Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

15 millió eurós olasz beruházás a Vajdaságban

Tizenötmillió eurós beruházással Észak-Szerbiában, a vajdasági Zomborban (Sombor) nyitott új üzemet az olasz Calzedonia; a gyárátadáson részt vett Boris Tadic szerb elnök is - írta a szerdai szerbiai sajtó.
Az üzem, ahol exkluzív női fehérneműket állítanak elő, négyszáz dolgozónak ad munkát, őket már kiképezték a korábban megépített képzési központban - írta az újvidéki Magyar Szó.

Az 1200 négyzetméteres területen megvalósuló beruházásról bő három éve állapodott meg Zombor városa az olasz befektetővel, az üzem megnyitására a rendezetlen vagyonjogi kérdések miatt kellett várni mostanáig.

A Calzedonia céget mindössze 24 éve alapították egy Verona melletti faluban; az azóta Calzedonia csoporttá alakult vállalkozásnak ma több mint kétezer üzlete van szerte a világon. Az olasz vállalat 1997 óta Magyarországon is jelen van, jelenleg összesen 35 üzlete van Budapesten és vidéken.

Olaszország Szerbia egyik legjelentősebb kereskedelmi partnere, egyúttal az egyik legnagyobb befektető a balkáni országban. Számos olasz nagyvállalat, többek között a Fiat autógyár, a Banca Intesa és a milánói központú UniCredit bank is jelentős beruházásokat hajtott végre Szerbiában.

Olvasóink írták

  • 2. rozator 2011. január 04. 18:00
    „Ki a nyugati multikkal "nagymagyarországból", ugye?”
  • 1. frakk 2010. szeptember 29. 16:36
    „Botka hívek ezt a cikket ne olvassátok, mert kiégeti a szemeteket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Székelyföldre vinnék a Szentföldet

Történelmi jelentőségű nagy kiállításnak adhat otthont 2012-ben a Csíki Székely Múzeum: a tervezett tárlaton szentföldi, a kereszténységgel egyidős kéziratokat, tekercseket, egyéb történelmi relikviákat, muzeológiai ritkaságokat tekinthet majd meg a nagyközönség. Tovább olvasom