Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 6°C Még több cikk.

Honosítás: eddig több mint nyolcezer kérelem Szabadkán a főkonzulátuson

Belgrád - Több mint nyolcezren nyújtottak be eddig honosítás vagy visszahonosítás iránti kérelmet a szabadkai főkonzulátuson; május végéig minden időpont foglalt - írta hét végi számában a Magyar Szó című újvidéki lap.
Az újság szerint ez azt jelenti, hogy Kolozsvár és Csíkszereda mellett az észak-bácskai városban a legnagyobb az érdeklődés a magyar állampolgárság egyszerűsített megszerzése iránt.

Korsós Tamás főkonzul elmondta, eleinte naponta nagyjából százan kértek időpontot, de az utóbbi napokban már több mint 300 jelentkező is volt egy nap.

A Magyar Szó újságírói azt tapasztalták, hogy nincs sorban állás, az ügyfelek előre egyeztetett időpontban érkeznek. Egy kérelmet nagyjából 40 perc alatt dolgoz föl a hivatal.

A szabadkai magyar főkonzul elmondta, a főkonzulátuson elfogadják a nagyon régi anyakönyvi kivonatokat is; de ha az irat csak szerb nyelvű, akkor magyar fordítást kell mellékelnie hozzá a kérelmezőnek. A diplomata megismételte, az allampolgarsag.hu honlapról letölthető minden űrlap, amely az egyszerűsített honosítási eljáráshoz szükséges. Hozzátette, általában felkészülten érkeznek az ügyfelek a főkonzulátusra; a kérelem benyújtásához szükséges minden irat náluk van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Temerini fiúk: ketten már biztosan nem kapnak kegyelmet

A drákói szigorral összesen 61 évre ítélt öt temerini fiatalember közül kettőnek már kézbesítették az elutasító választ a másfél évvel ezelőtt beadott kegyelmi kérvényre. Tovább olvasom