Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Horgászversen a Maty-éren - szegedi sikerekkel

Szeged - Szombaton és vasárnap horgászversenyt rendeztek a Szeged melletti Maty-éren. Olvasó-tudósítónk a helyszínen járt.
"A vasárnap délelőttömet a Maty-éri tóparton töltöttem, ahol a Walterland-Mahor kupa versenye zajlott. Régóta készültem egy ilyen versenyt megnézni, volt róla elképzelésem, és a neten láttam is róla filmet és képeket, de erre nem számítottam: az evezőspálya központi épületől felfelé elhelyezkedő kaputól ameddig a szem ellát a pálya vége előtt mintegy ötven méterig mint lándzsaerdő meredtek a víz fölé a 11-13 méteres horgászbotok.

A verseny megkezdése előtt dudaszóra kaptak lehetőséget a horgászok a limitált mennyiségű etetőanyag vízbe juttatására, majd 11 órakor a következő dudaszóra indult a verseny második fordulója.

Szombaton és vasárnap horgászversenyt rendeztek a Szeged melletti Maty-éren. Fotó: Tudósító
Szombaton és vasárnap horgászversenyt rendeztek a Szeged melletti Maty-éren.
Fotó: Tudósító

Személy szerint Erdei Attilát ismerem, és hamar meg is találtam, aki eléggé elfoglalt volt: egy horgász-vadász műsor stábjának adott éppen rövid interjút. Talán másfél órát töltöttem a parton, miközben folyamatosan emelkedtek a botok az ég felé, és spiccük hajlása mutatta mekkora fogásra lehet számítani. Sajnos az eredményhirdetést nem volt időm megvárni, ezért hétfőn meglátogattam Erdei Attilát, akivel beszélgettünk a versenyről, és hozzájárulásával megosztanám az alábbiakat.

A Walterland-Maros Mix kupa 179 indulóval zajlott, amely egyéni és csapatversenyként lett kiírva, felnőtt, junior és női kategóriában. A verseny szombat és vasárnap két fordulóban zajlott, előtte két nap edzési lehetőséggel. A szervezés kiemelkedő volt, amely látható a magas nemzetközi színvonalból, a sokféle kiosztott díjból, és a kifogott halak mennyiségéből. Szerényen mondta el Attila, hogy megnyerték mind a csapat, mind az egyéni első helyet, és Szegeden maradt az ezzel járó díj.

Horgászversen a Maty-éren - szegedi sikerekkel. Fotó: Tudósító
Horgászversen a Maty-éren - szegedi sikerekkel.
Fotó: Tudósító

Jó reklám a városnak, hogy a külföldi versenyzők jól érezték itt magukat, csodálatos környezetet biztosított a verseny helyszíne, és már most jelezték a külföldi versenyzők, hasonló versenyeken történő résztvételüket.

Versenyben pedig nem lesz hiány, az idén kimagaslóan telített a versenynaptár, többek közt itt dől el az év Magyar Egyéni Bajnoki cím sorsa is." - írja olvasó-tudósítónk.

Olvasóink írták

  • 1. Olympus 2011. április 18. 20:25
    „A cikk jelentősen rövidítve lett, ezért ezúton gratulálunk Erdei Attilának,és csapatának,bővebb információk az alábbi címen:http://horgaszklub.eu/
    A cikk beküldésekor azt nem írtam alá, ezt pótolva: Tisztelettel:Olympus.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elballagtak az erdészetis diákok

A Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskola ünnepségével megkezdődött az idei ballagási szezon Szegeden. Tovább olvasom