Délmagyar logó

2015. 10. 07. szerda - Amália 12°C | 20°C

Veszélyes ˝őrző-védő˝ egy élelmiszermulti kijáratánál

Ha egy kilépő kisgyerek arcától 14 centire hirtelen ott egy viszonylag méretes kutyapofa, abból akár maradandó sérülés is lehet.
Sajtos parizert és táblás mogyorós csokoládét akciózott minap egy lakótelepi élelmiszermulti, így olvasó-tudósítónk is kerékpárra pattant. Mostanában már mindig nála van fényképezni is tudó – még nem okos – mobiltelefonja, így megörökítette, amint egy méretes kutyus "őrző-védő" szerepkörben tevékenykedett a kijáratnál.

Fotók: olvasó-tudósító
Fotók: olvasó-tudósító

Olvasónk nagy kutyabarát, kedvence többször is szerepelt már portálunkon, ezt a szituációt azonban nem kedvesnek, sokkal inkább veszélyesnek találta. Túl közel kötötte ugyanis gazdája az állatot a fotocellás kijárathoz - bár nagyobb ijedtséget nem tapasztalt, azért túl sokan nem kezdték el simogatni a kutyát.


– Lehet, hogy ez az eb a világ legbékésebbje, és már minden törzsvásárló ismeri, de ha egy kilépő, éppen csak járni tudó kisgyerek arcától 14 centire egyszerre csak ott egy viszonylag méretes kutyapofa, abból egy életre szóló „tragédia tud lenni". Ha meg kölcsönösen egymásra ijesztenek, akkor maradandó sérülés is – írta. Ezzel együtt, az élet szép, a tavasz is megérkezett, de semmivel sem kevésbé szebb, ha 8 méterrel arrébb köti ki egy fához gazdája a kutyát, amíg ő napi vagy éppen akciós bevásárlását intézi a boltban.

123456789... következő >> végére >>> 106 hozzászólás
Moderálásra küldöm 106. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013.05.04. 08:54

Ez nem a kereszttöltés utca melletti spar? Mert ha igen akkor a kutyi már velem is próbált haverkodni XD

Moderálásra küldöm 105. Roland1000 2013.04.18. 22:47

Howatowabb! Akkorát nevettem a 103. kommenteden, hogy még a könnyem is kicsordult.XDDD Köszi!

Moderálásra küldöm 104. howatowabb 2013.04.18. 19:37

No, még csak annyit, hogy bizony szerencse, hogy ezen kutyafajta olyan békés természetű! Most nézem, hogy lett volna mitől begorombulnia! Ott áll Ördög Nócika, csupa természetes pózban, talpig vigyorban, kutya- emberhergelő pózban! Hogy ezt még senki nem fordította meg! Fúúú! Hogy irritál engem ez a nő! S minden nap, ha sp- ba megyek ott vicsorog! Jaj!

Moderálásra küldöm 103. howatowabb 2013.04.18. 19:28

98. info
Kedves! Ugye tudod, hogy mekkora eget rengető ostobaságot írtál ismét! Ha eleddig nem vetemedtél ( a hozzászólásodból arra engedek következtetni, hogy nem) kutya vásárlásra, kérlek az eb érdekében ezután se tedd! Mert még végül csupasz kézzel szednéd a sz@..rt, nemcsak beszélnéd azt! Akkor ezek után elindulva, mindenkitől az ajtóban kellene kérni az eü. könyvet, hogy bemehet-e, vagy csak csúzlival lövik ki majd neki a táplálékot! Tbc, fertőző mittudoménmicsoda, himlő, takonykór, fo..ós- hányós,aids, meg ki tudja mikkel mennek az embertársaid vásárolni, de a´ kutyás´, ahogy említed, no az a fertőzés gócpontja! Hidd el, aki kutyát tart, még lehet higiénikusabban él, mint a többség, épp az állattartás miatt! Ja! És ZACSKÓVAL szed kakit, de NEM fogja azt meg!

Moderálásra küldöm 102. nitrousoxide3 2013.04.16. 11:19

Ja, azt meg már nem is említem, hogy a kép még előző hét szombatján készült, és az írója egy hétig próbálta megalkotni ezt a nagyvolumenű és szakmailag teljesen korrekt cikket... -.-

Moderálásra küldöm 101. nitrousoxide3 2013.04.16. 10:51

Na akkor hogy mindent tisztázzunk, és megnyugodhasson mindenki!!!...

A kutyus is, és gazdája is nagyon kedves barátaim! Nekem is ugyanilyen fajtájú kutyusom van, GOLDEN RETRIEVER! A képen látható kutyus valóban jámbor jószág, és amúgy a családjukban egy kisgyerek mellett él, aki naphosszat nyúzza, szóval türelme az van.
A gazdája azért kötötte az ajtó mellé, mert nem volt hely a kukánál, az ajtótól messzebb, mert oda már egy másik eb volt kikötve, amit persze nem fotóztak le! Messzebb azért nem szerette volna kikötni, mert félt, hogy ellopják... (mert amúgy ez egy ,,csodás" környék -.-)
Ő maga is tudja, hogy nem oda kellett volna, de sietett dolgozni és még be kellett ugornia, hogy délután legyen mit enni a családnak. Időtakarékosságból kötötte össze a sétát a vásárlással.
Akik ismerik a kutyát, nagyon szeretik, legyen az járni alig tudó, vagy idős ember.
Ami pedig a gyerekeket illeti... elsősorban a szülők szokták a riadalmat kelteni a gyerekben azzal, hogy rángatják és… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 100. bessy 2013.04.16. 07:58

Ja! Bocsi azt kifelejtettem, ez a teremtmény nem örző-védő! SEGITŐ kutya! És van különbség!

Moderálásra küldöm 99. bessy 2013.04.16. 07:51

Mivel előttem sok okos dolgot leírtak, én a saját véleményemet írom le. Lehet, hogy nincs a kutyán elségjelzés, az is lehet, hogy tényleg rossz helyre volt kötve. De:. A gyerek nem ijed meg, hacsak a szülő nem. Tragédia semmiképp se lesz belőle, ez a kutya igen nagy valószínűséggel akkor se harap meg, ha rákényszeríted. Sajnos van egy olyan nagyon nagy gond ebben az országban, hogy sem a kutyákat, sem a sérülteket, sem a betegeket, azok mozgását, tulajdonságát, stb, nem ismeritek ezért vannak azok az ökör írkálások a cikkben. Ha a gyerek lép a kutyához csak annyi történik, hogy körbenyalja a kutya. És ettől higyjétek el, csak jobb lesz mindkettőnek. Nem fog a gyereknek annyi bajt okozni, mint a boltban vett akciós párizsi. Szivem szerint mellékelnék képet, hasonló helyzetben hogyan reagál állat és gyerek. Mellesleg a gazdája egészen biztos, hogy tudta ez a kutya senkit sem fog bántani!!!!!!!!! Mivel nem először van ez az egyed ide kikötve, ebben bárki biztos lehet. Valaki itt írta… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 98. info 2013.04.16. 06:33

Nem a kuka mellett a helye, az biztos de a gazdáját lehet okolni, hiszen ebe sétáltatása közben ne menjen vásárolni-kiírni az üzletek elé nem lehet a kutyát kikötni ! Fene nagy higiéniáról beszélnek egyesek és ha bemegy az üzletbe a ´kutyás (amivel a játszótéren a kutyájagumiját szedte) koszos kezével összefogdos minden árufélét nézelődés közben. Szégyen!

Moderálásra küldöm 97. SP 2013.04.16. 00:06

Az nem ijed meg
a kutyustól, aki ismeri a fajtákat.

És mi van
azokkal, akik nem ismerik? Azok többen vannak.


106 hozzászólás123456789... következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Nyomokban felfestést tartalmaz

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!