Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Magyarverés Szabadkán: Szerbiában mindent szabad!

Szabadka - Magyar fiatalokat bántalmaztak Szabadka központjában vasárnapra virradó éjszaka - az esetről a Magyar Szó című vajdasági napilap számolt be hétfői számában.
Az észak-vajdasági városban szerb fiatalok négy magyar fiút, köztük egy lányt támadtak meg. Komoly sérülést nem szenvedtek, de elmondásuk szerint traumaként élték meg bántalmazásukat. Bár a rendőrségen nem akarnak feljelentést tenni, vállalták, hogy "nyilvánosságra hozzák a velük történteket, mert szerintük a magyar fiatalok helyzete tarthatatlan" - írta a Magyar Szó.

Az egyik sértett, G. Dávid elmondása szerint 10-12 fős szerb társaság telepedett le melléjük a szabadkai belvárosban, ahol egy padon ültek. Elvették az üdítőitalát, majd amikor azt kérte, hogy ne igyák meg az egészet, egyikük kijelentette, hogy Szerbiában mindent szabad. A fiú szerint provokálni akarták őket. "Egyikük aztán megkérdezte, hogy mindannyian magyarok vagyunk-e, és igenlő válaszunkra az egyik nekifutásból behúzott egyet a barátomnak, úgy, hogy engem is elsodortak, majd kötekedni kezdtek, és persze kitört a verekedés" - mondta el G. Dávid a lapnak.

A fiatalok próbáltak nem reagálni a provokációra, de hogy védjék magukat, kénytelenek voltak visszaütni. Megpróbálták elhagyni a helyszínt, és elindultak, de a társaság követte őket, és tovább folytatódott a verekedés.

– Idejön egy vagy két ember, akik mögött áll egy nagyobb társaság, kötekedni kezdenek, és a többiek csatlakoznak. Ez most is így történt. Többen látták, hogy verekedés van, de senki sem avatkozott közbe, sőt, még újabbak fordultak ellenünk. Most már kijelenthetem, hogy Szabadka központjában többé nem lehet hangosan magyarul beszélni, hiszen nem ez az első ilyen eset - mondták el a lapnak.

Olvasóink írták

 • 12. rosolino 2009. szeptember 17. 14:53
  „"...négy magyar fiút, köztük egy lányt..."
  Az úgy, hogy? Bár a mai világban már bármi elképzelhető. :-D”
 • 11. szegedinka 2009. szeptember 17. 07:49
  „Söndör!

  Túl sokat vagyok Szabadkán és környékén! Mondhatom, hogy a fél élertemet ott töltöm és magyar vagyok, magyarul beszélek. Sosem történt még semmilyen atrocitás velem, csak azért mert magyar vagyok...”
 • 10. gvrv 2009. szeptember 15. 09:58
  „Még jó, hogy adtunk nekik gázt a télen... így ez a sok repedt here nem fagyott meg... hogy a cunami mossa ki a hajukból a sampont...”
 • 9. tzs 2009. szeptember 14. 21:41
  „nagy értelme van kötekedni szerbiával tényleg, azzal minden jobb lesz... az eut kéne szidni, az nem tesz semmit. akárki van is itt hatalmon éppen, meg van kötve a keze. hangsúlyozom, akárki. ilyenkor abba kell belegondolni hogy a nagyübermagyarok meg ´sajátjaikat´ verik csak mert olyan pólóban van ami azt mutatja hogy szimpatizál a melegfelvonulással. ja igen, és 10 nagymagyar ver egyet, akinek van saját véleménye. ennyit a sajátjaink ellen tett dolgokról. mert ugye ez már nem csak beszéd. inkább ezen kéne kiakadni.”
 • 8. keiner 2009. szeptember 14. 18:16
  „Hm, többször voltam Szabadkán, szeretem a várost is. Probléma nekünk csak a német nyelvvel volt, akkor a piacon minden 30 Euró bekerült. Így inkább magyarúl beszéltünk és olcsobb volt minden. :-)))
  Beszéltünk rendörrel is, éppen szabadidös volt, magyarúl beszélt.”
 • 7. xene@freemail.hu 2009. szeptember 14. 17:54
  „Jaj, ezzel a Vajdaság kiválásával ne gyere már 5-ös. Már rég nem a magyarok vannak többségben a Vajdaságban, vagy te elfogadnál pár 100000 vagy esetleg millió külföldit is?

  Ez meg egy kicsit gyanús:
  "Bár a rendőrségen nem akarnak feljelentést tenni" ....ha nem lenne takargatni valójuk, akkor simán meg kéne tenniük azt....és főleg hajnalban ki tudja mi történik, történt.
  Én is 1-2-szer este sétáltam haza Szegeden, s elképesztő, hogy milyen dolgokat lát az ember.”
 • 6. őrgróf 2009. szeptember 14. 16:29
  „Az eset sajnálatos, de nem szabad fölvenni a kesztyűt. Bunkóságra nem lehet bunkóság a válasz. Meg kell mutatni, hogy mi különbek vagyunk. Verekedős barmok pedig - sajnos - nálunk is vannak...”
 • 5. Ebgondolat 2009. szeptember 14. 13:04
  „Én nagyon remélem, Magyarország nem követi el mégegyszer azt a kapitális hibát, mint Romániával, hogy feltétel nélkül támogatják a szerbek EU-s csatlakozását! A románok már bizonyították (bár eddig is tudtuk), hogy hálátlan népség, nem szabad, hogy Szerbiát is bevezessük az EU-ba, amíg alkotmányban nem rögzítík a magyarok jogait és nem szoknak le a magyarverésekről! Az is sokat elárul, hogy a volt Jugoszláviából már csak a Vajdaság maradt meg! Még Koszovó is kivált a magyarok pedig történelmi gyalázatot követtek el, amikor a két balkáni háború alatt egyszer sem sikerült a Vajdaságot elszakítani Szerbiától!!!!”
 • 4. sőndör 2009. szeptember 14. 13:00
  „3. Dinka ! Menj át, dumálj magyarul és majd utánna meglátjuk menyire leszel felfújódva !”
 • 3. szegedinka 2009. szeptember 14. 12:44
  „Az újságban néha azért felfújják a történéseket...
  Tapasztaltam...”
 • 2. trainman 2009. szeptember 14. 12:31
  „Ide vezetett a merjünk kicsik lenni hamis politikája!
  A saját véreinket se tudjuk megvédeni, sőt! Sok magyar a sajátjai ellen beszél, mert át van mosva az agyuk!”
 • 1. bélás 2009. szeptember 14. 12:08
  „Gordon! Nekik nem nyújtasz baráti jobbot?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ledöntötték Luther szabadkai szobrát

A mellszobor talapzata körülbelül 300 kilogrammot nyom, csak szándékosan dönthették le. Tovább olvasom