Délmagyar logó

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 13°C | 22°C Még több cikk.

Kilakoltatták az önkényes lakásfoglalókat

Nagyvárad - A nagyváradi Béke dombra vezető Coposu utca néhány lakatlan háza már hosszú ideje megindult a romosodás útján.
Ezt kihasználva néhány hajláktalan roma család még körülbelül a tavasszal feltörte a bejárati ajtók zárait és mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne más házába beköltözni, letelepedtek - írja az erdon.ro.

A három, egymás mellett lévő házat többször is feltörték, de csak a képen látható házba költöztek be. Az üres lakásokból mindent elhordtak ami mozdítható volt, ajtókat, ablakokat egyaránt, majd ezeket tákolt deszkákkal, sötétitőkkel helyetessítették. Az arra járókelők, környéken lakók figyelemmel kísérhették azt, hogy az illegálisan beköltözött családok hogyan verik tönkre a házakat. Míg eleinte körültekintően osontak ki-be a lakásba, az idő teltével már otthoniasan mozogtak a házban és annak udvarán egyaránt.

Kilakoltatták az önkényes lakásfoglalókat. Fotó: erdon.ro
Kilakoltatták az önkényes lakásfoglalókat.
Fotó: erdon.ro

Volt, hogy hetekig eltűntek, de mindig visszatértek és egyre csak gyarapodtak. A múlt héten úgy tűnik végleg lezárták a házakat és kilakoltatták az önkényes lakásfoglalókat. A ház elé a RER Ökológiai Szolgáltató egy konténert helyezett ki, amelybe kiürítették a házba felgyűlt szemetet, illetve a bejárati ajtót lakattal és egy magánterület feliratú táblával látták el. A kérdés mostmár csak az, hogy egy tábla, illetve egy könnyen feltörhető lakat meddig tartja távol majd a lakásfoglalókat...
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Temesvári származású írónő kapta a Nobel-díjat

Az 56 esztendős írónőt korábban már jelölték a legrangosabb irodalmi elismerésre, de most tartották először komoly esélyesnek. Tovább olvasom