Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Bűnözők támadtak rendőrre Szabadkán

Szabadka - A szabadkai rendőrségnek őrséget kellett állítania egy kollégájuk házánál, hogy megvédje őt és családját az esetleges újbóli támadástól. A napokban ugyanis a rendőrt fegyveres támadások érték.
Az ismeretlen benyomulók azt az információt igyekeztek erőszakkal megtudni tőle, hogy ki adott fülest egy drogszállítmány felderítéséhez. Ugyanez a rendőr mára virradó éjszaka ugyancsak támadás célpontja volt.

A megtámadott rendőr a horgosi határátkelőn néhány nappal ezelőtt felfedezett hat kilónyi drogot. A kábítószert elkobozták, a csempészeket letartóztatták, jelenleg vizsgálati fogságban vannak. Ám mindjárt letartóztatásuk után megjelent két ismeretlen a rendőr házának udvarában, kihívták, majd ráfogták a pisztolyt, és azt követelték tőle, hogy árulja el, kitől kapta az információt, azaz, van-e beépített ember a bűnszövetkezetben.

A rendőr az egyik támadót megütötte, majd a házba menekült, ahonnan szolgálati fegyveréből lövéseket adott le a bűnözőkre. A rövid tűzharcot követően a támadók elmenekültek. A tűzfegyverek zaja egyébként senkinek sem tűnt fel, mindenki petárdákra gondolt.

A Politika belgrádi napilap híre szerint mára virradóra újabb támadás érte a rendőr házát. Vagy el akarták lopni az autóját, vagy robbanószerkezetet próbáltak a jármű alá szerelni. A megjelenő rendőrre tüzet nyitottak majd elmenekültek. A rendőr ezúttal is visszalőtt, és nem hivatalos értesülések szerint mindkét támadó megsebesült.

A rendőrség mindezek után úgy döntött, hogy őrséget állít a megtámadott kolléga házához.

Az utóbbi két évtizedben a horgosi határátkelőhely a csempészés központjává vált. Eddig nem sikerült a főkolomposok közül egyet sem lefülelni. Az utóbbi időkben azonban a szabadkai rendőrség súlyos csapásokat mért a csempészekre: több értékes szállítmányt felderített, több bűnözőt lefogott. A rendőrség elleni támadás is bizonyítja, hogy a bűnbandát érzékenyen érinti a veszteség, ami után bizonytalanná vált csempészés a horgosi átkelőn, ami miatt az alvilág jelentős anyagi veszteségeket szenved.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rejtélyes öngyilkosság borzolja a kedélyeket Újvidéken

Újvidék - Egy tizenhét éves diáklány vetette le magát az újvidéki Szabadság hídról. Azt feltételezik, hogy egy matek egyes miatt végzett magával. A fiatalkorúak – főleg a kamasz lányok – körében egyre több az öngyilkossági kísérlet – hívja fel a figyelmet a gyermekpszichiáter. Tovább olvasom