Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -2°C | 3°C Még több cikk.

Brutális baleset: egy egész családot gázolt el

Nagyvárad - Egy egész családot juttatott korházba az a 28 éves motoros, aki szombat délután a nagyváradi Dimitrie Cantemir sugárúton száguldozva elgázolta a járdán sétáló fiatal párt és tíz éves gyermeküket.
A Bihar megyében jegyzett, Honda típusú motort vezetve Alexandru M.R. nagy sebeséggel haladva a sugárúton elvesztette járműve felett az uralmat, így rohant neki a járdán sétáló 39 éves Ioan V.-nek, illetve 35 éves feleségének, Felicia F.-nek, és tíz éves kislányuknak, Andradanak.

A motorkerékpár 50 méterre sodródott a baleset helyszínétől, ami nagy sebességre utal. A rendőrségi közlemény szerint két felnőtt sérült meg a balesetben és az A és B kategóriájú jogosítvánnyal rendelkező Alexandru pedig nem volt alkohol befolyása alatt a baleset pillanatában.

Alina Dinu, rendőrségi szóvívő is cáfolta, a motoros ittasságát, annak ellenére, hogy a szemtanúk és Alexandru szomszédai is állították ennek ellenkezőjét.

A szóvivő azt is elmondta, nem tudják egyelőre milyen sebeséggel haladt a motoros, mivel nincs arra szolgáló eszközük, mellyel egyik a napról a másikra megállapíthatnák azt. A házaspárt és gyermeküket - akik egyébként a balesetet megelőző pénteken érkeztek Olaszországból Nagyváradra látogatóba - jelenleg is a Gavril Curteanu megyei korházban, a családfőt az ortopédián, feleségét az intenzív osztályon ápolják.

A kislányt az erdon.ro információi szerint hétfőn engedték ki a korházból. A baleset vétkese sérülések nélkül megúszta az ütközést, egyelőre csak a jogosítványát függesztették fel. Az ügy kivizsgálását követően börtönbüntetésre számíthat, melynek terjedelme annak függvényében változhat, hogy hány napig tartó korházi ellátást igénylő sérülést okozott az áldozatoknak.

Olvasóink írták

 • 5. sörpocak 2009. augusztus 18. 19:56
  „Jellemző a románokra, hogy nincs olyan eszközük, amivel megmérjék a motoros sebességét.És akkor az alkoholos befolyásoltságot sem tudták megmérni??? A szemtanúkkal ellentétben sem? Akkor csak arra van eszközük, hogy a magyarokat piszgálgassák? Ilyen egy balkáni népet, és rendőrséget, bocsánat csendőrséget, mert náluk az van!”
 • 4. k.elvis 2009. augusztus 18. 15:23
  „Ez történik, mikor a kecskepásztor,aki addig csak kecskén lovagolt,lejön a hegyről és egy Hondára ül.Még szerencse,hogy nem magyar az áldozat.”
 • 3. flexsnake 2009. augusztus 18. 11:43
  „mifelénk elefánttal tapostatjuk szét de nincs grönlandon elefánt, ami volt, az állatkertben megfagyott és azt hitték mamut a jégkorszakból. Ma már csak kikötjük egy póznához és vagy fókák csikizik halálra vagy jegesmedvék szexuális játéka lesz.”
 • 2. AngelEye 2009. augusztus 18. 10:11
  „Vagy még azzal sem :”
 • 1. N.P. 2009. augusztus 18. 07:10
  „Nálunk ezt pénzbüntetéssel simán megúszná.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erőszakoskodó tolvaj Nagyváradon

Nagyvárad - Kedden indították el a bűnvádi eljárást a nagyváradi, 26 éves, nagyváradi P. V. ellen,… Tovább olvasom