Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 18°C Még több cikk.

Átadták a Railport Arad konténerterminált

Kürtös - Átadták hétfőn a romániai Arad megyében, Kürtösön a MÁV Cargo Zrt. érdekeltségébe tartozó Railport Arad konténerterminált, amelyet mintegy 7,5 millió eurós, zöldmezős beruházással alakítottak ki a román-magyar határ közelében.
Kovács Imre, a MÁV Cargo Zrt. vezérigazgatója a megnyitóünnepség után elmondta: a lengyel Trade Trans csoporttal és a szlovén Luka Koper d. d.-vel közös beruházással piaci űrt kívánnak kitölteni. A konténerforgalom Romániába eddig Constanta kikötőjén keresztül zajlott, a Railport Arad viszont lehetővé teszi, hogy a vonatok Magyarország és Németország irányából is elérjék az országot.

A 10,3 hektáron felépített terminál kiváló adottságokkal rendelkezik, a IV-es páneurópai közlekedési folyosó mellett, Aradtól 15 kilométerre, a tervezett autópályától 20 kilométerre fekszik - mondta a vezérigazgató. A terminál azonos távolságra helyezkedik el az adriai Koper és Rijeka, valamint a fekete-tengeri Constanta kikötőjétől. Tárolási kapacitása 1120 darab TEU (20 láb méretű konténer). A terminálon két 650 méteres vágányon tudják kiszolgálni a vonatokat - mondta Kovács Imre.

Amennyiben a forgalom szükségessé teszi, a kétszeresére lehet növelni a létesítmény kapacitását, a terület ehhez rendelkezésre áll - tette hozzá.

A Railport Arad nyitott terminál, így nemcsak a MÁV Cargo, illetve a koperi kikötő és a Trade Trans, hanem más megbízók áruit is fogadják itt - közölte a vezérigazgató.

A létesítmény szomszédságában a Trade Trans felépített egy általános- és acéláruk fogadására alkalmas terminált, amely jól kiegészíti a Railport Arad nyújtotta átrakási és tárolási lehetőségeket. így a létesítmények a jövőben képesek lesznek betölteni a régió logisztikai központjának szerepét is - mondta a szakember.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pezsdítő borvízprojekt a romániai Szatmár megyében

Európai uniós pályázat segítheti a romániai Szatmár megye teljes ásvány- és termálvízkészletének… Tovább olvasom