Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Sárga rózsa és zóna adag - olvasók a torkoskodásról

Szeged - Csongrád megyében 31 étterem várta a vendégeket az idei Torkos Csütörtökön. Írja meg, hogy ön hol torkoskodott és mennyire ízlett az étel.

"Nekünk nem sikerült torkoskodni, mert az általunk kiválasztott étterem, illetve vendéglő a két nappal előtte levő asztalfoglalásom visszautasította! A vendéglő neve: Lugas vendéglő. Kérdezem: akkor minek reklámozzák magukat és minek tesznek fel a netre olyan oldalt, hogy lehet asztalt foglalni? Baromság ez az egész Torkos csütörtök, mert a saját kényük-kedvük szerint úgy alakítják a programot, hogy nehogy egy munkában eltöltött nap után egy család el tudjon menni egy vacsira! Állítólag délelőtt 11-től este 9 óráig lehet étkezni minden nap. A Torkos csütörtök időpontját 12-től 14 óráig határozták meg! Tehát ez a 2 óra hossza maga a csúcs! Kérdezem, akkor miért Torkos csütörtök, ha behatárolják az időpontokat? Az ember úgy képzeli, hogy az akkor arra a bizonyos csütörtökön egész napra szól. Ezért hazugság és népámítás, hogy íme van ilyen is, de nem mindenkinek! Olyankorra tették az időpontot, hogy a dolgozó ember ne tudjon ott enni! Nem akarok csúnya szavakat használni, de ez nagyon megérett arra. Ha azokat ide leírnám most, amit komolyan gondolok, akkor elpirulna a dm." - írta elektronikus levelében olvasónk, RGK.

"Fesztivál étterem - csülök pékné módra. Fél adagot adtak, hús csak egy falat volt benne, a többi zsír és mócsing. Kockára összedarabolt csülök húst tartalmazott, vagy ki tudja? Értékelés: 2-es (csak azért, mert a krumpli talán még ehető volt). Szerettem volna még valami kis desszertet is fogyasztani, de csak kétes kinézetű nem tudom, mi volt a hűtőpultban. Úgy gondolom, hogy egy hosszabb ideig megint nem fogok ide ellátogatni" - írta olvasó tudósítónk, Katalin.

"A Horizontot ki is húznám onnan... Felhívtam Őket, de náluk 3-tól van Torkos Csütörtök. Én meg délben akartam ebédelni! Szívás" - írta kommentben NyafNyaf.

"Mi a Velence étterem és sörözőben voltunk torkoskodni. Hááááát némi kívánni valót hagy maga után, ami ott volt. Kétféle leves, 3 féle második (azok olyanok, amit melegíteni lehet) és 2 féle desszert. Zóna adagot adtak, nem laktunk jól. Lehetett volna venni dupla adagot, de akkor már a teljes árnál vagyunk. Ez csak kábítás! Az étlap kizárólag erre a napra készült, rá is volt írva, hogy Torkos Csütörtök menü. Úgy olvastam a szervező honlapján, hogy ilyet nem lehet csinálni, és hogy az ital is
félárú. Ez a Velence étteremben nem így volt. Az italokért teljes árat számláztak. Azt még elmondom, hogy az étteremben olyan hideg volt, hogy legszívesebben kabátban ültünk volna, de úgy nem kényelmes enni. Ez volt az első Torkos Csütörtökünk, de úgy gondolom, az utolsó is. Soha többet. Ennyit a Torkos Csütörtökről. Igyekszem az egészet elfelejteni, pedig annyira vártam és készültem rá" - írta nekünk e-mailben Éva.

"Nemrég jöttünk haza a Roosevelt téri halászcsárdából. Időnként be-be térünk máskor is. Vegyes halászlé, harcsapaprikás csuszával, süllő csőben krokettel, süllő gombamártással volt a vacsoránk. Mondhatom, minden tökéletes volt, az ételek íze, mennyisége, minősége, a pincérek udvariasak, gyorsak, kedvesek voltak. Pedig már este volt, és látszott rajtuk az egész napi kemény munka, de ez nem befolyásolta a kiszolgálás minőségét. Távozáskor pedig mi, hölgyek egy szál szép sárga rózsát kaptunk. Az én osztályzatom csillagos 5-ös. Kellemesen éreztük magunkat, és nagyon jókat ettünk" - írta az online@delmagyar.hu email címre B. Gyöngyi.

"Mi a Lugas vendéglőben voltunk. Az 1-től 10-ig terjedő skálán 10-re értékelem a kiszolgálást, az étel minőségét és mindent, amit csak lehet. Tényleg féláron kaptuk az ételt, és hatalmas adagot még elvitelre is kértünk. Amúgy is ezer forint körül van egy adag étel, most féláron kaptuk. Mindenkinek ajánlom, nem csak Torkos Csütörtökön. Az árak barátságosak. Este 6-ra mentünk, körülbelül másfél órát voltunk ott, senki se zavart el minket. Máskor is meni fogok" - írta elektronikus levelében olvasónk, Tetlákné Gerhardt Ágnes.

"Mi 4 főre foglaltunk asztalt Makón a Kelemen Házba, az asztal nevünkre fennt volt tartva, az étlapon nem találtunk semmi trükközést. A rendelt ételeket kifogástalan minőségben és rendes adagokban hozták ki, meg se tudtunk enni mindent. A végszámlán egyértelműen látszott az 50 százalékos kedvezmény, és annyit fizettünk, amenyit számoltunk. Mi máskor is visszamegyünk, és nem csak torkos napokon" - írta nekünk e-mailben Rozsnyai János.

"Családommal a csütörtök esti vacsoránkat a Gödör Étteremben költöttük el. A pincérek jogos fáradtságán kívül semmi kivetni valóm nem lehet, talán a hely levegőtlenségén kívül, az ételekből még elcsomagolásra is jutott, az italokat is féláron kaptuk. Ez volt az ötödik torkoskodásunk, ha jól számolok, és ez volt az egyik legjobb. Mi megyünk jövőre is, de biztosan más helyre, hogy azokat is megismerjük" - írta elektronikus levelében olvasónk, Szné K. Ági.

"Mi egy 9 fős társasággal vacsoráztunk a Roosevelt téri halászcsárdában este 9-kor. Az ételek kiválóak voltak, bár a párom keveselte az ő adagját, de nekem megfelelt az enyém. Talán annyi kivetni való volt benne, hogy a pisztráng roston zöldséges krumplival menüből a nap végére a krumpli elfogyott, ezért más köretet kellet mellé választani. A sárga rózsát nagyon kedves ötletnek találtuk" - írta nekünk Kiss Mónika.

"Az első ilyen torkosságon sikerült részt vennünk kis családommal, bár már régóta szerettem volna eljutni. A csongrádi Vándor-tanyában vacsoráztunk, nagyon kellemes volt. Az étel mint mindig nagyon finom volt, a pincérek is a maximumot adták. A vacsorához egy nagyon jó hangú fiatalember szolgáltatott élőzenét, ami még emelte a színvonalat. Maximálisan meg voltunk elégedve, és most sem csalódtunk a Vándorban. Remélem, máskor is ki tudjuk használni e lehetőséget. Ha pontoznom kell a torkoskodást, természetesen 10 pontot szavaznék meg, de csak azért ennyit, mert többet nem lehet. Köszönjük a szép estét!" - osztotta meg éléményeit Rozgonyi Gabriella és családja.

Osztályozza a torkos éttermeket!


Ha ön is étteremben fogyasztotta el az ebédjét a Torkos Csütörtökön, akkor írja meg nekünk az online@delmagyar.hu e-mail címre vagy ezen cikk kommentjei között, hogy mennyire ízlett az elfogyasztott étel. Osztályozza 1-10-ig a menüt.

Itt megtalálhatja a Torkos Csütörtök akcióban részt vevő Csongrád megyei vendéglátóhelyek listáját.

Olvasóink írták

98 hozzászólás
 • 98. illesem 2010. február 20. 18:53
  „Csütörtökön a csongrádi Vándor-tanyában torkoskodtunk.Az étellel, a kiszolgálással meg voltunk elégedve. A várakozás közben kellemes zene szólt.Teltház volt,így a kiszolgálás kicsit lassabban haladt,amiért egy kis előétellel kárpótóltak minket.Ezen a napon is tartották a megszokott színvonalukat.Amíg mi ott voltunk,egy egész busznyi vidéki vendég érkezett,akik felé biztos jó reklám volt az este.Más éttermek is bekapcsolódhatnának,mert Csongrádron csak a Vándor-tanya torkoskodott.
  I. Emma”
 • 97. okz63 2010. február 20. 18:00
  „"96. hozzászólás 1131 2010.02.20. 10:44
  Héjj a Roma fesztiválnál miért nem lehet kommentelni ???????????????
  Most minek diszkriminálja őket a DM ?????????????????????!!?!?!?!
  EZ ARCÁTLAN... -.-"

  OFF
  Talán pont azt akadályozták meg, hogy bárki is diszkriminálja őket...
  ON”
 • 96. szegedil 2010. február 20. 14:40
  „Mi is torkoskodtunk a Fesztiválban. Én speciel azt kaptam, amit vártam. Ízlett minden. Az egyik rokonom arra panaszkodott, hogy a krumpli nem volt jól átsütve, azt meg se ette, de senki sem bánta meg a rendelését. Én jól laktam és örültem a sárga rózsának is. 10/7”
 • 95. 1131 2010. február 20. 10:44
  „Héjj a Roma fesztiválnál miért nem lehet kommentelni ???????????????
  Most minek diszkriminálja őket a DM ?????????????????????!!?!?!?!

  EZ ARCÁTLAN... -.-”
 • 94. Pecás1225 2010. február 20. 00:48
  „Nagy11
  Ezt kérdezd meg a Frank Sanyi bátyádtól majd az felvázolja neked az egész nagy magyar torkos ......!!!!”
 • 93. szatyi 2010. február 19. 21:20
  „-92-Rexsnake-
  Tányérostól ?”
 • 92. flexsnake 2010. február 19. 18:04
  „91. favilla az zsír :D csak ne volna messze”
 • 91. Rexsnake 2010. február 19. 16:48
  „""88. cicas 2010.02.19. 14:44""

  A Szélkakasban egy flekken 40 dekagramm.....................”
 • 90. cicas 2010. február 19. 15:03
  „már bánom csalfaságomat, bánom félrelépésem, vissza térek törzshelyeimhez. NAGYON meg vagyok elégedve velük: FAVILLA és RÉGI HÍD.”
 • 89. flexsnake 2010. február 19. 14:49
  „el kell még telnie pár évnek ahhoz, hogy a vendéglátó megértse ez promoció. Nem az a célja hogy ,,hú sokan lesznek, még többet rakok zsebre". A vendég éárzékeny egy élőlény. VAn amelyik szó nélkül feláll és elmegy de van amelyik csendben végigüli a kajáját majd kavar neked olyan negatív reklámot hogy jaj. Pesten sok helyen olyan a hozzáállás hogy a vendég le van szarva. Annyi ember van hogy ha egy ember nem jön többet, majd jön a másik. Szeged meg elég kicsi ahhoz hogy ne a visszatérő vendégekből éljenek. Ma valahogy kevés a túrista, és bizony nyáron is alig voltak.”
 • 88. flexsnake 2010. február 19. 14:44
  „78. A vendég az első. Én macskacápát ettem és érdekes hogy az is elkészült egy jó 20perc alatt, igaz a fagyasztott húst egyszerű volt gyorsan kisütni és a sültburgonya is ennyi. A saláta meg ugye normális helyen alapjaiban kész. Persze ez nem holmi parasztétkezde ahol húzod a tálcádat magad után :D
  A legtöbb helyen vagy csak bizonyos időben ,,torkosoztak" vagy az adagokat csökkentették.
  Hozzá kell tenni hogy a beszállítók kedvezményt adtak erre a napra, szóval csak az idióták játszadoztak idővel meg adaggal. Ígyis majd dupla haszon volt mindenen. Tavaly 30%al nőtt meg az éttermi forgalom ezen nap után.”
 • 87. cicas 2010. február 19. 14:44
  „exdeus, ne az árakat nézd hanem az adagok összetételét. rántott halnál kaptunk 3 db patkóvéget hidegen rengeteg langyos sült krumplival, natur szeletnél 2 db gyermektenyérnyi nagyon vékony húst. bár az előzetesen megkapott étlapon több ételnél különböző fűszeres köretek voltak, csak sült krumplit (bár abból sokat) és rizst kaptunk. jól lehet lakni körettel is!!!!!!!!! a hús adagok kb. 5 dkg körül voltak, bár vannak erre szakmai előírások is, hogy mennyinek kellene lennie. havonta többször is étteremben eszünk, ezért mondom: fél adagok voltak!!! az már csak hab a tortán, hogy a díszítés egy karika uborka volt. megértem, hogy nem akar veszteséget, ezzel a kajával nem is fizetett rá!!! csakhogy ez az akció nem erről szól.”
 • 86. Aniti 2010. február 19. 14:09
  „90C-ben voltam, a Kelemen utcában! Finom volt minden, mint mindig...! :)”
 • 85. vmagdi 2010. február 19. 13:29
  „hat egy ora alatt (tobben ennyit vartak) en is kenyelmesen (elokeszites nelkul) megfozok, szoval azert ez sok, plane ha ketoras forgasban etetnek, plusz varni a fizetore...
  nyilvan a tunderkonyha, a nagyaruhaz is azert forgalamas, mert pikkpakk eled teszik a kajat”
 • 84. Inez7 2010. február 19. 13:19
  „"Picim", mi nem csak az árakat néztük...”
 • 83. v.bettyy 2010. február 19. 12:42
  „Én miután megjelent a hirdetés a Délmagyarban rögtön próbáltam helyet foglalni, de sajna sehova nem sikerült azok közül a helyek közül ami számunkra szimpatikus lett volna.
  Majd legközelebb!!!”
 • 82. exdeus 2010. február 19. 12:23
  „Lugas Vendéglő: nem tudom, mi a baj vele, egyébként sem egy drága hely, az tény, hogy nem túl etikus, hogyha visszautasítanak egy foglalást, de mi van, ha már telt ház volt? Nem igazán értem, hogy mit akartál ezzel a visszautasítással mondani kedves Kaktusz.

  Gödör: jó hely, most ott voltunk, a pincérek kissé fáradtak voltak, de bőséges volt az ételadag, és az ital is féláron volt!!!

  Tóth Vendéglő: a szabályok szerint az italt is fél áron kellene a Torkos Csütörtökön adni. Tehát nem teljesen szabályos a vendéglő hozzállása, tavaly, ha jól emlékszem, az ilyen helyeket jelenteni is lehetett, mert ha regisztrált a torkoskodásra, akkor azt vállalta, hogy az ételt és az italt is 50% kedvezménnyel adja. De ő tudja.

  Horizont: no comment. Azért ez tényleg gáz.

  Torkos csütörtök: azt hiszem a tegnapival együtt ötször voltunk. A Szélkakas jó volt, de szűkített étlap volt, ami nekem nem jött be. A Port Royal először jó volt, aztán ők is leszűkítették az étlapot, de azért bőséges volt a választék. A Borostyán Birtok pedig egy álom, bőséges ételek, jó italok, minden féláron.

  Értékelés: A Gödör Étteremnek 10-ből 9, de csak azért, mert nem fogadtak el üdülési csekket és étkezési utalványt. Viszont erről már az asztalfoglaláskor tájékoztattak és az étterembe érkezéskor is egy figyelmeztetés fogadott ezzel kapcsolatban.

  Picim, nem akarlak elkeseríteni, de mi 5000 Ft-ból öt egész adag ételt megettünk (leves+főétel).”
 • 81. Inez7 2010. február 19. 12:12
  „Mi a férjemmel Orosháza-Gyopárosfürdőn voltunk a Corvus Aqua-ban, nagyon finom volt minden, a mennyiség pont elegendő, a kiszolgálás is jó volt, élőzene is volt, és a bordó rózsát, amit a férjem külön kérésére tettek az asztalunkra, nem számolták fel. Szóval nagyon jó volt, igaz drága is, de így féláron 4.600,-Ft-ért jót ehettünk (leves, főétel, desszert, 2x ital), és fizethettünk melegétel utalvánnyal. Szóval ezúton is köszönet nekik, meg az én drága férjemnek főleg, akinek ez volt a meglepetése számomra tegnap!”
 • 80. IVY 2010. február 19. 11:52
  „Engem sem villanyoz fel a -50%-os zabálás.
  Kispolgári csökevény, hogy egyesek a munkából is lógva szabadulnak be a "torkos éttermekbe", csak hogy felepéézééé zabáljanak egy nagyot. Gyakorlatilag a tegnapi munkanap másik fele (gondolom) a monitor előtt tepedéssel telt el. (elnézés a munkanélküli vendégektől :) :)”
 • 79. gavallér 2010. február 19. 11:29
  „Én meleg étkezési utalvánnyal akartam fizetni , és el lettem küldve oda ahol az adták. Ezután megpróbáltam az üdülési csekket a reakció hasonló , plusz annak az anyja is emlegetve lett aki kitalálta.
  Megalázó helyzetek a vendéglátó helynek is és a féláron jó de teljes áron nem jó vendégnek is.

  Halászcsárdába meg legalább kiürült a mélyhűtő!”
98 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltók a városháza tetején

A szegedi tűzoltók nagy erőkkel takarították a városháza épületének tetejét az ott felgyülemlett… Tovább olvasom