

  Vigyázat,vigyázat kérem, mer´ az zúnijó kötelességszegési eljárást indíthat ellene és ezzel újabb okot szolgáltathat Mo. lejáratására.
  Szerencsére akadt egy multis doboz, ami megvéd.
  Nettóban hány éves Géza?
  Tára mennyi?”
 • 8. Queenmargareth 2012. augusztus 19. 11:36
  „Szerintem, nem sikló, amúgy, amúgy persze, hogy megsértődött, ha bruttó 53, akkor nettó 30.”
 • 7. macusnéni 2012. augusztus 19. 09:28
  „Géza jöhetne hozzánk is a kiskertbe siklókat összefogni,mert a szomszéd évszázados dzsungel kertje termeli az utánpótlást.A fiam már a múltkor azt kérdi,te nem lehet ezeket valahol eladni? Az idő kedvezett a szaporodásukhoz.”
 • 6. Favre 2012. augusztus 19. 09:11
  „Az egyik képen szerintem egy Skodát is láthatunk.”
 • 5. CID 2012. augusztus 19. 09:10
  „DM ! Gyorsan egy lincselős, gyilkosságos, tömegbalesetets cikket. (lehetőleg képgalériával ) Carlonak, mert nem indul be az emésztése oszt el lesz daszarintva a vasárnapja !”
 • 4. karaly 2012. augusztus 19. 09:02
  „Lehet, hogy ez nem is sikló hanem parlagi vipera! Még jó, hogy nem nettosította Géza bátyót.”
 • 3. Cyber 2012. augusztus 19. 08:50
  „Jó cikk!
  Géza meg rendes ember! :)”
 • 2. Carlo 2012. augusztus 19. 08:13
  „szerencsétlen kígyó, még a Dm, is zaklatja, a Bruttósított évű ( mellesleg meg egy baromság, és nem is jópofa,)
  Gézával, és ezt mind vezércikkben, ennyire nincs miről írni ennek a Drága Mosolyogtato lapnak????

  Ugye tényleg minden szép? minden jó? mindennel meg vagyunk már elégedve?”
 • 1. kicsitamika 2012. augusztus 19. 07:34
  „Ez tetszik!
  Végre nem durva, negatív dolgokról írnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyismereti foglalkozás az Olajbányász téren

Szemfüles olvasó-tudósítónk vette észre a tűzoltók emelőkosaras autóját az Olajbányász téren. Szerencsére nem volt tűz, és menteni sem kellett senkit. Tovább olvasom