Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Géza esete a zsemlemorzsával

Olvasónk majdnem nagy árat fizetett egy versmondóversenyen kifejtett kultúrmissziójáért – a történetben szerepel egy kutya is.
- Minden a zsemlemorzsával kezdődött, életem párja ugyanis átküldött a boltba egy kis panírba valóért - írta régen hallott olvasó-tudósítónk, Géza. Húsvét vasárnapján csak a messzebbi volt nyitva, az, amelyik mellett található egy vendéglátóipari egység is. Ide jellemzően mindig a kutyával indulok, ráakasztom pórázt a nyáron a terasznak is enyhet adó fára, s intézem fürgén az intézni valót. A zsemlemorzsa még akciós is volt (2+2), utána azonban beugrottam egy pikolóra a kocsmába, persze csak az íze végett. Ezzel még mindig nem lett volna baj, ha nem egy locsolóversmondó-verseny közepébe csöppenek, s bár már folyt a megmérettetés, elfogadták a pótnevezésemet.

A főszereplő
A főszereplő
Nem kellett volna, mert a rövid kategóriát simán megnyertem – Egy tök, két tök, öntök –, míg a hatékony szekcióban ezüstérmes lettem a „Zöld erdőben voltam, add a pénzt azt jól van!" alkotással. A nyereményt azonban csak helyben fogyasztásra adták, elvitelre nem, így kicsit késett otthonról a zsemlemorzsa – de ez még mindig nem lett volna akkora baj, s egyedülálló eset sem feltétlenül, ha a messzi boltba kell mennem.

A probléma akkor kezdődött, amikor életem párja az estebéd után oda akarta adni a csontot a kutyának, ám az nem volt sehol. Mentségemre: mentem én már a gazdaboltba biciklivel és jöttem haza gyalog, a boltos azonban zárás után bevitte az amúgy viseltes járgányt, nyitás után meg visszatámasztotta a korláthoz, mintha mi sem történt volna, nem is tudta meg a család. Nagyon rendes emberek ezek a petőfitelepiek, s ezt most is bizonyították. Mikor már alaposan tűvé tettünk mindent a kutyáért, csöngettek, s a kapuban ott állt egy utcabeli. Felmérve a pattanásig feszült helyzetet egészen rövidre fogta: kiszökött a kutya.

Az viszont még megfejtésre vár, hogyan vette fel előtte a pórázt.

Olvasóink írták

 • 9. Roland1000 2013. április 23. 00:24
  „Szegény kutyus!:( :))) Na, Gézát sem küldi többet az asszony zsemlemorzsáért, meg a kutya sem akarja majd elkísérni... Géza teljesen megbízhatatlan... Bár, ha 4 zsemlemorzsát vett, akkor kitart egy darabig...”
 • 8. Hugika010 2013. április 06. 15:38
  „Sörpocak, a portás jól el lehetett foglalva, hogy 2 órán át nem vette észre a gyereket... a gyerek meg igencsak jól nevelt volt, hogy nem szólt az apja után, mikor otthagyta a biciklin...”
 • 7. Zotya100 2013. április 02. 14:41
  „Ez a történet egy nagy semmi, még mosolyogni se tudtam rajta. Biztos bennem van a hiba. A kutyus viszont aranyos!”
 • 6. sörpocak 2013. április 02. 09:28
  „Ez jó!
  Nálunk Szentesen történt és ez igaz, hogy az egyik tanár úr vitte a kicsiny gyermekét óvodába a nagy hóesésben. Igen, vitte volna, csak annyira szórakozott volt(vagy inkább csak igen ritkán kellett neki vinni), hogy elfelejtette elvinni, így ment a munkahelyére. Le is tette a biciklijét, le is zárta, csak a gyereket nem vette észre, hogy ott van az ülésben, hátul. Na jó két óra múlva szólt a portás neki, hogy nem az övé az a gyerek, aki hókupac alatt ül az ülésben?
  És ez tényleg megtörtént, nem kamu. Mikor meghallottam, legalább olyan jót röhögtem mint ezen a cikken.
  Néha nemárt ilyeneket sem felrakni.”
 • 5. Besenyő_Pistabácsi 2013. április 01. 23:04
  „Én azért ha már hazaért a bibas, csak beforgattam volna Gézát zsemlemorzsába! :)”
 • 4. kontrapista 2013. április 01. 20:51
  „Így van ez, amikor a kutyát nem veszik ember számban !”
 • 3. _csutak_ 2013. április 01. 15:12
  „A stílus A. I. barátomra emlékeztet a Szepesi utcából ...”
 • 2. macs 2013. április 01. 11:15
  „Géza! vannak ám nagyon ügyes kutyák! :-DDD
  Beszámolót olvasva jutott eszembe egy városi legenda a szórakozott professzorról, akit elküldtek kenyérért, és ő elvitte magával a kislányát. Amikor hazaért a kenyérrel, akkor nem értette, miért kéri számon rajta a felesége a gyereket. Hamarosan kiderült, hogy a babát a bolt előtt felejtette. :-)”
 • 1. CID 2013. április 01. 11:07
  „Tömören, Géza már megint be<moderálva>ott:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aquapolis: szépen kifestették

Olvasó-tudósítónk örömmel tapasztalta, hogy a korábbi szürke beton szép lassan mindenhol eltűnik a Napfényfürdő Aquapolisban. Tovább olvasom