Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Magyarország nem ad gázt Szerbiának - többet vártak

Újvidék - A Srbijagas vezérigazgatója újságírók előtt bejelentette Újvidéken: Magyarország nem ad tartalékaiból Szerbiának. A gáz viszont elfogyott.

Duąan Bajatović budapesti tárgyalásairól visszatérve ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Magyarország az ukrán-orosz gázvita lezárulta után azonnal Szerbiába juttatja a szükséges gázmennyiséget, így Szerbiának nem kell megvárnia, amíg a gáz Oroszországból a csöveken át ténylegesen eljut az országhatárig.

Meg kell értenünk a magyarokat is - mondta a Srbijagas első embere - kisebbségi kormány van hatalmon, és Magyarországra sem érkezik gáz Ukrajna felől, komoly korlátozásokat léptettek életbe. Mindezek ellenére csalódott vagyok, többet vártunk - mondta Duąan Bajatović, aki hozzátette: Szerbia az egyetlen ország a térségben, amelynek nincs stratégiai gáztározója, ez pedig az előző kormányok hibája.

A hazai termelés nem képes fedezni még a legfontosabb fogyasztók szükségleteit sem. Gyors reagálásunkkal el tudtuk odázni a teljes gázhiányt 14 órával, de már nincs hová menekülni - idézi a Srbijagas vezérigazgatóját a szerb Press.

Az EU segít?

Az Európai Unió segítséget nyújt Szerbiának és más nyugat-balkáni országoknak, amelyeket érzékenyen érint az orosz-ukrán gázvita -mondta Ferran Tarradellas, a brüsszeli bizottság energiaügyi biztosának a szóvivője, aki hozzátette: az Európai Unió Gáz Koordinációs Csoportjának pénteki ülésén vitatják meg, hogyan változtathatnak a tagállamokban kialakult helyzeten, és hogyan segíthetnek a nyugat-balkáni országoknak. A legsürgősebb segítségre Bulgária szorul, így ez a tagország kap elsősorban támogatást - idézte Tarradellas szavait a B92 szerb hírportál.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. flexsnake 2009. január 09. 09:53
  „és miből kondolod hogy nem a tisztelt házban ülök és didergek?”
 • 26. iri 2009. január 09. 07:36
  „Flexsnake!
  Elég radikálisnak tűnsz!!!!
  Kár, hogy nem a parlamentben ülsz vagy olyan helyen, ahol nagy beleszólásod lenne az ország dolgaiba!!!
  Pár ilyen emberrel egyenesbe lehetne hozni a magyar gazdaságot. szerintem.
  Úgyhogy ha indulsz a választásokon, majd szólj, mert lennének támogatóid!!!
  (bár ha jól sejtem, messze laksz Magyarország határaitól)”
 • 25. flexsnake 2009. január 08. 15:15
  „Leszarom ha megfagynak, ki a faszomat érdekel.
  Ez így szokott lenni, elöbb csak kevés aztán már követelik.Oldják meg, halmozzanak fel tartalékokat ne ilyenkor kapkodjanak meg kunyeráljanak.”
 • 24. csanyiv 2009. január 08. 14:30
  „Még jó, hogy a józan ész győzött.
  Gratulálok azoknak a kreatívoknak, akik aránytévesztésükben nem látják a fától az erdőt.
  Nekünk van több, mint hárommilliárd tartalékunk, nekik meg napi kétmillió is elég ahhoz, hogy ne fagyjanak szét a vezetékek, nem ötvenmilliót kértek és nálunk nem lesz korlátozva a lakossági fogyasztás miatta, ez biztos.”
 • 23. papsajt 2009. január 08. 09:09
  „Én adtam volna neki.
  Ez nemcsak gesztus értékű lenne, hogy nyaljuk a seggüket. Főleg Vajdaság (ÉS BEOGRAD) van gáz nélkül!
  Feltételekkel,de adnék nekik.”
 • 22. kekeczke 2009. január 08. 06:56
  „nagyon régen, mikor még jól ment nekik, szartak miránk, a háborúban meg sok gané átmenekült hozzánk, most is csak segítsünk rajtuk ???”
 • 21. iri 2009. január 08. 06:25
  „Végre valami, amiben a hazai emberek előbbre valóak!!!!
  Egyébként senki nem tiltja, hogy bárki letelepüljön Magyarországon. És ugyanúgy innen is ki lehet települni más országba. És sokan meg is teszik itt is és ott is. Ha vki marad a fenekén, az tudja mit vállal.”
 • 20. Kraftwerk 2009. január 08. 02:06
  „Én arra várok már,mikor omlik már össze teljesen ez az ország!!!!Mikor lesz már itt rend,mikor????
  Most itt ez a gáz vita dolog is a nyakunkon,mondhatom jól kezdjük az évet!!!
  Már félfüllell hallotta egy ismerősömtől(aki olyan helyen dolgozik)ha szombatig nem lesz változás a gáz áramlásában,akkor a lakosságra is korlátozások lesznek!!!Mivel én panelban lakom,nekem itt a távfűtés(Szetáv),amit fizetnem kell minden hónapban(az már említeni se merem,hogy még be sem fizettem az aktuális csekket,2napon belül ott a másik),de most úgy döntöttem,megvárom mi lesz,vajon lesz-e fűtés majd a panelokban!!Hogy miért???Azért,mert ha nem akkor én is Bekeményítek ennek a milliárdos profittal bíró,rablóbandának(személyesen a vezetőikre gondolok),és akkor majd én is közlöm velük:nincs szolgáltatás,TEHÁT,nincs mit fizetnem!!!Nem fog engemet sem érdekelni(mint ahogyan őket sem szokta általában)a magyarázkodása!!!Most fordult a kocka:majd(remélem)mi fogyasztók fogjuk Őket számonkérni ha szolgáltatás híján számlát mer kiállítani!!
  Kérem,gondolkozzanak el ezen,nem hülyeséget,hanem a KISZOLGÁLTATOTTSÁG ellen fejeztem ki véleményemet!”
 • 19. Tivadar 2009. január 08. 01:51
  „Flexsnake , nem vegy te egy kicsit arrogans ?”
 • 18. flexsnake 2009. január 08. 01:45
  „Még szép hogy nem ad.Miért adna amikor már itt is a végét járja.Ha választani kell hogy ki faygjon meg hamarabb akkor bizony a külföldi fagyjon meg.Majd még hajigálunk át kenyeret is ha nekik nincs ugye? :D Majd egy becsomagolt téglát.Amúgy itt floridában elég jó az idő, miért nem jönnek át tavaszig ide? :D”
 • 17. Dr460n 2009. január 08. 00:10
  „Eleget lattam, hallotam ahoz, hogy ezt ki merjem jelenteni!”
 • 16. Dr460n 2009. január 08. 00:08
  „csanyiv nem mindet! Es nem is mondom hogy mindenki ilyen szar! De viszont tulnyomo tobbsege az! Es ez sajnos nem tulzas”
 • 15. Dr460n 2009. január 08. 00:04
  „Egyebkent h65535-nek igaza van! "Annyira nem vagyunk velük jóban. Remélem a határt se nyitják meg olyan hamar, mint ők szeretnék" En is nagyon elcsodalkoztam azon, hogy pont Magyarorszagtol kertek segitseget, mikor itt meg egesz nap szidjak a magyarokat! Nem is ertem mit kepzeltek ezek a seggfejek”
 • 14. csanyiv 2009. január 08. 00:03
  „Te pedig ezek szerint mindet ismered?
  Nem kell csodálkozni, hogy szar ez a világ, ha itt is, ott is ilyen a hozzáállás.”
 • 13. Dr460n 2009. január 07. 23:57
  „Szerbiat el kell arasztani gazzal, aztan meg jol meggyujtani!


  (ha ezt a tanacsot valaki megfogadja, akkor elotte szoljatok egy par oraval, mert en is ott vagyok) :D

  Igazabol a szerbek megerdemelnek egy kis szenvedest! Mind szar ember!”
 • 12. csanyiv 2009. január 07. 23:54
  „9-es, úgy látom nagyon keveset tudsz a hazai gázkitermelésről és elosztásról. Egy apróságra felhívom a figyelmed: az a vezeték nem Szerbiába viszi a gázt, hanem azon jön(!) Románia felől. Találsz néhány száz cikket tavalyról a témában, hogy miért épül ez a vezeték, olvasgass egy kicsit, mielőtt butaságokat vízionálsz. És a magyar kitermelésből ne akard befűteni a lakásodat, mert akkor megtudod, hogy milyen is a magyar gáz és mire elég (mire elég!).”
 • 11. csanyiv 2009. január 07. 23:49
  „De azért az jó, hogy mi kapunk gázt már a németektől is, ugye?
  Két és félszer annyit a mai naptól, mint amennyi Szerbiának (és nem a szerbeknek!) kellett volna.
  Persze nálunk is megszorítanak, visszaveszik a fűtést a Westendben 26-ról 21 fokra - ja, mínusz 10-15-nél, meg leáll a tartós tej hőkezelése és a tetőcserepek égetése. De nem a fűtetlen lakásokban kell napokig gémberedni, szerencsére.
  Ennél könnyebb nem lett volna jó pontot szerezni, mivel nem segélyt kértek, hanem vásárolni akartak. De spongyát rá, remélem nem fog emiatt több ember megfagyni...”
 • 10. 9-es 2009. január 07. 23:45
  „Hali!
  Menjetek ki Zsombó felé,és ahogy átérsz az autópályán a felüljáró után balra van a Szerbiába tartó gáz átadótelepe.Tavaly nyártól csinálták folyamatosan a csőcserét,na akkora csöveken megy a gáz,hogy szerintem én abban állva elférek(180 cm vagyok).Ezért fizetnek nekünk a rácok?Úgy,ahogy az ukránok is pénzt kapnak a Gazpromtól a szállításért,nekünk is illene..
  Na ilyenekről nem hallani a híres MSZ(M)P-s elvtársaktól,olyenkor hol a pi..ában van a mi híres fiunk,az Újhelyi et.,vagy a másik megmondójuk,mindenki édesanyjalendvajiildikónéni?
  Álljunk ki a nép elé,oszt mondjuk meg,hol a faszban van az általunk kitermelt gáz,mi lett a sorsa a 2007-től újra üzembe helyezett 40 valahány algyői gáztárolóhelynek?
  Miért mondja a magyar sámánversek mindegyike,hogy az őseink úgy hívták az országunkat,hogy:Melegvizek Birodalma-forrás:Arvisura-,akárhova fúrsz eg lukat a földbe,melegvíz tör fel,fel lehetne vele melegíteni 20 fokosra ilyenkor a Dunát,mi meg kuncsorgunk a káposztafejűeknek,hogy adjanak gázt?
  Hát jó nagy hülye a magyar,hogy ezt engedi,meg azt is,hogy megint a szemedbe hazudjanak az elvtársak.
  hisz megmondta a főnökük:
  -Hazudtunk négy éve reggel,délben,meg este....stb.
  Szerintetek most igazat mondanak?
  A nagy faszt!”
 • 9. h65535 2009. január 07. 22:40
  „Mert Magyarország menne kuncsorogni gázért, igaz?? Hát maximum hitelért az IMF-hez.
  Magyarországról csak adtak... Amikor itt árvíz volt, lószar se foglalkozott velünk. Amikor Romániában, Szerbiában és Thaiföldön volt vízindulás, innen ment a segélyszállítmány.
  Szóval a szerbek szerezzék be máshonnan a gázt. Annyira nem vagyunk velük jóban. Remélem a határt se nyitják meg olyan hamar, mint ők szeretnék, mert így is túl sokan vannak itt...”
 • 8. Kasza 2009. január 07. 22:31
  „mgabor 5
  Sajna azok nagyrésze már a Dunába a többi meg megoldja leleményes nép a Magyar.Szerinted ők adnának ha nekünk kéne, bizti nem és ez tuti.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadka órákon belül gáz nélkül marad

Szabadka - Az orosz-ukrán gázvita következményei Szabadkán rövidesen érződni fognak. Újvidéken még… Tovább olvasom