Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Te is állsz néha tilosban: legalább volt mit meggyónni az éjféli misén

Szeged – Olvasó-tudósítónk szenteste a gyönyörűen kivilágított Szegedben gyönyörködött, de a dómnál nagyon elkeseredett. Szerencsére lefotózta, mitől lett szomorú.
„Szenteste úgy döntöttünk a barátnőmmel, éjfélkor bemegyünk a városba gyönyörködni egy kicsit a szép esti fényekben. Sétáltunk a Széchenyi téren, a Kárász utcán, a Tisza Lajos körúton, és elmentünk a Dóm térre is. Ahol a Somogyi-könyvtár előtt láttuk ezt a három autót... Nem értem, hogy egyes divatkatolikusok miért gondolják úgy, hogy azért mert évente egyszer, az éjféli misén megmutatják magukat a dómban, joguk van behajtani a sétáló övezetbe – gyanítom a többi misére nem járnak, vagy ha igen, nem így parkolnak, mert már elvitték volna az autójukat. Megnéztük a táblákat az Eötvös és a Somogyi utcánál is: semmi nem engedélyezi, hogy az éjféli mise ideje alatt parkolni lehessen a könyvtár előtt. Legalább volt mit meggyónniuk. Az is rendben van, hogy Isten ezt is megbocsátja, de azért mégsem kellene egyeseknek mindent megengedni maguknak! A képek egy picit életlenek, nem volt nálam állvány, anélkül pedig csak erre képes a gépem" – írta e-mailjében Kiss-Péter Kornél.

Te is állsz néha tilosban: még az éjféli mise idején is. Fotó: Kiss-Péter Kornél (galéria)

Reméljük, ettől még romantikusan, békésen, meghitten telt olvasónk estéje, ám az tény, azért mert karácsony van és éjféli misére jöttünk, még meg lehetne szabályosan állni.

Olvasóink írták

66 hozzászólás
 • 66. DayDOG 2012. január 16. 09:59
  „a kedves tudósítónak is igazán színes lehet az élete....Szent Este ez a legnagyobb bajod,h hogy parkol ez a 3 autó??? mond már meg,h Szent Este éjfélkor kit és miben akadályoznak? hmmm? vagy csak az irigységed fotóztatja veled az ilyen szép dögöket, és aztán azzal nyugtatod magad,h "nem is kellene nekem ilyen,mert ilyeneket csak bunkók vesznek"? szánalmas a "Kedves" Tudósító meg az ilyen cikkekhez hozzászóló szürke kishitű nyárspolgárok nagyrésze...irigykedjetek csak :) esetleg a véletlen hozta össze ezeket az autókat és mondjuk indokolt volt,h ott parkoltak....jah de várj...nem lehet...bmw-ben,audi-ban nem nagyon ülhet mozgássérült,beteg ember....kicsit gondolkodjatok már el magatokon,és a saját házatok portáját tartsátok rendben... úgy talán előbb utóbb ti is olyanok lesztek,akinek a kocsiját fényképezik az irigyek.... ;)”
 • 65. macs 2011. december 28. 12:54
  „65. és azért se, mert a szabálytalankodókat védjük.”
 • 64. man 2011. december 27. 11:53
  „64. Morálisan bizonyosan nem vagyunk Európában, ha az ilyen feljelentgetőket éltetjük.”
 • 63. macs 2011. december 27. 11:06
  „Olvasva a hozzászólásokat kicsit elkeseredtem. Aki szóváteszi, hogy nem tartjuk be a szabályokat, az spion. Karácsony ünnepén, a szeretet jegyében nyugodtan hágjuk át a törvényeket. Aki drága autó tulajdonosa az ne foglalkozzon a parkolásra vonatkozó szabályokkal.
  Mi csak földrajzilag vagyunk Európánban, sajnos!”
 • 62. eleonóra 2011. december 27. 09:46
  „8.grossborn
  Igaza van ! Én Suzukival szállítottam orvosi rendelőbe ! súlyosan mozgáskorlátozott hozzátartozómat , ami ráadásul szinte megközelíthetetlen / Szt. István tér / ,amig bekísértem a beteget már le is fotóztak és 30.000.- Ft-ra büntettek rokikártya kinn volt.
  Már gyűjtök egy jó nagy kocsira / ami persze sose lesz /.”
 • 61. man 2011. december 27. 04:01
  „60. Eloszor maguk ele tartsanak tukrot.”
 • 60. Elégvoltérted? 2011. december 27. 02:09
  „55. fili-busz 2011.12.26. 11:38

  Az ismerősöd így járt, meg nyilván sokat értett a kocsikhoz, ahogy te is írtad, csak villogni vette, akkor az ilyen meg is érdemli. Ennyi. Igenis lehet normális kocsit, kevés pénzért venni és abban igazad van, hogy nem olcsó fenntartani, dehát prémium márka, mit vár az ember.
  Az emberek viselkedése igenis függ attól (IS!!!), hogy mennyi pénze van. Mert nem hiszem, hogyha nyomorogsz és nem tudod megadni a családodnak a dolgokat, akkor te majd betartod a szabályokat (egytől egyig!!!), meg hagyom hogy az állam ott vágjon meg ahol csak tud.
  Az eredeti témára visszatérve! Ahogy már elmondták egy páran is. Nagyon nagy király a tudósító, hogy ilyenekkel foglalkozik Szenteste. Sok vizet zavart az a 3 parkoló autó ott. Jóhogy nem öntötte le kromofággal. Micsoda dolog ez, pfújj!!!”
 • 59. lilongwe 2011. december 26. 20:03
  „ZúzÓ...én örülnék, ha több ilyen "spion" lenne...ráfér az elbunkósult emberiségre egy kis tükör...”
 • 58. ZúzÓ 2011. december 26. 16:57
  „Még az a jó , hogy spionjaink, még Karácsonykor sem pihennek.”
 • 57. man 2011. december 26. 16:41
  „55.
  Szerencsére a példádban olvasható emberi hülyeség nem mindenkire evidencia.”
 • 56. Zsoltee0716 2011. december 26. 13:34
  „Ezekszerint szarjuk le a szabályokat, nekem legalább is ez jön le a legtöbb hozzászolótól).

  Megnézém ha esetleg egy utcát(sgt., krt., stb) lezárnának, mert egy autó tilosban áll mit szólna hozzá a többi közlekedő.

  Érdekes az Éjféli misére a busz ide miért nem jöhetett akkor be?”
 • 55. Zsoltee0716 2011. december 26. 13:27
  „Lehet valamelyik <moderálva> politikusé. Mert nem igen hiszem, hogy a nagy fiúk a templomba járnának:)”
 • 54. fili-busz 2011. december 26. 11:38
  „"Nem, nem szoktam külföldön szabálytalankodni. És nem tudom milyen okoskodásról beszélsz. Egyébént meg, Londonban is az jár BMW!-vel (nem BNW ahogy te írtad) aki akar..."

  Ez megint egy sznób,demagóg féligazság. Eléggé jól ismerem az ottani viszonyokat.
  Egy ismerős vett (olcsón) egy ilyen autót...villogni...mégis csak menő itthon azt mondani, hogy kint ezzel jár.
  Két hónap után, miután a vételár(!!!) többszörösét költötte rá(karbantartásra), eladta,mert a (sz@rpucolásért járó) minimál bérből nem futotta.
  Ott is eléggé drága fenntartani egy ilyen márkát.

  "... Azt akartam ezzel mondani, hogyha az emberek elegendő fizetést kapnának, akkor nem lennének ennyire ´klimaxosak´, mint TE is és talán betartanák a szabályokat. Mivel ekkora nyomorúság van, ezért mindenki sza**k bele az egészbe, mert minek zavartassa magát, úgyse lesz jobb...."

  Ezt megint csak nem igaz. Az ember viselkedése nem pénztárca függő, hanem "ész" kérdése, mint ahogy az ideírt kommentek is!!!!!!!
  Lásd a korábbi londoni közlekedésről írtakat.”
 • 53. lila 2011. december 26. 10:55
  „Ez az e-mail tele van rosszindulattal.A Tudosítónak inkább a templonba kellett volna bemennie, nem pedig körülötte ólálkodnia!Lehet, hogy akkor egy fejcsóválás is megtette volna.”
 • 52. Elégvoltérted? 2011. december 25. 23:26
  „23. nemecsekerno_007 2011.12.25. 13:53
  Nem, nem szoktam külföldön szabálytalankodni. És nem tudom milyen okoskodásról beszélsz. Egyébént meg, Londonban is az jár BMW!-vel (nem BNW ahogy te írtad) aki akar.”
 • 51. Elégvoltérted? 2011. december 25. 23:18
  „27. Ebgondolat 2011.12.25. 14:44

  Örülj, hogy amit te írsz nem zagyvaság. Azt akartam ezzel mondani, hogyha az emberek elegendő fizetést kapnának, akkor nem lennének ennyire ´klimaxosak´, mint TE is és talán betartanák a szabályokat. Mivel ekkora nyomorúság van, ezért mindenki sza**k bele az egészbe, mert minek zavartassa magát, úgyse lesz jobb.”
 • 50. anulla 2011. december 25. 23:03
  „Nagyon egyszerű a dolog! Az olvasók által készített fényképen látszik a pontos hely, és rendszám akkor a rendőrség elfogadja és eljárást indít ellene ha a felvételt valaki eljuttatja nekik. Lásd valóságsó szereplők vezetés közben felvétel alapján is eljárást indítottak.”
 • 49. fili-busz 2011. december 25. 21:36
  „Pár információ a "bezzeg Anglia"-ázóknak és az itthoni hőzöngőknek.
  A héten egy is egy ismerősőm tért haza Angliából, mert csúnyán meglepődött. Nem ezt várta.

  "...Költségtakarékossági intézkedései keretében kétezer munkahelyet számol fel a BBC a következő öt évben - jelentette be csütörtökön a brit közszolgálati médiatársaság vezetője..."

  "...A brit közalkalmazottak jelentős része jelenleg 60 éves korában teljes állami nyugdíjra jogosult, ám az általános állami nyugdíjra jogosító korhatár 2020-ra a konzervatív-liberális kormánykoalíció tervei szerint egységesen 68 év lesz a közszolgálati és a versenyszférában egyaránt...George Osborne brit pénzügyminiszter mindemellett éppen a sztrájk előtti napon jelentette be, hogy az eredetileg tervezett 400 ezer helyett a kormány 710 ezer fős leépítést kíván végrehajtani a közszférában a 2015-ig tartó parlamenti ciklus végére..."”
 • 48. fili-busz 2011. december 25. 21:35
  „"A brit családok 14 százaléka kritikusan el van adósodva. Több mint 340 000 család lakik olyan körülmények között, amely tarthatatlan: nincs fürdőszoba, nincs a lakásban wc, és magas az egy négyzetméterre jutó családtagok száma - vagyis szűkösen férnek el a házban vagy lakásban.

  A kutatásból az is kiderül, hogy 2,1 millió brit fiatal szegénységben él, annak ellenére, hogy egyik vagy mindkét szülője dolgozik "

  http://www.delmagyar.hu/noi_oldal/a_britek_rosszabbul_elnek_mint_szomszedaik/2233636/

  "...A brit társadalom leggazdagabb tíz százaléka tizenkétszer annyit keres, mint a legszegényebb 10 százalék, ami jelentős növekedést jelent a jövedelemeloszlás egyenlőtlenségében az elmúlt 20-25 évhez képest..."

  "...Az angolok ugyanilyen attitűddel viseltetnek tágabb környezetük iránt is. A régi házak előbb voltak, mint a járművek, ezért aztán az utcák girbegurbák és keskenyek. Éppen ezért Angliában a gépkocsival való közlekedés komoly türelemjátéknak számít. Az utakon teljes a káosz a nap minden órájában, mégsem ingerlékeny vagy nyomja a dudát senki. A négyzethálós utcaszerkezet hiánya miatt tájékozódó-képességünk hamar cserben hagyhat minket, és szinte garantált, hogy nem oda lyukadunk ki, ahova indulni készültünk.

  Ami a parkolást illeti, az kész röhej. Teljesen hétköznapi dolognak számít például, hogy 3-4 méteres fűsáv vagy virágágyás van az utak mentén (ezért tetemes önkormányzati adót fizet az ember), miközben az autók sehol sem tudnak megállni. A parkolók és a hely hiánya viszont nem kevésbé ironikusan egy újabb extra bevétel a kormánynak, mert a parkolásért mindenhol fizetni kell (még az erdőben is). Csalni pedig nem lehet, mert minden 500 méteren van egy parkolólóőr, aki nem csak megvesztegethetetlen, hanem azonnal büntet..."

  http://life-style.hu/hirek/2011/6/22/20110622_anglial_elet_beszamolo”
 • 47. info 2011. december 25. 21:35
  „Ami már itt megy, ez sz@rfűrészelés, de nagyon megtanultátok!”
66 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lehet megunni: Swing Szeged a 2-esen

Állandó olvasó-tudósítónk a Rókusi körúton üldözte a 100-ast, amely tett egy tiszteletkört az új vonalon. Tovább olvasom