Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Pofátlan parkolás: országos helyezés

Először német virtusnak tűnt a két parkolóhelyen egy Porsche, ám kiderült, mégiscsak magyar - szóval: itthon vagyunk!

– Máshol is parkolnak pofátlanul – írja olvasó-tudósítónk, aki Premier Outlets Centerben járt, s ahová egyre több szegedi, Csongrád megyei vásárló indul, hiszen nem halálút már a kiszélesített, jól járható régi M0-s. Ez a német rendszámú Porsche pontosan két helyet foglalt el, a nem feltétlenül dugig telt parkolóban, 50 méterre ettől bőven volt még szabad hely. Viszont ez volt az étteremhez – vagy vásárlási céljához – legközelebb, de akár valamelyik üzlet tulaja is foghatta ennyire sietősre a parkolást.


Mint írja, eddig fegyelmezett embereknek, illetve autósoknak ismerte a németeket és nem is hagyta nyugodni a helyzet. – Körbenéztem az autót, s mit látok? A vezetőülés mellett a legnagyobb példányszámú magyar bulvár napilap van becsúsztatva a vezetőülés mellé. Szóval: üdvözöljük itthon! – írta, kissé elkeseredve a látszólag német, ám mint kiderült, magyar virtusról.

Olvasóink írták

82 hozzászólás
 • 82. Sepu81 2013. október 18. 12:04
  „Roland1000 "széles parkoló sávokat kellene felfesteni" ezzel teljesen egyet értek. Ez az egy normális megoldás lenne.”
 • 81. öreganyó 2013. október 17. 18:56
  „Roland 1000 Kívánok alád is egy gyogyós kocsit! Inkább tán csak két mankót, és örülj, hogy ha azzal is tudsz közlekedni. Az ilyen megjegyzéseiddel azt bizonyítod, az IQ -d zéró. Ebben a stílusban folytatva! Aki a kölkével megy bevásárolni, az is gyogyós? Talán azoknak az embereknek tetszik az állapotuk? Talán húzzák a földet magukra? A kisgyermekeket ki-, és berakni is komoly feladat, ha csak szűk hely van. A Tesconál zsinórban állnak be a kisgyerekesek, és a mozgáskor- látozottak " helyére " olyanok, akiknél egyik feltétel sincs meg. Csak hát úgy szeretnek kiszállni autójukból ha sarkig nyitják,vagy nincs a boltajtóhoz közelebb hely. Az igaz, hogy a parkolóhelyek mind keskenyebbre vannak felfestve, így csinálnak több helyet A közlekedési morál a parkolással együtt pedig borzalmas!”
 • 80. öreganyó 2013. október 17. 17:58
  „Nem olvastam el a hozzászólásokat, de első ránézésre mondom : tisztes távolságot tart mindenkitől. Ne húzzanak csíkot rajta. Ne csapja meg a szomszéd kocsi ajtaja. Elővigyázatos ember a gazdája. Akinek parkolás közben megsérült már a kocsija, még ha nem is ilyen értékes, csak számára, az azt mondja igaza van annak aki így áll be.
  Aki ilyen autóval jár, az nem fog 50 métereket sétálni a dolgához. Fizetős parkolóba is beállnak úgy, hogy két helyet foglalnak. Tessék mondani, kérdeztem a parkoló ellenőrt egyszer, az illető 2 parkoló jegyet váltott? Nem vagyok gonosz, de mikor már több ilyet láttam, és nem tudtam beállni sehova, megfogalmazódott a kérdésem.”
 • 79. Roland1000 2013. október 17. 16:01
  „Sepu81, olyan széles parkoló sávokat kellene felfesteni, hogy a gyogyósok is úgy tudjanak parkolni, hogy ne rongálják meg más autóját. De neked is igazad van... Természetesen megértem a te álláspontodat is. Itt a lényeg megint az: mindig a normálatlanok miatt szívnak a normálisak...”
 • 78. Sepu81 2013. október 16. 11:51
  „Roland1000, tehát teljesen felesleges a parkolókban felfesteni a parkolóhelyeket, mert azt jogosan figyelmen kívül hagyhatja bárki, igaz így sokkal kevesebben tudnak majd közel parkolni az épülethez. Nekem itt a kommentekből az jött le, hogy jogosan áll így, mert az autója drága, és a többi hülye nem figyelve kárt tesz az autójában. Ki mondja meg, hogy mi a drága. Van akinek a 20 éves autója is sokat ér, mert nem engedheti meg magának az újat. Ezzel az erővel mindenki úgy parkol, ahogy akar. Szerintem meg mivel a KRESZ előírja a helyes parkolást, ezért azt úgy is kellene alkalmazni.
  Nekem akkor is szarul esik, amikor az ilyen miatt sokkal messzebb kell megállnom.
  Ugyanígy az is tök rosszul esik, hogy a panelunk előtt kevés parkolóhely van, és néhányan (autó ártól függetlenül, nem csak a drágák) két helyet foglalnak el. Nekem emiatt 2-3 számmal arrébb kell megállnom családostól, és csomagokkal esetleg esőben messziről hordom be a cuccokat.”
 • 77. Roland1000 2013. október 15. 18:25
  „Sepu81, szerintem meg ez a normális megoldás a sok normálatlan között, akik úgy csapják ki a kocsiajtót, hogy megrongálják a másét. Hát szerintem ez sokkal felháborítóbb, mint ez a parkolás. Most már határozottan ez a véleményem. A hülyék miatt gyalogoljon? Há mééé?”
 • 76. Sepu81 2013. október 15. 11:58
  „Engem is felháborít az ilyen parkolás. Nekem egy régebbi autóm van, aminél sajnos már beletörődtem, hogy rányitják az ajtót. Ugyanakkor, ha valaki félti az autóját, az még szerintem nem jogosan foglal el két helyet. Vannak olyan ismerőseim, akiknek "drágább" autójuk van (nem porsche, csak 3-5 MFt-os), és az intelligensebb úgy oldja meg, hogy nem az épülethez közeli parkolót keres, hanem kissé távolabbit. Nyugodtan sétál 50-100 m-t azért, hogy normálisan, a tömegtől távol 1 parkolóhelyen parkolhasson. Szerintem ez a normális megoldás, és nem az, hogy én mivel szerintem az én autóm már olyan kategóriájú, ezért 2 helyet is elfoglalhatok.”
 • 75. Roland1000 2013. október 15. 09:33
  „72...XDDD

  70..., nem fogalmaznál olyan szavakkal, ami meg is jelenik?

  Egyébként tényleg lehetne - még ennél hosszabb - cikket is írni azokról, akik a szabályosan parkoló autókat meghúzzák, mert nem képesek úgy kinyitni a kocsijuk ajtaját, hogy azzal ne okozzanak kárt más kocsijában. És ez nem értékfüggő, mert ha nekem csak egy olcsó kocsim van, az azért van, mert arra futja, és az az olcsó kocsi nekem éppolyan fontos lehet, mint a drága autó a gazdájának, sőt akár fontosabb is. Úgyhogy, amennyiben ez az autó azért parkolt így, mert úri kedve úgy tartotta, akkor egy jó nagy paraszt, ha meg azért, hogy a kocsiját megóvja, akkor meg igaza van. Egyébként meg, ez tényleg ekkora probléma? Van hely máshol, oda kell parkolni... Az a riport érdemesebb volt a közlésre, amelyik arról tudósított, hogy elgurult a helyéről egy kocsi, ráadásul egy áruház parkolójában. Na az nagy baj, mert ha egy kisgyerek bámészkodott volna akkor mögötte, akkor gond van, de ha egy felnőtt ment volna arra, vagy egy idős ember, aki nem tud csak úgy egy pillanat alatt arrébb ugrani egy épp felé tartó autó elől...

  Ez a tudósítás nem nagyon ér több vitát.”
 • 74. DayDOG 2013. október 15. 00:55
  „lacika62 dráága!
  golyóálló?? jah hogy pofátlan parkolásért már golyó jár? :D remélem parkolóőr vagy és igy kiélheted a perverz vágyaid :) majd figyelem a lőfegyverrel felszerelt zöldmellényeseket...akármilyen munkakörből is adódik a jelmez...és rádköszönök,jó? :) de gondolom örülnél neki ha a buzuki stiftedet végigkromofágozná valaki vagy ácskapoccsal megigazítaná...(nem fenyegetőzök mielőtt felfujod...szúúúúszáááá :))

  na de félre a tréfát...azt gonodlom,hogy elég pénzt fizetünk ki adóból arra,hogy a megfelelő hatóságok intézkedjenek ilyen és ehhez hasonló ügyekben,ha erre szükség van (bár tudom lehetetlen,hogy mindenhova odaérjenek időben)..a primitív, egy SZABÁLYSÉRTÉS megtorlásaknént, ÖNBÍRÁSKODÁSRA és RONGÁLÁSRA (bűncselekmények!!!!) buzdító kommenthuszárokat meg továbbra is arra sarkallnám,hogy foglalkozzanak a saját dolgukkal,tartsanak be minden szabályt,hogy nyugodt lélekkel nézhessenek tükörbe :) a "gonosz porsés" meg majd megkapja a jussát az élettől :)”
 • 73. Lacika62 2013. október 14. 15:40
  „71. mivan? 2013.10.14. 09:23 És te ki vagy???
  72. DayDOG 2013.10.14. 10:39 Erős vagy mint az üveges Pista, vagy golyó álló?????”
 • 72. DayDOG 2013. október 14. 10:39
  „egyrészt kik ezek,h rongálják mások tulajdonát,másrészt egy áruház parkolójában,ahol nincs is parkolási díj,hogy fizessenek két helyet? :D hát igen,mindig mondtam,h a kisebbségi komplexus egy veszélyes dolog...de ha valaki mondjuk megkarcolná a P anameram oldalát csak azé´ hogy engem fegyelmezzen...lehet hogy a delikvens karjával mutogatnám el a kasztnisnak,h mit kell csinálni a gépen...”
 • 71. mivan? 2013. október 14. 09:23
  „Különben kik vagytok Ti kulcsosok meg étolajosok? Önkéntes rendőrök vagy valami modern Robin Hood-ok?? Az igazság önkéntes bajnokai? Én speciel <moderálva> ha valaki <moderálva> parkol.”
 • 70. mivan? 2013. október 14. 09:16
  „A baj az, hogy ha rendesen beparkol akkor se fér be mellé normálisan egy átlagos autó, akkor meg minek?? Így legalább nem <moderálva> össze. Kivéve Kulcsos Kamunénit!”
 • 69. technoise 2013. október 13. 22:11
  „Én keresztbe 4 helyére álltam volna be!”
 • 68. Lacika62 2013. október 13. 20:45
  „64. Jackhammer 2013.10.13. 10:16 Nekem zizegsz papír zacsi????”
 • 67. ChrisSZGD 2013. október 13. 19:38
  „Szerintem teljesen érhető, miért parkol valaki így!
  Kis értékű autóm van. Az összes oldalán lévő sérülés normál parkolás közben, másik autós hibájából következett be. A károknak természetesen - rajtam kívül - nincs gazdája. Ezért én is szoktam átlósan, két helyet elfoglalva parkolni, és fura módon ilyenkor nem szokták összeb...ni az autóm oldalát.

  Rendőrök is szóltak már átlós parkolás miatt. Az előbbiekről tájékoztattam őket, és szerintem joggal tettem fel a kérdést, hogy akkor Ők fizetik-e a káromat. Sajnos nem, így autó úgy maradt, a biztos urak pedig továbbálltak.

  Szívesen várom az átlós parkolást hangosan kifogásolókat, egy fényezőműhelyben, ahol állhatják a nem általam generált költség(eim)et.”
 • 66. tol 2013. október 13. 16:53
  „nem értem ezt a nagy felháborodást. Mondjuk nekem nagytestü autóm van és valahogy mindig találok megfelelö parkolót, de ha valaki annyira nyomorék, hogy csak két helyre képes bepunnyadni, akkor ki kell vele fizettetni a dupla parkolódíjat, oszt kész.”
 • 65. CID 2013. október 13. 11:25
  „<moderálva>”
 • 64. Jackhammer 2013. október 13. 10:16
  „Lacika62 nálad agyban valami nincs rendben!”
 • 63. qrumpli 2013. október 13. 09:23
  „Pl :ettől megy le a zsíroskenyér ára!”
82 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó volt látni! Próbázik a 450-es új szegedi troli

Olvasó-tudósítónktól kaptuk a képeket az új szegedi troliról. Önök látták már a városban? Tovább olvasom