Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Kettős állampolgárság: nagy az érdeklődés

Szabadka - Nagy az érdeklődés a vajdasági magyarok körében a kettős állampolgárság iránt - mondta Korsós Tamás szabadkai főkonzul a Politika című belgrádi újságnak adott interjúban.
Igyekszünk elkerülni a tolongást - mondta a diplomata a hét végén megjelent interjúban arra utalva, hogy a január 1-je után induló eljárásokban már az állampolgárság megszerzését megkönnyítő új szabályozást kell alkalmazni, és hogy az említett időpont után várhatóan egyszerre sokan fognak kérelmet benyújtani.

Korsós Tamás elmondta, az új szabályozás megalkotásakor az volt a cél, hogy minél több helyen lehessen kérelmezni az állampolgárságot, ezért a vajdasági magyarok a szerbiai konzulátusokon kívül Szegeden a bevándorlási és állampolgársági hivatal ottani részlegéhez, sőt bármelyik magyarországi anyakönyvvezetőhöz is fordulhatnak ez ügyben. A főkonzul hozzátette, elsősorban a szegedi hivatalt ajánlja, mert - mint mondta - az rendelkezik megfelelő kapacitással.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke többek között az új honosítási szabályokkal kapcsolatos ügyintézésről, az arra való felkészülésről tárgyal kedden Budapesten Németh Zsolttal, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkárával és a tárca több más vezető tisztségviselőjével, továbbá Wetzel Tamással, az állampolgársági törvény végrehajtását felügyelő miniszteri biztossal.

Olvasóink írták

 • 6. deszkás 2010. november 08. 21:40
  „Csak előnnyel jár.Pásztor úr meg elfelejtette hogy mikor még Tito volt az elnöke velünk még magyarul se tudtak beszélni.Mert akkor még nálunk csóróság volt és mikor átmentem antennaerősitőt vásárolni a Piroszka (Piroska) NEM ÉRTETT MEG MAGYARUL!!! Én meg szeretnék egy Aradi rendszámot hogy holnapután ne 100 000ftra büntessen meg a rendőr egy záróvonal átlépéséért. Nem elirás százezer ft a LEGKISSEB büntetés közlekedési szab sértésért DE CSAK A MAGYAR RENDSZÁMÚAKNAK!!!”
 • 5. keiner 2010. szeptember 20. 18:28
  „4. ráérő 2010.09.20. 15:05 Német vagyok, mindig voltam, maradok is. :-)))
  Nem gyütök állampolgarságot.”
 • 4. ráérő 2010. szeptember 20. 15:05
  „Javaslom mind kettőtöknek: Hobo Blues Band..Nem lehet két hazád .. cimű dalának meghallgatását.”
 • 3. keiner 2010. szeptember 20. 06:38
  „2. Igen, kedves henriette.m, integració csak így müködik rendesen.:-)”
 • 2. henriette.m 2010. szeptember 19. 21:43
  „Szia Kedves Keiner,
  milyen igazad van, nálunk a kutya sem akarja vissza a magyar állampolgárságát azon az áron, hogy az osztrákot elvesziti. De nem is baj, hogy nincs kettös állampolgárság nálunk. Döntse el mindenki, hogy melyik országhoz akar tartozni!”
 • 1. keiner 2010. szeptember 19. 19:40
  „Az osztrákoknál élö magyarok bisztos nem tolakodnak. Ök veszítenek az osztrák állampolgárságot ha felvesznek, ugyanúgy mint azzok kik németbe élnek. :-)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balla: a szerbiai magyarság megmaradhat szülőföldjén

Újvidék - A Magyar Nemzeti Tanácsnak (MNT) az oktatási-kulturális területen végzett tevékenysége… Tovább olvasom