Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Megvertek egy magyar nemzetiségű újságírót Újvidéken

Újvidék - Megvertek Újvidéken egy magyar újságírót, az Újvidéki Televízió munkatársát szerdára virradó éjjel. Mirnics Gyulára három ismeretlen támadt rá a tartományi székváros távolsági buszállomásán, amikor a Topolyára induló buszra várakozott.
A televíziós újságírót földre lökték, és percekig szó nélkül rugdosták. Mirnics Gyula a Magyar Szó helyi napilapnak adott nyilatkozatában nem tartotta valószínűnek, hogy azért bántalmazták volna, mert mobiltelefonján magyarul beszélt.

Mint mondta: érte már támadás magyar beszéde miatt, és meg tudja különböztetni a magyarverést attól, ami nem az. Nem zárta ki azonban, hogy megrendelt politikai támadás áldozata volt. De az is lehet, hogy rosszkor volt rossz helyen, tette hozzá. A szerbül beszélő támadók elvették oldaltáskáját, értékesebb tárgyait viszont nála hagyták.

- Számtalan rúgás érte főleg a fejemet, de valamennyire sikerült az ütésektől megvédenem magamat, egy komolyabb külsérelmi nyom van rajtam, az egyik rúgás fölszakította a homlokomat, azonkívül négy-öt nagyobb púpot is kitapogattam a fejemen, rettenetesen fájnak a bordáim, főleg jobboldalon, ahonnan a legtöbb ütés ért, fáj a jobb szemem és a fejem is. Agyrázkódást nem szenvedtem - nyilatkozta Mirnics Gyula a Magyar Szó .

A buszállomás alkalmazottját kérte meg, hogy hívja ki a rendőrséget. A hatóságok azonban 20 percig nem jöttek, így maga ment véresen, sárosan a buszállomáson levő rendőrségi kirendeltségre. Később pénztárcája, bankkártyája és személyi okmányai is meglettek. Az újságíró azt nyilatkozta, nem szeretné, ha "a politikai pártok felkapnák az ügyet".

Megverése okát egyelőre nyitott kérdésnek tekinti. Mint mondta, a vasútállomás környéke Újvidék egyik legveszélyesebb része, ezért valószínűsíthető, hogy rablótámadás áldozata volt, de mivel ő személy szerint újságíró, közéleti személyiség, ezért azt a lehetőséget sem zárhatja ki, hogy a választások előtti érzékeny légkörben politikai megrendelésre történt vele mindez. Ha a közeljövőben újból megtámadják, vagy ha bármilyen más módon akadályozni fogják a munkájában, akkor már nem lesz kérdés számára, hogy miért verték meg.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. január 20. 17:32
    „Hogy hány újságírót végezdtek ki a háborús övezetekben és hányat bántalmaztak a munkája végzése miatt ezek ma már köztudottak! Hogy miért nem egyértelmű, hogy többnyire az alantas politika tussolása miatt voltak! Nem kell azért külföldre menni, hogy az ujságirókat a hatóságok is inzultálják! Sőt a Magyar Igazságügyminiszeter egyenesen a perecárus munkálya szintjére sülyesztette a z újságirói munkát. Amiért is a rendőrség előállitotta a Tv.-s riportereket! Egy demokráciának, sőt jogállamnak nevezett országban! Az, hogy magyarul beszélt ez ok, ép úgy nem lehet mint Szlovákiában a hölgy megverése. No meg érdekes, hogy erre a cikkre senki nem reagál rajtam kívűl.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom