Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

˝Jó tanuló - jó sportoló˝ diákok a megyében

Budapest, Szeged - "A Magyar Köztársaság jó tanulója – jó sportolója" díjakat a Magyar Sport Házában adta át Dr. Réthelyi Miklós miniszter néhány nappal ezelőtt. A díjazottak között van hat szegedi és egy domaszéki fiatal.
A 2009/2010-es tanévben nyújtott eredményei elismeréseként hat szegedi diák kapta meg "A Magyar Köztársaság jó tanulója – jó sportolója" címet. A díjakat a Magyar Sport Házában adta át Dr. Réthelyi Miklós miniszter március 24-én - írta olvasónk a szerkesztőségünknek küldött levelében.

Az általános iskolások közül: Csonka Zsófia kick-boxoló, Zrínyi Ilona Általános Iskola (Szeged); Liszkai Krisztina Lilla kick-boxoló és Mihalovits Kincső Klára judozó, mindketten: SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézménye, Napközi Otthonos Óvoda (Szeged); a középiskolások közül: Busa Andrea kick-boxoló, Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola (Szeged); Iványi Gábor kick-boxoló, SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium (Szeged), valamint az egyetemisták-főiskolások közül: Radics Bence evezős, Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar (Szeged) - sorolta a neveket olvasónk.

Csonka Zsófia, Liszkai Krisztina és Busa Andrea a Yoko Kick-box Team, Iványi Gábor a Halker-Király Team, Mihalovits Kincső Klára a Domaszéki Judo ISE, Radics Bence pedig a Démász Szeged Vízisport Egyesület Evezős Szakosztály sportolójaként elért eredményeik, európa-bajnoki, világbajnoki helyezéseik miatt érdemelték ki a díjat.

Szegedi díjazottaink közül kiemelkedő munkája révén Iványi Gábor, Liszkai Krisztina Lilla és Radics Bence másodszor szerezte meg a címet. Teljesítményével magasan kiemelkedik Busa Andrea, aki négyszeres utánpótlás világbajnokként idén 5. alkalommal nyerte el a kitüntetést.

A díjról

Több mint 20 éve, 1991 óta ítéli oda az Oktatási és Kulturális Minisztérium „A Magyar Köztársaság jó tanulója – jó sportolója" címet azoknak a magyar diákoknak, akik a sportban és tanulmányaikban is kiemelkedőt nyújtanak. A cím a legmagasabb kitüntetés, amelyet
ma Magyarországon diák elérhet. A pályázatot idén a Nemzeti Erőforrás Minisztérium hirdette meg, amelyhez segítséget nyújtott a Magyar Olimpiai Bizottság, a Nemzeti Sportszövetség, a Magyar Diáksport Szövetség, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség és a Fogyatékosok Nemzeti Sportszövetsége - részletezte olvasónk a levélben.

A pályázat célja: a tanulók ösztönzése a szellemi és fizikai képességek folyamatos fejlesztésére, a fair-play szellemének ápolása, az eredményes tanulásra és magasabb szintű sportolásra való ösztönzés, az utánpótlás-nevelés célkitűzéseinek segítése, a legkiválóbbak méltó elismerésben részesítése.

Nem könnyű teljesíteni azt a kritériumrendszert, amit a pályázat a diákok elé állít. Ezt bizonyítja az is, hogy a tavalyi díjazottakhoz képest idén harmadára csökkent a címet elnyerő általános iskolások száma, akik közül csak azok pályázhattak, akiknek tanulmányi eredménye elérte vagy meghaladta a 4,8-as átlagot - írta levelében olvasónk.

Balról jobbra Radics Bence, Balázs Nikoletta (ő domaszéki kakukktojás) Csonka Zsófia, Mihalovits Kincső Klára, Iványi Gábor, Liszkai Krisztina Lilla és Busa Andrea látható Dr. Réthelyi Miklós miniszte
Balról: Radics Bence, Balázs Nikoletta (Domaszék) Csonka Zsófia, Mihalovits Kincső Klára, Iványi Gábor, Liszkai Krisztina Lilla és Busa Andrea látható Dr. Réthelyi Miklós miniszter társaságában. Fotó: Tudósító

A „Magyar Köztársaság jó tanulója – jó sportolója 2010" cím elnyerésére kiírt felhívásra idén is hatalmas érdeklődést mutattak a diákok és az iskolák. A január 21-ei pályázati határidőre összesen 407 pályamunka érkezett. Közülük a bíráló bizottság javaslatára Dr. Réthelyi Miklós nemzetierőforrás miniszter mindössze 86 tanuló, 33 alapfokú-, 41 középfokú- és 12 felsőfokú oktatásban részt vevő diák eredményét tartotta méltónak a díjazásra. Az arra érdemeseket március 24-én, a Magyar Sport Házában köszöntötte Dr. Réthelyi Miklós miniszter, és teljesítményüket elismerő oklevéllel jutalmazta - írta olvasónk.

Olvasóink írták

 • 3. frankmarta 2011. március 27. 14:53
  „Szerintem Balazs Nikoletta is megerdemelte volna hogy megemlitsek, hogy hol es mit sportol es hogy melyik iskolaba jar, vagy azert mert o nem Szegedi hanem DOMASZEKI ez nem fontos?????? Egyebkent Balazs Nikoletta es Mihalovits Kincso mindketten a Domaszeki JUDO ISE versenyzoi kimagaslo eredmenyeket ernek el rendszeresen haza es nemzetkozi versenyeken is. Ezt is meg lehetett volna emliteni.
  Egyebkent gratulalok nekik.!!!!!!!!”
 • 2. Eramama 2011. március 27. 13:07
  „Hajrá Yoko-sok!
  Andi, Kriszta, Zsófi! Gratulálunk, és köszönjük hogy öregbítitek Egyesületünk hírnevét! Le a kalappal előttetek, évről-évre bebizonyosodik, hogy a heti 4 edzés mellett is aki akar tud tanulni!! Gábornak is gratulálunk, elvégre ő is ex-Yoko-s!
  Természetesen MINDEN díjazott előtt fejet hatunk!

  Yoko Kick-Box SE”
 • 1. Dili 2011. március 27. 12:47
  „Gratulálok Mindannyiótoknak, és külön Mihalovits Kincsőnek,
  hajrá, így tovább, HADZSIME! :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágzik a liliomfa a Széchenyi téren

Gyönyörködjön szegedi olvasó-tudósítónk fényképeiben, amelyek a virágzó liliomfáról készültek a Széchenyi téren. Tovább olvasom