Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Szomszédünnep Szegeden

Szeged - A 2000-ben Párizsból induló kezdeményezésnek immár számos résztvevője van szerte Európában (2009-ben 9 millió ember 29 országban) és már több mint 30 ország vesz részt a Szomszédünnepben az egész világon.
2003-ban a Szomszédünnepet Franciaországon kívül már Belgiumban is megtartották - összesen három millió résztvevővel.

2005-ben már 450 európai városban ünnepeltek egyszerre 16 országban - közülük 13 európai uniós ország - s így az Európai Szomszédünnep közelebb hozta egymáshoz az európai polgárokat.

2010-ben közel 10 millió résztvevő és 1300 város és partnerszervezet csatlakozott az Ünnephez az egész világon, köztük Magyarországról elsőként Pécs is. A szomszédünnep célja, hogy a városokban, ugyanazon a szűk területen belül, mégis egymástól elszigetelten élő emberek, akik nap mint nap egymás mellett szállnak be az autóba munkába induláskor, akiknek egy iskolába járnak a gyermekeik, akik ugyanabban a parkban futtatják a kutyáikat, akik minden nap ugyanabban a boltban vásárolnak be munka után - egyszóval a szomszédok, akik látásból már jól ismerik egymást, szót váltsanak egymással.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

2011-ben már az ország számos települése csatlakozott a rendezvényhez, Szegeden 7 helyszínen gyűltek össze a szomszédok.
A Tisza Palotában 70 lakó élvezve a szép időben a finom ételeket-italokat és a kellemes harmonika zenét. A házban lakó Pick játékosok is csatlakoztak a rendezvényhez - írta olvasó-tudósítónk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Campions! Exkluzív képriport Messiék ünnepléséről Barcelonából

Szombaton még a Wembley gyepén csodálhattuk őket, vasárnap már otthon hozsannázták David Villáékat. Tudósítónk ott volt Barcelonában az ünnepség kellős közepén. Tovább olvasom