Szegedi hírek

2023.08.04. 15:33

Vágányzár lesz vasárnaptól – A villamos mellett a tramtraint is érinti

Varga Anna

Fotó: Török János

Vágányzár lesz a tramtrain és a 2-es villamosvonal Anna-kút és Szeged vasútállomás végállomás közötti szakaszán vasárnaptól üzemkezdettől előreláthatóan augusztus 27-én üzemzárásig – tájékoztatott az SZKT. Ezen időszak alatt az említett két megálló közötti szakaszon „1-2” jelzéssel villamospótló autóbuszok közlekednek. A járművek a Széchenyi téren a trolibusz megállóhelyen, a Bécsi körúton az Oldal utcában lévő ideiglenes autóbusz megállóhelyen állnak meg. A Bem utca nevű megállóhely ideiglenesen szünetel. Az Anna-kút irányába a pótlójáratok Szeged vasútállomáson a Galamb utcában lévő ideiglenes megállóhelyről indulnak, és a Széchenyi téren a buszmegállóban állnak meg. A Galamb utca nevű villamos megállóhely ideiglenesen szünetel.

Az Anna-kút ideiglenes végállomáson a vasútállomás irányába közlekedő pótlójáratra a Tisza Lajos körúton lévő – Dugonics tér irányú – Anna-kút (Tisza Lajos körút) villamos megállóhelyen lehet felszállni. Az Európa liget végállomás és Hódmezővásárhely vasútállomás irányába közlekedő villamosokra, illetve a tramtrainre a Kossuth Lajos sugárúton lévő eredeti megállóhelyükön lehet felszállni.

Érdemes tudni, hogy a megváltott menetjegyek a vonal teljes hosszában történő utazásra érvényesek, átszállás esetén viszont a menetjegyet a másik felén is érvényesíteni kell.

A pótlóbuszokon lévő jegykiadó automatából a tramtrainre is lehet jegyet vásárolni.

A tramtrain menetrendje is módosul, 30 perces követési idővel közlekedik, és fontos tudni azt is, hogy a pótlóbuszokon nem lehet kerékpárt szállítani.

A forgalmi változás az éjszakai vasútvillamos járatok forgalmát is érinti. Az Anna-kút és Szeged vasútállomás ideiglenes végállomás között 1V jelzésű vasútvillamospótló éjszakai járatok közlekednek majd. Anna-kút ideiglenes végállomáson a tramtrain és a járatpótló buszok az átszálló utasokat bevárja.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában