Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Fiatal erdélyi tehetség nyerte a pályázatot

Marosvásárhely - Székely Csaba marosvásárhelyi fiatal író nyerte meg a BBC brit közszolgálati médium nemzetközi rádiójáték pályázatának legjobb európai drámáért járó díját a Do You Like Banana, Comrades? (Ízlik a banán, elvtársak?) című művével.
A BBC World Service és a British Council közös pályázatát kétévente hirdetik meg két kategóriában: angol anyanyelvű-, illetve az angolt idegen nyelvként használó szerzők számára. A résztvevőktől 60 perces, legfeljebb hatszereplős drámákat várnak.

A Marosvásárhelyi Színházművészeti Egyetem - amelynek jelenleg hallgatója a fiatal író - keddi közleménye szerint több mint ezer pályamunka érkezett, ezek egynegyede Európából.
Az erdélyi író darabjának főszereplője egy londoni elmegyógyintézetben meséli el emlékeit a rendszerváltás előtti és utáni Romániáról.

Székely Csaba a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem angol-magyar szakán végzett, 2004-ben publikálta Írók a ketrecben című irodalmi paródiákat tartalmazó kötetét. Négy évig dolgozott A Hét című lapnál, jelenleg az Erdély FM rádiónál szerkesztő és műsorvezető. A szerző nem zárja ki a magyar nyelvű változat megírásának a lehetőségét, amennyiben érdeklődés mutatkozik a hangjáték otthoni közlésére, bemutatására.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brutális baleset: egy egész családot gázolt el

Nagyvárad - Egy egész családot juttatott korházba az a 28 éves motoros, aki a nagyváradi Dimitrie Cantemir sugárúton száguldozott. Tovább olvasom