Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Géza és a dzsemfix

Olvasónk elkészítette első önálló málnadzsemét, ami nem volt egyszerű, hiszen amiből lekvárt lehet csinálni, abból pálinkát is.
Levelet kaptunk Gézától, olvasó-tudósítónk azzal büszkélkedett, hogy otthon a hét emberének választották. Legutóbb ez akkor fordult elő, amikor megmentette családját egy sziklakerti siklótól, de az nem most volt, hanem bő két éve. Ezúttal málnalekvárjával érdemelte ki, s le is írta nekünk a történetet részletesen. Az alább olvasható változat erősen húzott és szerkesztett.

Ilyen volt
Ilyen volt.

– Lányaim nagyon szeretik a málnát, de a kert vége túl messze, legalább harminc méterre van, szúr is, meg bogarak is másznak néha rajta, így leginkább a konyhapultra helyezett tálkából csemegézik a friss szedést – írja Géza.

Leveléből megtudtuk, a hét elején olyan sokat szedett, hogy a mennyiség meghaladta volna a család hölgytagjainak helyben fogyasztási kapacitását és úgy döntött, dzsemet készít. Egyedül, meglepetésnek. Ezen mi is meglepődtünk kissé, hiszen Gézát úgy ismertük, hogy nála nagyobb zászlóvivője nem igen akad annak az igazságnak, miszerint: amiből lekvárt lehet csinálni, abból pálinkát is.

Ilíyen lett - a képről már hiányzik egy nagyobb üveg.
Ilíyen lett - a képről már hiányzik egy nagyobb üveg.

– Meglepődtek a sarki boltban a lányok is, én nem igazán szoktam dzsemfixet vásárolni – írja olvasónk, aki a használati utasítás szóról szóra történő betartásával bele is vágott a lekvárkészítésbe. „Kicsit híg lett, talán édes is, egy pöttyet kifutott és a gáztűzhelyt takarítani kellett az asszonynak, de szerintem jól sikerült. Vagyis, nem csak szerintem, három nap alatt elfogyott a négy nagyobb üveg, a teljes dzsemkészlet 90 százaléka."

Ilyen lett II. Két üveg már elmosva, egy még ázott péntek reggel.
Ilyen lett II. Péntek reggeli állapot: két üveg már elmosva, egy még ázik...

Így azután sem Géza, sem családja nem tudja meg, meddig állt volna el olvasó-tudósítónk első önálló lekvárja, az viszont biztos, hogy péntek reggel megkapta a hét embere díjat a konyhában, s ennek alig valamit von le az értékéből, hogy nincs már olyan sok hátra a hétből.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiszáradt fa veszélyezteti az óvodát?

"Szeretném felhívni a szegedi lakosokat szerintem egy nagyon veszélyes helyre mert egy buszmegálló… Tovább olvasom