Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Szabadka az első a vajdasági öngyilkossági statisztikában

Szabadka - Az öngyilkossági kísérletek számának tekintetében Szabadka még mindig vezető helyen áll a szerbiai Vajdaságban - írja a Magyar Szó című délvidéki napilap internetes oldalán.
A legutóbbi karácsonyi időszakban, a katolikus és a pravoszláv karácsony közötti hetekben 12 öngyilkossági kísérlet történt Szabadkán, és nagyjából ötvenen kértek segítséget a Szabadkai Közkórház pszichiátriai osztályán.

A vajdasági városban, ahol a 100 ezer fős lakosság mintegy harmada magyar, a többség pedig szerb, a téli hónapokban emelkedő tendenciát szokott mutatni a szomorú statisztika, nyáron pedig általában a télinél kevesebben próbálnak önkezükkel véget vetni életüknek.

- Az autodestrukció, vagyis az önmegsemmisítés Szabadkán továbbra is elsősorban a magyar lakosságra jellemző. Ennek pontos oka nem ismert. A szerb népesség körében ugyanúgy jelen van a depresszió, mint a magyarok körében, mégis kisebb számban kísérelnek meg öngyilkosságot - mondta Sági Zoltán neuropszichiáter.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Flash mobbal avatták a kolozsvári Mátyás-szobrot

Flash mobot szervezve két tucatnyi ember „felavatta" csütörtökön Kolozsváron az újonnan restaurált Mátyás király szoborcsoportot. Tovább olvasom