Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Könyvelhagyó nap a szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban

Szeged - A "Veszíts el egy könyvet!" - játékban a könyvszerető ember elveszíti egy könyvét, hogy azt más megtalálhassa, elolvashassa, és később újra elveszíthesse.
T öbb, mint 30 kötet talált ideiglenes gazdára a Deák Ferenc Gimnáziumban március 25-én, pénteken, a III. Nagy Könyvelhagyó Napon. Az országos könyvelhagyó napot először 2009. március 25-én hirdette meg az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtár - tájékoztatta olvasónk a delmagyar.hu-t.

Az elsődleges cél az volt, hogy a születésnapot minél több könyv elvesztésével ünnepeljék meg a játékkal szimpatizálók. A célok idén sem változtak: legyen egy nap,  amikor a "Veszíts el egy könyvet!" - játék jegyében sok könyvszerető ember elveszíti egy kedves könyvét, hogy azt más megtalálhassa, elolvashassa, és később újra elveszíthesse.

A szervezésbe ezúttal budapesti, miskolci, szegedi, komlói, székesfehérvári, kecskeméti, pécsi, zalaegerszegi, csurgói, keszthelyi és szabadszállási – többségében iskolai – könyvtárosok is bekapcsolódtak, akik könyvelhagyásaikkal és szóróanyagok terjesztésével helyi szinten is népszerűsítik az eseményt - tudtuk meg olvasónktól.

Olvasóink írták

  • 1. tol 2011. március 27. 14:26
    „rendkívül jó ötlet lenne, ha mindenki civilizáltan állna a kérdés megoldásához. A bibi csupán ott van, hogy egyetlen idióta is tönkre tudja vágni a kiállított könyveket. Mindenesetre el kell kezdeni. Köztereken átlátszó ajtós szekrényekben lehetne tartani a könyveket. Németországban láttam ilyet - működik...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Jó tanuló - jó sportoló˝ diákok a megyében

"A Magyar Köztársaság jó tanulója – jó sportolója" díjakat adta át Dr. Réthelyi Miklós miniszter néhány nappal ezelőtt. A díjazottak között van hat szegedi és egy domaszéki fiatal. Tovább olvasom