Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Szemét fogadja a vendéget Szeged vasúti kapujában

A környezet kellemes is lehetne, ha nem lepné el a szemét a szökőkút köré tett padokat és környékét.
- Az Indóház tér Szeged kapuja. Mondják, írják mindenhol. Rengeteg diák, dolgozó, turista fordul meg itt nap mint nap. A kellemes őszi napsütésben kellemes környezetben töltené el azt a pár percet, ami még hátravan, mielőtt sietősen felszállna a vonatra, vagy megérkezne barátja, rokona. És ezt találja - írja olvasó-tudósítónk és fotót is mellékel.

Fotók: olvasó-tudósító
Fotók: olvasó-tudósító

"A környezet kellemes is lehetne, ha nem lepné el a szemét a szökőkút köré tett padokat és környékét. Pedig nem volt ez így mindig, még két hete is le lehetett ülni mindenféle undor nélkül. Persze szemeteltek az emberek addig is, azóta is, de két hete még takarították a környéket a "jótündérek". Azóta semmi! Érdeklődésemre elmondták a "jótündérek", hogy nem nekik kell takarítani, határozottan megtiltották nekik, mivel szerződésük sem volt erre. Különben is létszámleépítés volt náluk (baj). Elcsíptem egy SZKHT-s embert, aki a szökőkutat ellenőrizte. Segítőkészen telefonon beszélt főnökével, az beszélt más illetékes főnökökkel, majd közölte, hogy a villamos sínektől az épületig a MÁV feladata a takarítás. Tudja ezt a MÁV? Biztos ez? Mert a szökőkút az biztosan nem a MÁV-é. A kukákat az SZKHT üríti (néha). Télen az SZKHT járda kotrója dúrja el a havat (már amennyire)."


Tudósítónk szerint kétségtelen, hogy az emberek sajnos nem vigyáznak környezetükre. Az is igaz, hogy az egész tér szemetét ide hordja a szél.
De az is igaz, hogy ez Szeged kapuja! Az ide érkező első, az innen távozó utolsó benyomása Szegedről az itt tapasztaltak lesznek.

- Illene tisztázni a feladatköröket. Biztos vagyok benne, hogy valami félreértés, vagy az egyeztetés hiányának áldozata Szeged kapuja. Bízom a média hihetetlen erejében - fejezi be levelét olvasó-tudósítónk.

Farkas Péter, Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit KFT. PR-, marketing- és másodnyersanyag-referense reagált a cikkre:

A köztéri hulladékedényeket ürítő járatunk kedden, pénteken és vasárnap közlekedik. Kedd reggel, tehát másnap 05. 46 perckor ment arra a "Csikkes" járat és ürítette az edényt, nylon fóliát cserélt valamint összeszedte a szétdobált hulladékot.

A köztisztasági szabálysértők elleni fellépés erélyesebb a hatósági eljárást vonhatna maga után. Érdemes lenne a vasútállomás térfigyelő kamerája felvételét megvizsgálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Természeti csodák a szegedi füvészkertben

Újszegedi olvasónk a szombati verőfényes napsütést kihasználva a szegedi füvészkertbe szervezett családi délutánt, ahol csodás képek születtek. Tovább olvasom