Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Tesztüzem: újra jár a franciahögyi midibusz

Egy leégett alkatrész miatt nem járt Szegeden a franciahögyi midiszbusz szerdán és csütörtökön - gyorsan megjavították, azóta újra elindult.

Olvasó-tudósítónktól kaptuk ezt a fotót, amit ebéd előtt készített Franciahögyön. Mint látható, újra jár az ideiglenesen kidőlt midibusz, vagyis, ahogy az üzemeltető SZKT második embere ígérte, hamar megjavították. Ilyen ez a tesztüzem!

Ebéd előtti kép a midibuszról. fotó: olvasó-tudósító
Péntek ebéd előtti kép a midibuszról.
Fotó: olvasó-tudósító

Korábban írtuk:

Csütörtökön reggel Nemes Lászlótól, az SZKT igazgatóhelyettesétől megtudtuk, hogy az alkatrésszel már megérkezett a gyártó, a midibuszt szerelik és várhatóan még ma üzembe áll. Hangsúlyozta, ez tesztüzem, amiben a jármű akar el is romolhat, s ezért nem nincs menetrend hirdetve és ezért ingyenes a járat.

Korábban írtuk:

Információink szerint leégett a midibusz egyik alkatrésze, ezért az üzemképtelenné vált, s egyelőre nem tudni, mikor indulhat újra a járat.

Korábban írtuk:

Mi is kipróbáltuk a Franciahögyön hétfő óta közlekedő midibuszt, s megállapítottuk, alig használják az utasok. Lehet, hogy az illetékesek is megállapították, mindenesetre olvasó-tudósítónk már nem tudott felszállni a járatra. Helyette táblát talált a megállóban.

Ennyi? Fotók: olvasó-tudósító
Ennyi? Fotó: olvasó-tudósító


Megírtuk, a jármű reggel 7 és este 8 óra között jár, félóránként. A busz akkumulátorainak feltöltése napi 44 ezer forintba, azaz az egy hónapos próbaútra 1,2 millió forintba kerül.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy dél felől érkező gép csalta ide a Gripen darazsat?

Látogatónk le is fotózta a Szeged fölött járt Gripent. Tovább olvasom