Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Tolerancia-díjakat adtak át Topolyán

Topolya - Tolerancia-díjakat adtak át a vajdasági Topolyán (Backa Topola) hétfőn, az ENSZ által 1995-ben kezdeményezett Nemzetközi Tolerancia Napon.
A másság elfogadásáért, az idegenek, a másnyelvűek, a más néphez tartozók elleni gyűlölettel szemben fellépők elismerését jelentő díjakat Egeresi Sándor, a vajdasági parlament elnöke adta át Szili Katalinnak, az Országgyűlés volt elnökének, a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma elnökének, Bojan Pajticnak, a vajdasági kormány elnökének és Topolya járásnak. Az ünnepségen jelen volt Slavica Djukic-Dejanovic, a szerb parlament elnöke, Svetozar Ciplic emberi jogi és kisebbségügyi miniszter.

Topolyán - Egeresi Sándor kezdeményezésére - rendszeresen nemzetközi tolerancia-táborokat rendeznek, amelyeken 150-200, európai országokból érkező középiskolás ismerkedik, tanulja az előadásokat tartó politikusok, pszichológusok, pedagógusok vezetésével a másság elfogadását. A tervek szerint európai támogatással nemzetközi tolerancia-központ is létesül az észak-bácskai településen.

Olvasóink írták

  • 1. rozator 2009. november 30. 22:07
    „Az elsőt Molnár Oszi Kapja!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a Tiszába fúlt albánok embercsempészeit

A szerb rendőrség Szabadkán csapott le arra a 10 fős bűnözői csoportra, akik a gyanú szerint a Tiszába fulladt 15 albánt a magyar határig segítették. Tovább olvasom