Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 09. 05. szombat - Viktor, Lorinc

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Tudósító - olvasóink küldték > Vasasabb a szegedi víz, mint két éve? - A vízmű válasza

Vasasabb a szegedi víz, mint két éve? - A vízmű válasza

Szombat este olvasó-tudósítónk, Géza bekapcsolta a hálózati vízzel néhány napja feltöltött medence szivattyúját, s reggelre meglepően barna lett a szűrője.

Tudósítónktól - 2013.07.07. 11:03
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
- A Szegedi Vízmű Zrt. arra kéri a lakosságot, hogy ha valamilyen hibát, vízminőségi problémát tapasztalnak, akkor azt a 62 420-155, 06/80 82 88 82 hibabejelentő számokon jelezzék a pontos cím megadásával - hívja fel a figyelemet olvasónk észrevétele kapcsán Balaton Krisztina a
Szegedi Vízmű Zrt. kommunikációs vezetője. 

"Amennyiben hálózat tisztítási, vagy meghibásodás (pl. csőtörés) miatti javítási munkálatokat végeztünk a bejelentési hely körzetében, az okozhatja a sárgás elszíneződést, de ennél többet csak a pontos cím ismeretében tudunk mondani!"

- A tisztítás következtében a vezetékekben a víz áramlási iránya és sebessége megváltozik, ezért a víz átmenetileg zavarossá, barnás árnyalatúvá válhat. Ilyenkor többnyire a vízben fellelhető, és a vezetékek falán lerakódott vastartalom okozza az elszíneződést, azonban ez az egészségre nem ártalmas - hangsúlyozza Balaton Krisztina.

"Hálózattisztítás esetén felhívjuk az adott körzetek lakóinak a figyelmét szórólapokon, illetve a Társaság honlapján megjelenő, vagy a helyi médiának kiküldött tájékoztató anyagokban, rendkívüli eseteknél erre nincs időnk (pl. csőtörés javítása, utána hálózat fertőtlenítés, öblítés).
A szűrő elszíneződését a nem megfelelő karbantartás is okozhatja!"

Korábban írtuk:

Évekig kútvízzel töltötte fel puha falú medencéjét olvasó-tudósítónk, Géza, ám kéthetes folyamatos – és elektromos szivattyús – szűrés és temérdek vegyszer kellett ahhoz, hogy lássa nagylábujján a bütyköket, ha beleállt a medencébe.

– Tavaly és az előtt már a jó drága, csatornadíjas hálózati víz mellett döntöttem, rendben is volt minden, sokkal kevesebb vegyszerrel és szűréssel az egész nyarat kibírta a víz, kisebb utántöltésekkel – írta. Búcsút intett tehát a jó vasas petőfitelepi kútvíznek, ami kalocsai katonakorára emlékeztette.

Idén is feltöltötte a medencét, ám az első néhány órás szűrés után jóval barnábbnak látta a filtert, mint tavaly vagy 2011-ben. Szombat (tegnap) este azután bekapcsolta a szivattyút, s reggelre bizony kifejezetten mocskos lett a szűrője.

Szűrés után - vasasabb, mint 2 éve? Fotók: olvasó-tudósító
Szűrés után - vasasabb a víz, mint 2 éve?
Fotók: olvasó-tudósító

– Mindent úgy csináltam, mint az előző két évben, talán az algaölőből löttyintettem egy kicsit többet az előírtnál, de nem gondolnám, hogy az algák ilyen gyorsan és kávébarnán halnak. Vasárnap reggelre a filter úgy nézett ki, mint amikor az ingyen kútvizet szűrtem vele – írja, hozzátéve, úgy tűnik, vasasabb a víz, mint két éve. „Vagy én csinálok valamit nagyon rosszul, mert arra gondolni sem merek, hogy a hónap elejétől a vízdíjra is érvényes rezsicsökkentés miatt nagyobb lyukúra cserélte volna a szűrőt a vízügy."

Al elmosott filter.
Az elmosott filter.

Így vasárnap délidőben nem igazán tudunk segíteni Gézának – mégsem vagyunk vízügyi szakportál –, ám megígértük neki, hétfőn rákérdezünk az illetékeseknél. Addig is várjuk olvasóink véleményét, mit csinálhatott másképpen Géza, mint tavaly, vagy az előtt?
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

123456 következő >> végére >>> 51 hozzászólás
Moderálásra küldöm 51. Légiós 2013.07.23. 18:40

ha szar a viz miért kell mégis sokat fizetni érte ????

Moderálásra küldöm 50. tattaratta 2013.07.22. 16:10

Az biztos,hogy rosszabb.Tavaly kiengedtem 5 m? vizet a medencébe az szép is maradt.De az idei szezonban már 1 óra múlva bebarnult mintha fúrt kútból szivattyúztam volna fel.És igen csak vas ízű is... (Újszentiván)

Moderálásra küldöm 49. tirpák 2013.07.18. 15:03

az a durva hogy ha lefürdök a szegedi csapvízben utána ragad a bőröm ha megfűrdök a mocskos tiszában utána selymes a bőröm lehet ráállok a tiszavízre

Moderálásra küldöm 48. uborka 2013.07.15. 16:20

Még hogy, de milyen büdös. Ez bizony nem a műtrágyától van, hanem a feljövő víz, így olcsóbb és többért lehet eladni .

Moderálásra küldöm 47. rezesfutrinka 2013.07.12. 11:46

Géza, az ott parlagfű az udvarodban?

Moderálásra küldöm 46. SP 2013.07.10. 12:47

44
OK.

Moderálásra küldöm 45. szabójóska 2013.07.10. 11:32

35.történész
A 90 évesek jó lenne ha arra gondolnának életük során mennyi műtrágya ,mosószer és növény-védőszer meg egyéb vegyi-anyag került a talaj felső rétegeibe.Én azt ajánlanám vizsgáltassák meg a vizeiket, aztán mondják csak ,hogy jó.

Moderálásra küldöm 44. Emberségetavilágnak 2013.07.10. 05:45

Kösz SP.!

Moderálásra küldöm 43. zorba5 2013.07.09. 17:41

szerintem a szegedi víz nagyon jó, nemcsak az íze hanem a beltartalmi értékei is. pl sok nagyvárosban ittam de agyonklórozzák, itt nem. Ha nem lenne a határérték fölött kicsit az NH4 tartalma akkor ásványvízként lehetne forgalmazni.
Egyébként jót röhögök az ásványvizet zsugorkartonszámra a cipelőkön mert semmivel nem isznak egészségesebbet mintha csapvizet innának. Sőt a PET (poli-etilén-tereftalát) palackból (- jó a név mi?) hát vannak sejtéseim mi oldódik bele a palack vizébe, miközben álldogál az ABC polcán.
Igyunk csapvizet, olcsó és jó. Az kis vas(III) nem gond.

Moderálásra küldöm 42. SP 2013.07.09. 14:22

41.

""A legkorszerűbb vízórák ugyanis
nagyjából ötven százalékkal pontosabbak a napjainkban általánosan használatos óráknál.""

http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/pontosabb_vizorak_kisebb_szamlak_/2040676/


51 hozzászólás123456 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...