Délmagyar logó

2016. 09. 27. kedd - Adalbert 10°C | 20°C

Veszélyes ˝őrző-védő˝ egy élelmiszermulti kijáratánál

Ha egy kilépő kisgyerek arcától 14 centire hirtelen ott egy viszonylag méretes kutyapofa, abból akár maradandó sérülés is lehet.
Sajtos parizert és táblás mogyorós csokoládét akciózott minap egy lakótelepi élelmiszermulti, így olvasó-tudósítónk is kerékpárra pattant. Mostanában már mindig nála van fényképezni is tudó – még nem okos – mobiltelefonja, így megörökítette, amint egy méretes kutyus "őrző-védő" szerepkörben tevékenykedett a kijáratnál.

Fotók: olvasó-tudósító
Fotók: olvasó-tudósító

Olvasónk nagy kutyabarát, kedvence többször is szerepelt már portálunkon, ezt a szituációt azonban nem kedvesnek, sokkal inkább veszélyesnek találta. Túl közel kötötte ugyanis gazdája az állatot a fotocellás kijárathoz - bár nagyobb ijedtséget nem tapasztalt, azért túl sokan nem kezdték el simogatni a kutyát.


– Lehet, hogy ez az eb a világ legbékésebbje, és már minden törzsvásárló ismeri, de ha egy kilépő, éppen csak járni tudó kisgyerek arcától 14 centire egyszerre csak ott egy viszonylag méretes kutyapofa, abból egy életre szóló „tragédia tud lenni". Ha meg kölcsönösen egymásra ijesztenek, akkor maradandó sérülés is – írta. Ezzel együtt, az élet szép, a tavasz is megérkezett, de semmivel sem kevésbé szebb, ha 8 méterrel arrébb köti ki egy fához gazdája a kutyát, amíg ő napi vagy éppen akciós bevásárlását intézi a boltban.

Olvasóink írták

106 hozzászólás
 • 106. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2013. május 04. 08:54
  „Ez nem a kereszttöltés utca melletti spar? Mert ha igen akkor a kutyi már velem is próbált haverkodni XD”
 • 105. Roland1000 2013. április 18. 22:47
  „Howatowabb! Akkorát nevettem a 103. kommenteden, hogy még a könnyem is kicsordult.XDDD Köszi!”
 • 104. howatowabb 2013. április 18. 19:37
  „No, még csak annyit, hogy bizony szerencse, hogy ezen kutyafajta olyan békés természetű! Most nézem, hogy lett volna mitől begorombulnia! Ott áll Ördög Nócika, csupa természetes pózban, talpig vigyorban, kutya- emberhergelő pózban! Hogy ezt még senki nem fordította meg! Fúúú! Hogy irritál engem ez a nő! S minden nap, ha sp- ba megyek ott vicsorog! Jaj!”
 • 103. howatowabb 2013. április 18. 19:28
  „98. info
  Kedves! Ugye tudod, hogy mekkora eget rengető ostobaságot írtál ismét! Ha eleddig nem vetemedtél ( a hozzászólásodból arra engedek következtetni, hogy nem) kutya vásárlásra, kérlek az eb érdekében ezután se tedd! Mert még végül csupasz kézzel szednéd a sz@..rt, nemcsak beszélnéd azt! Akkor ezek után elindulva, mindenkitől az ajtóban kellene kérni az eü. könyvet, hogy bemehet-e, vagy csak csúzlival lövik ki majd neki a táplálékot! Tbc, fertőző mittudoménmicsoda, himlő, takonykór, fo..ós- hányós,aids, meg ki tudja mikkel mennek az embertársaid vásárolni, de a´ kutyás´, ahogy említed, no az a fertőzés gócpontja! Hidd el, aki kutyát tart, még lehet higiénikusabban él, mint a többség, épp az állattartás miatt! Ja! És ZACSKÓVAL szed kakit, de NEM fogja azt meg!”
 • 102. nitrousoxide3 2013. április 16. 11:19
  „Ja, azt meg már nem is említem, hogy a kép még előző hét szombatján készült, és az írója egy hétig próbálta megalkotni ezt a nagyvolumenű és szakmailag teljesen korrekt cikket... -.-”
 • 101. nitrousoxide3 2013. április 16. 10:51
  „Na akkor hogy mindent tisztázzunk, és megnyugodhasson mindenki!!!...

  A kutyus is, és gazdája is nagyon kedves barátaim! Nekem is ugyanilyen fajtájú kutyusom van, GOLDEN RETRIEVER! A képen látható kutyus valóban jámbor jószág, és amúgy a családjukban egy kisgyerek mellett él, aki naphosszat nyúzza, szóval türelme az van.
  A gazdája azért kötötte az ajtó mellé, mert nem volt hely a kukánál, az ajtótól messzebb, mert oda már egy másik eb volt kikötve, amit persze nem fotóztak le! Messzebb azért nem szerette volna kikötni, mert félt, hogy ellopják... (mert amúgy ez egy ,,csodás" környék -.-)
  Ő maga is tudja, hogy nem oda kellett volna, de sietett dolgozni és még be kellett ugornia, hogy délután legyen mit enni a családnak. Időtakarékosságból kötötte össze a sétát a vásárlással.
  Akik ismerik a kutyát, nagyon szeretik, legyen az járni alig tudó, vagy idős ember.
  Ami pedig a gyerekeket illeti... elsősorban a szülők szokták a riadalmat kelteni a gyerekben azzal, hogy rángatják és lökdösik, hogy még csak ne is lássa a gyerek mivel áll szemben. Gyakran tapasztalom, hogy a gyerek nem is fél, a szülő viszont igen, és ráveti magát a gyerekre, hogy ne simogassa a kutyát mert megharapja, és nem érdekli, hogy mit mondok én, a gazdi. A gyerek persze megijed és üvölt, az én kutyám meg a gyerektől ijed meg, mert nem tudja hol a veszély, és ezerrel menekülni kezd a közeléből, mögém bújva. Szóval ennyit erről...”
 • 100. bessy 2013. április 16. 07:58
  „Ja! Bocsi azt kifelejtettem, ez a teremtmény nem örző-védő! SEGITŐ kutya! És van különbség!”
 • 99. bessy 2013. április 16. 07:51
  „Mivel előttem sok okos dolgot leírtak, én a saját véleményemet írom le. Lehet, hogy nincs a kutyán elségjelzés, az is lehet, hogy tényleg rossz helyre volt kötve. De:. A gyerek nem ijed meg, hacsak a szülő nem. Tragédia semmiképp se lesz belőle, ez a kutya igen nagy valószínűséggel akkor se harap meg, ha rákényszeríted. Sajnos van egy olyan nagyon nagy gond ebben az országban, hogy sem a kutyákat, sem a sérülteket, sem a betegeket, azok mozgását, tulajdonságát, stb, nem ismeritek ezért vannak azok az ökör írkálások a cikkben. Ha a gyerek lép a kutyához csak annyi történik, hogy körbenyalja a kutya. És ettől higyjétek el, csak jobb lesz mindkettőnek. Nem fog a gyereknek annyi bajt okozni, mint a boltban vett akciós párizsi. Szivem szerint mellékelnék képet, hasonló helyzetben hogyan reagál állat és gyerek. Mellesleg a gazdája egészen biztos, hogy tudta ez a kutya senkit sem fog bántani!!!!!!!!! Mivel nem először van ez az egyed ide kikötve, ebben bárki biztos lehet. Valaki itt írta lentebb, hogy jobban kell tartani az emberektől. Ebben én is biztos vagyok sajnos!”
 • 98. info 2013. április 16. 06:33
  „Nem a kuka mellett a helye, az biztos de a gazdáját lehet okolni, hiszen ebe sétáltatása közben ne menjen vásárolni-kiírni az üzletek elé nem lehet a kutyát kikötni ! Fene nagy higiéniáról beszélnek egyesek és ha bemegy az üzletbe a ´kutyás (amivel a játszótéren a kutyájagumiját szedte) koszos kezével összefogdos minden árufélét nézelődés közben. Szégyen!”
 • 97. SP 2013. április 16. 00:06
  „Az nem ijed meg
  a kutyustól, aki ismeri a fajtákat.

  És mi van
  azokkal, akik nem ismerik? Azok többen vannak.”
 • 96. Roland1000 2013. április 15. 19:43
  „kedves queenmargareth1, nekem is van két gyerekem, és mindig jobban féltettem őket az emberek világától, mint a kutyusokétól. Értem én a te aggályaidat, de ez a kutyus, amelyik a képen van, ez kifezezetten édes, és a cikk írója nem általánosságban a kutyákról, hanem erről a kutyusról írta a cikket. Szerintem ezen a kutyuson látszik, hogy a gazdája nagyon szereti. Konkrétan lesír róla. Nem az agresszivitás, hanem az, hogy szeretve van, és hogy szelíd, mint a bárány. Természetesen köthette volna a gazdája hátrébb is, de szinte biztos vagyok benne - mint már írtam korábban -, hogy felelőssége teljes tudatában kötötte a bejárathoz ilyen közel. Talán féltette, és ott láthatta, amikor kinézett néha az ablakon, és talán nem gondolt a gyerekes anyukákra, és a picikre, meg a cikk írójára.

  Egy biztos, ha a cikk íróját nem is, de a kutyust nagyon megkedveltem. Ha találkozom vele, akkor biztosan hírességként üdvözlöm.:) Ne haragudj, nem az aggódástok gúnyolásának szántam az utóbbi mondatom, de szerintem nagyon aranyos ez a kutya.

  Egyébként, tényleg érdekes helyre van kikötve, mert talán még a közlekedők útját is elállhatná..., ha akarná..., de nem teszi...:)

  És igen: úgy jó.:) 5 méter sok, esetleg 3...? Szerintem az úgy korrekt.”
 • 95. queenmargareth1 2013. április 15. 15:53
  „85. Roland1000 2013.04.14. 23:59 ez a kákán csomókeresés volt.igen, a gyerek az én esetemben mellettem, vagy icipicit előttem van,volt sosem hátul loholt.a lényeget nem értetitek:nincs olyan állat amivel szemben fenntartás nélkül ne lennél, ha a gyermekedről van szó, igaz ez a macskára, igaz egy papagájra, egy törpenyúlra és emberre.ne tegyük a kutyát a bejárat elé ennyi.tegye messzebb, ha a dohányzást is be kell tartani akkor ezt az íratlan szabályt is be kellene tartani.legyen 5 m!Amúgy imádom az állatokat, egyszerűen nem volt más cikk vasárnapra.így jó?”
 • 94. Kaccat 2013. április 15. 14:33
  „Teljesen mindegy, hogy mennyire békés egy kutya, nem a bejáratba kell kikötni (ha egy autó parkol így, mindenki felháborodik)

  Azt mondjuk nem értettem milyen ingyen reklám ez, hogy még azt is leírták, hogy éppen mi volt akciós, és nincs kitakarva az üzletlánc neve...
  Enyje-benyje, ez így inkább bújtatott reklám, mint tényleges tudósítás...”
 • 93. vélemény 2013. április 15. 13:39
  „56. pachakuti 2013.04.13. 22:22 Az ilyen "tudósítónak" a szereplési vágya biztosan nagyobb az átlagosnál, de nagyon valószínűnek tartom, hogy nem ingyen"tudósít"!
  - Olyanról nem hallottál még, hogy egy munkatárs "tudósító"-nak kiadva magát bedob egy provokáló gumicsontot vagy ír egy olvasói levelet?
  Fő "nézettség" :)”
 • 92. vélemény 2013. április 15. 13:23
  „23. Ebgondolat
  Inkább szerepelni vágyás.
  Önmegvalósítás. :)”
 • 91. vélemény 2013. április 15. 13:16
  „18. nytro
  :))
  Tényleg nem okos csak mobil, mint a telefonja. :)”
 • 90. vélemény 2013. április 15. 13:10
  „"ez az eb a világ legbékésebbje, és már minden törzsvásárló ismeri, de ha egy kilépő, éppen csak járni tudó kisgyerek arcától 14 centire egyszerre csak ott egy viszonylag méretes kutyapofa, .. "
  - Ez csak feltételezés volt, mégis jellemző egyesek gondolatvilágára. :(
  A szereplési vágyhoz érdekes fantázia társult.”
 • 89. vélemény 2013. április 15. 13:04
  „Ez nem harcikutya, maximum egy kivénhedt veterán.
  Biztos, hogy 14 centiméter volt abban a pillanatban?
  Csak, hogy hiteles legyen a tudósítás. :)”
 • 88. sunnyluna 2013. április 15. 12:06
  „A média hatalma....

  Egyet értek azzal ,h a kutyákat nem közvetlenül a kijárat/bejárat elé kellene kötni.Sokan vannak akik félnek a kutyáktól.
  De ebben az esetben 1 bizonyos kutyáról van szó..Erről a vérengzős fenevadról, ez a fajtan naponta 200 embert harap meg ..vagy ahogy a humor nagy ágyúja monda vala (megcsíp, megharap, megöl)..ugyan már..
  Maximun 14 cm körbenyalja az arcod,ha nem azzal lene elfoglalva,h mi van a kosárban,táskában,szatyorban...
  Csak meg kell nézni az utolsó két képet(kicsit alaposabban) és feltenni pár kérdést.
  Vajon a kutya miért csóválja a farkát?
  Miért nem ugat,morog vagy áll fel a szőre?
  A néni miért nincs meg íjedve?
  MIlyen a kutya testtartása?
  Hány idegen kutyával találkoztál, láttál életedbe?
  És ebből hányat símogattál meg.?
  Hány db ilyen fajta kutya van a világon?
  És hányat harapott meg bárkit is?

  A bácsin látszódik ,h kikerüli a kutyust.(valamint a bal lába közelebb van az ajtó széléhez mint a következő képen a hölgy lába.)Magyarul a hölgynek a kezét tőböl le tudta volna harapni..

  Még egyszer mondom:Egyet értek azzal ,h a kutyákat nem közvetlenül a kijárat/bejára elé kellene kötni.
  De ez a cikk ebben a formában, erről a kutyáról alaptalan dolgot állít.Mert a világon nem harapott meg”
 • 87. TeeCee 2013. április 15. 08:34
  „Nehogymár bebizonyítsátok, hogy ez veszélytelen!
  Nem véletlenül van póráz és szájkosár-kötelezettség. Évekig dolgoztam kutyaiskolában, láttam és hallottam is meglepő dolgokat. Idegen kutya SOSEM biztonságos, max nagyon kevés az esélye, hogy történik valami. A fotócellás ajtón kirohanó, csakazértsem-fogadok-szót gyerek egy fagyival a kezében (azért a véres hurka nem valószínű) igenis lehet problémás a kutya szemszögéből nézve. BÁRMELYIKÉBŐL. Arról nem szólva, hogy akár macska is elrohanhat előtte, elég, ha csak a macskát akarja elkapni, de elmeszel egy nyugdíjast.
  Konkrétan: nincs 14cm, a kutya orra belóg az ajtón.
  (Pont tegnap láttam, h egy srác cigizett és nézelődött, miközben egy macska rohant el az a háta mögött, de a kutya arra nézett és majdnem el is rántotta a gazdit. Pedig az is egy jámborabb fajta eb volt. Megnéztem volna, mit művel, ha a gazdit izomból arccal földhözcsapja, miközben az véletlen a cigit a kutya hátsójába nyomja...)

  Azt persze aláírom: ez a fajta nem jellemzően gyilkolóeb, hasonló mentalitású kutyusom volt nekem is :D”
106 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyomokban felfestést tartalmaz

Alig látszik, esős időben meg már észrevehetetlen a Dugonics téri kerékpáros közlekedési rend sárga felfestése. Tovább olvasom