Délmagyar logó

2016. 09. 26. hétfő - Jusztina 10°C | 20°C

Veszélyes! Tegyék vissza a fedelet!

Szeged – Kerékpáros olvasó-tudósítónk vette észre, hogy a Belvárosi híd Szeged oldalán az egyik villanyrendőr biztosítódobozának a fedele napok óta lóg.
Fotók: olvasó-tudósító
Fotók: olvasó-tudósító

„Nem tartom valószínűnek, hogy a szerelők hagyták így, sokkal inkább 'ismeretlen érdeklődők', aki fogékonyak az elektromosságra. Csak azt nem értem, hogy miután szétnéztek, miért nem tették vissza rendesen a fedelet. Balesetveszélyes, alacsonyan, gyerekmagasságban van. Csinálja meg egy illetékes, minél hamarabb! Három napja biztos, hogy így van..." – írta e-mailjében olvasó-tudósítónk. Bízunk benne, gyorsan teljesítik kérését.

Olvasóink írták

 • 13. CsImre 2013. január 16. 20:25
  „12. K.T. :

  Csak nehogy aztán SirRasort vegyék elő, hogy garázda, stb. Engem már hordott le járókelő, hogy minek pakolok odébb egy útra belógó mobil táblát, aminek majdnem nekiütközött a szemből jövő, mert nem látta.

  Egyébként az ominózus oszlop mellett a Városüzemeltetés egy szürke kapcsolódobozt rakott a biciklis nyomvonal kellős közepébe, a kanyarba, hogy senki ne lássa, így sorozatban történnek a biciklis balesetek ott, némelyik kórházi eredménnyel...”
 • 12. K.T. 2013. január 16. 18:55
  „A zöld-sárga ami az oszlopból kifelé tart, a fedelet földeli. Szóval, a kifogásokat félre lehet tenni és legközelebb cselekedni és nem fotós hülyét játszani.
  Azt meg csak a dm tudhatja, hogy milyen okból írta kerékpárosnak az illetőt, aki bizonyára egy nagyobb csoport tagja is, mint ember, férfi/nő, stb. Pfjj!

  4. SirRasor és 6. klj-54
  Ez a beszéd!
  Köszönöm mindannyiunk nevében.
  Szép estét!”
 • 11. ifj. Nagy Gábor 2013. január 16. 18:38
  „9. xenopus
  10. klj-54

  Ha nem tévedek, ez a forgalomirányító fényjelző készülék oszlopa, az meg éppen nappal működik (éjszaka meg sárgán villog, tehát akkor sincs áramtalanítva).

  (Attól még szerintem sem ráz az oszlop, de más indoklás kell. :) )”
 • 10. klj-54 2013. január 16. 18:26
  „@Minibusz:
  Vállalva a veszélyt, hogy egyesek majd ugranak erre is, de azért leírom csak neked:
  A világítótestet tartó oszlop földelt!
  Tehát ha tévedésből a fázis valamilyen aljas indokból hozzáér az oszlophoz, a benne lévő biztosíték annak rendje és módja szerint nagy durranást produkálva megszakad.
  Tehát amíg nem kotorászol az eszköz belsejében addig nem fenyeget az áramütés.
  Amúgy nappal feszültségmentes az eszköz!”
 • 9. xenopus 2013. január 16. 17:55
  „Ezekben az oszlopokban csak akkor van villany ha a közvilágítás működik. (Ha jól tudom) A másik ami a képen is világosan látszik, érinthető, szabadon lévő vezeték nincs benne, azok a sorkapocsba vannak bekötve.
  Leghelyesebb megoldás a bejelentés, este amikor égnek a lámpák, nem fog senki benne matatni.”
 • 8. Minibusz 2013. január 16. 17:36
  „Mások másképp látják, de az tuti, ha én lettem volna ott, én sem rakom vissza, mert a fene tudja, hogy mi hogy meg merre mennek az Amperek.
  Én megtanultam anno, mert ez alap követelmény volt, hogy az áram járta vezeték pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása.
  Mert ugye ha engem, mint öntudatos és cselekedni is akaró állampolgárt, aki a köz érdekét szem előtt tartva, hazafelé menet a bicajról lepattan, mondván, hogy márpedig azért is visszarakom a fedelet, de valamiért mondjuk az oszlop is áram alatt van, én meg jóhiszeműleg agyon üttetem magam, akkor meg az menne itt másnap, hogy a "paraszt miért akart önállóan cselekedni" meg hogy így vagy úgy kellett volna csinálni.
  Én meg ezt gondolom erről.”
 • 7. balagggge 2013. január 16. 17:04
  „ember, a város ilyenekkel van tele, értem én, hogy valamit írni kell, de akkor valami értelmes témáról”
 • 6. klj-54 2013. január 16. 15:55
  „Beírás és fényképezés helyett az elvárható magatartás:
  Visszahelyezni a fedelet,
  szigetelő szalaggal rögzíteni
  és a 06-40 / 82 22 82 bejelenteni.
  Megtettem írásban.”
 • 5. +mondo 2013. január 16. 13:03
  „Ez a keretén is gondolom csak ide küldte be . Az illetékeseknek nem vagy azt várja hogy minden villanyoszlopot naponta átnéznek . legközelebb ne ide hanem a démászhoz a képet.”
 • 4. SirRasor 2013. január 16. 13:00
  „Reggel nem tűnt fel, de ha hazafelé látom, megpróbálom visszatenni, ha addig nem rendeződik. Mindenki csak dumál, de hogy tegyen is valamit, az már büdös.”
 • 3. szegarazs2 2013. január 16. 10:49
  „Nem vagyok biztos benne, hogy attól, de valamikor a múlt héten, talán kedden/szerdán, reggel negyednyolc körül, egy srác, a hídról lefelé száguldván, próbált a Stefánia felé kanyarodni, és hát csúszott, így nem sikerült neki a kanyar bevétele.

  Szép nagyot taknyolt (felkelt, komolyabb sérülés nélkül távozott), a bringája viszont pont ennek az oszlopnak csapódott. Talán az ütés ereje miatt lóg a bele most.”
 • 2. nanemaaa 2013. január 16. 10:22
  „Az a csúnya lánc az oka mindennek! Ha az nem lenne, nem lenne mit visszatenni se. Valószínűleg színesfémipari szakemberek "kíváncsisága" az oka a nyitottságnak. Rájuk viszont nem jellemző a szociális érzékenység és a kárenyhítési hajlam, a helyreállításra fogékonyság. Az már a munka kategória lenne.”
 • 1. dmcsotany 2013. január 16. 10:00
  „A Széchenyi téren az OTP sarkánál hetekig, talán hónapokig is láttam hasonlót. Nem tudom most úgy van-e még. Az illetékes elkanyarodhatna arra is.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önöknél milyen a karácsony? Mutassa meg mindenkinek!

Ne csak a Facebook-ismerősei lájkolják a karácsonyi ajándékait, a fáját meg az ünnepi menüjét! Küldje be nekünk is ünnepi fotóit! Tovább olvasom